1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Мене многу брзо ми стаса, за еден ден, одма ја извадов навлаката ја исправ, ја исушив и вечерта оххххх уживав:inlove::inlove::inlove::inlove:

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  2. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Леле ако стигне утре одма ја перам ја сушам дали во сушара или природно ке видам ама ке сакам сигурно одма да си легнам со нејзе,едвај чекам :inlove::inlove:

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Навлаката брзо се суши, само што тешко се вади и се става. Вреди во секој случај:):D

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  4. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Ајде небитно,важно раат ке се спие :inlove:

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Кога сме кај облека за искачање, да не имаш видено, ај да кажам скафандерче, ама такво мекано, не баш скафандер? Ама за 0-3? Јас земав ама 3-6 и ми изгледа некако големо, што знам. А не сакам да плива во облеката.

И мене ми е ова најубав период, мртва болна дома со дете ќитам, да биде се убаво за кога ќе се вратиме да уживаме. Јас знам дека ќе биде пред Нова Година сигурно.
    Фаа богу мене никој не ме прашува како сум, дали можам, али знам дека можам и ќе си средам се по дома. Исто, сама си купувам, скоро се изнакупив последнава недела, пуштив две машини, до недела останатото, па после доктор нека одлучува кога ќе ме пораѓа, ако не одлучи бебе претходно :)

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.479
    Допаѓања:
    120.142
    Трудници од Битола во аптека медика карта имате промоција на пре мама купи едно земи две.

На Lavica2602 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Праќаат по карго?

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.041
    Допаѓања:
    8.525
    Jas od zegin si zemav taka 1+1 pre mama. Samo neznam dali ima uste.

На АнаМаријаД и fana им се допаѓа ова.
  9. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    I jas zedov pred mesec ipol, sega nemase veke, prasav. Ako dadat pak ke bide super.

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Па видел на ехо дека мерките се во ред, исто и статистиката го кажала тоа, додека не оди преку фонд пренатален и додека не може да си го приушти секоја трудница, да перење пари и вадење од памет е. И мене ми рече докторот, најубаво е пренатален ама прескапи се и мора вака, а не да ме потресува како неа. Ако немаш, што ќе правиш, уште 28 недели ќе се крстиш дека се е во ред и ќе се нервираш? Безобразно е.
    Од Мапет кидс, во Последно што купивме за бебе го ставив. Баш е такво мекано. Не знам кога ти е термин, 3-6 е многу големо, ќе се изгуби бебе во него, смени го ако можеш. Јас сега се предомислувам да го изнесам во друго, имам купено едни новогодишни ама некако сакам во нешто поедноставно, потенко, да не штрчи од скафанерчето.

На Belabelinakinder и juice_ им се допаѓа ова.
  11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.479
    Допаѓања:
    120.142
    Не знам мила :|

12. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Им пишав на фб па ке видам што ке кажат,треба да земам премама па ако праќаат ке земам од кај нив за да си имам за два месеца.

13. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Мене ми е термин 2 Јануари, ама ќе биде некаде за од прилика две недели.
    Има во мапет малечки за 0-3? Никаде не можам да најдам.
    За облакањњ земав њуборн и ок ми изгледа. Ама скафандерчево некако ми изгледа големо. И плус дека нема да се чека, 100% ќе му биде големо. И сега барам, ама се накако 0-3 нема.

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Има како не, еве јас ова што го земав е 0-3. Ќе ти ставам и овде слика. Не ја ставам на големо да не боде очи, отвори си ја. Премекано е и многу слатко. Рачунај дека облечено ќе биде секако одоздола во потенко и ова само место ќебенце. И таман ќе си го носи до крај, и мене термин ми е јануари, до 9ти, ама не верувам да издржи ни до 31ви. Се спушти веќе надоле доста.

Прикачени фајлови:

На Bubish26, АнаМаријаД, Mesecinka❤️ и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    @AngelOfArh kako so pisav i prethodno, ne sekoj moze da si go dozvoli, da, preskapi se. I se soglasuvam deka treba da se pod fond i sekoja trudnica da go pravi, ama pak ke recam ne se soglasuvam so stavot deka e perenje na pari, poveke bi rekla deka samo koristat situacija kaj nas, najmnogu doktorive sto se povrzani so firmite koi gi pravat testovite. Toj gest da, bezobrazen e, a prenatalniot kako vid na ispituvanje ne e voopsto ne e perenje pari. Barem spored mene.

На mommy's love, Belabelinakinder, 0ли и 2 други им се допаѓа ова.
  16. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Еее одлично, фала ти многу.
    Ми одговара и бојата и јас ќе си го нарачам :)

17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    ако те прави рани и секое доење те боли тогаш бебето не фаќа правилно.
    доењето не боли. ова го научив од многу добра патронажна која многу ми помогна во доењето . мора да ја фане цела ареола или ако е многу голема барем добар дел од неа.
    46DA871A-482B-43B1-B870-9D2008DEAF94.png

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Јас не реков дека пренаталниот е перење пари, туку постапката на докторот, чекај ќе ти направам приска, ама ќе ти кажам сеа дека не е доволно веродостојно, па ако плати веќе 4500 (лупам цена) за приска ќе ти наплатам уште 650е за друг тест и во најчести случаи он те советува кај него да го направиш тестот нели. Неретко ако направиш тест на друго место не сакаат ни резултатите да ги видат, доктори, егоисти се тоа. Е на тоа мислев, останатото очигледно се слагаме до точка.

На Belabelinakinder, JuLleE, 1209 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.006
    Допаѓања:
    34.800
    Мешиња за стрии што е најефикасно? (Еуцерин, мустела веледа.... идр?) И од кога почнавте да користите?

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Јас сум 36та, немам ни една стрија нова а бааги порасна мевов изминатите 2 недели, користам Бејбилав од 180ден. А склона сум на стрии, имам од претходно, нови не сеуште. И не мачкам секој ден дефинитивно.

На princess5, Nela_21 и Lavica2602 им се допаѓа ова.