Ангелке, сега мори нова дума ми напрај. Чек сеа, што врска има ако ика со тоа дали папочна му е завиткана? Претходно, со син ми осеќав икање, не знам од која недела, ама имаше, и сепак, на породување испадна дека папочната му е околу вратот. Таа рече дека повеќе време му била така, а колку точно не знам. Откако ми го дупна воденикот, се виде заматена вода и по тоа виде дека бебето доживеало страдање внатре. Тоа беа нејзини зборови. А сега ова не осеќам икање. Што ако што ако... Сега сум 29та недела, едвај два пати ако сум осетила. Ама чувствувам тегнење иако и тоа не постојано. Дали дека постелка е на преден, па ми амортизира.. @Lina-Detelina ти ика бебето? Ај кажете и другите што сте 7ми 8ми месец.
@Lina-Detelina i jas gi imam istite bolki, ama isto skros. Kako so ti kaza Angel normalno e. Na poslednata kontrola doktorkata mi rece deka bolki izdrzlivi se normalni,pomos da pobaram vo slucaj (ne daj boze) da se javi krvarenje ama jas sum so placenta previa i zatoa taka mi kaza, i si teram taka. Bolat kolkovi, noze, kicma. Ne daj Boze da treba da kleknam, stanuvanje samo so pomos. Od dietata za sekerot, denes se merev oslabnata sum 1kg, ama vnimavam mnogu. Blago samo bombici sto gi pravam sama doma, isto i leb pravam bez kvasec, od kiselo testo,brasno od l celo zrno i mnogu semki. E sega ovosje si tamanam epten, so zelencuk stojam poslabo. Za linea negra pisuvavte, mene mi se pojavi okolu 4ti mesec, od pod gradi do dolu (neznam do kade e, ne gledam od stomak) ama presrekna sum sto ja imam, mnogu sakav da ja imam. Denes stigna krevetceto i dusekot, denovive ke montirame. I taka se spremame poleka.. Izmesav se so pisenjevo ama i pola zaboraviv sto sakav da napisam. Imajte ubav vikend mesinja!
Ика моето по два три пати дневно се случува да го осетам. Мене најголема грижа ми е што ниско го чувствувам, не постојано, и ми прави нелагодност и како што пишав ако е нагло движење болиии. Ти каде го чувствуваш, го има и ниско долу да ровари твоето?
Не ми рече дека е поврзано со тироидната, туку се сомневаше за скриен шекер. А во извештајот потоа приметив дека ми пишала да испитам и тироидна. Во центатот за дијабет ми земаа и крв за испитување на тироидната. Хормоните ми се во нормала, но антителата 330 а границата е до 50. Затоа ми дадоа еутирокс од 25 да пијам. Инаку, досега сум немала проблем со тироидната. Хормоните секогаш во нормала, но не се сеќавам дека претходно ми испитувале антитела. Како и да е, мислам ми е нова состојба, зошто и докторот во Центарот за дијабет ми рече ова значи дека ќе развиеш болест на тироидната, што значи дека досега сум ја немала. А за скриен шекер ми рекоа уште еднаш да испитам во 24 недела.
Да, и ниско осеќам. Како да турка со нешто, се прпелка. Нормално е, не се грижи. Си се врти, се движи со рачиња ноџиња и во ред е така да осеќаш. Имаш ти стрии? Сега дур читав книга, светлото запалено над мене, едната рака чешај- меше и кога гледам нови распукани црвени линии. арно не си се гледав на огледало. Малку се разочарав, ама си помислив па сеа бебе носиш, здраво живо право да ми е. Стриите ќе избледнат, телото секако моделско не ми е од никогаш.
Имам на стомак некоја незабележителна. Ама затоа градите ми се лом. Стрија до стрија. Мали ми беа и доста ми пораснаа сега. Ама како што кажа само нека дојдат живи, здрави бебињата.
Мамички, јас се породив, моето јуначе дојде на свет со 2660 грама во 37+1, сега се грее малку во инкубатор, од утре ќе се гушкаме мој свет, моја долгоочекувана љубов На сите ви посакувам лесно породување
Докторката е понеделник и четврток во амбуланта земи си приоритетен упат и кога ќе одиш замоли ја сестрата за кај докторката да одиш не верувам дека ќе те врати.
Икањето е всушност реакција од нивното вдиши издиши, бидејќи нели голтаат вода. Но! И кај мене дури беше постелката на преден ѕид многу ретко го осеќав икањето, и мрдањето беше всушност како преместување, не она да мавне, баш и прашував овде нормално ли е 32ра да не мава веќе. Е последниот преглед беше постелката на заден ѕид и веќе го осеќам убаво, асално, икање по неколку пати на ден. Инаку папочната може да е свиткана, не е тоа страшно, ама од што слушаме секакви приказни и се плашиме. Знаете што, од многу одење денес плускавци ми се направиле на препони. Не ми се верува. Се намачкав со на бебе кремата со цинк и си легнав. Дремнав додуша додека траеше последниов фудбал, со стуткани нозе и сеа ми трнат. Па чекам да ми се прииде у вц да не станувам на најслаткото, па да завлечам. Кренав еден магнезиум, скокнав свесно витамини остали од што ми е мака, касно изедов јапонски јаболка и не можам сега вода да се налевам за витамини. Утре ако слушате земјотрес од кај Ѓорче да знаете јас сум, грмам на мм да го намести креветчето веќе еднаш. За тоа време ќе китам елка. Сакам утре некаде да ги носам на ручек, ама дали ќе заслужат ќе видиме. Му се скарав сега на синко голем, се влечка за едно облакање треба 10 пати да го потсетам, еден ракав го соблака 5мин. Се гледа дека сум терсене кога ќе заспијам во никакво време, нели? Ајде на спиење, доста беше! Добра ноќ!
Ти текнува Сиенче, ова беше оној муабет во нашата тема: Еден ден сите ќе станеме мајки... Еве го денот, мама си Честитки, големо да расте! Раце полни со љубов, срце стоплено и душа полна!
Добро утро мами... дождлив ден ама будни сме се спремаме за на работа. Како е кај вас? @Sienna_MK сиенче честитки мила живо и здраво да е сонцето а за тебе побрзо опоравување❤.. е мамички јас од денес полна 26.. стравот се поприсутен дека се наближува 28++ ..