Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Нормално е кога се движиме и повеке да не болат табаните и нозете...јас денес доста испешачив.утре ке.ме болат мускулите...и цело тело.али мора да се пешачи...спонги боб ти кога си на контрола.до 16ти е терминот.. Нели... А на тебе белас до кога ти е?

2. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    @Mekuska како си? Ќе болат ќе преболат, нели? Пофали се нешто... Јас денес мноогу енергично се чувствувам... Ќе видиме ноќеска...:worried: Со грбот си имам мака. Доцна ми текна да ставам космодиск. Почна да помага помалку, ама треба да се носи. А, јас... Коња јавај, коња барај. Само преместувај го од овде таму и едвај да ми текне да го ставам. А само се жалам од грбот....
    Тебе како ти е? Се подсмири таа глупава бактерија? Ајде исфрлај ја побрзо, имаме синчиња за раѓање. :wasntme:

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Хахаха од се по малце а притисокот последно ми бесе 100/70 ама не бев потечена тогаш.

На SpangeBob и Mekuska им се допаѓа ова.
  4. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Jas uste 6 dena do termin,ali poslednite denovi nozeve mi se oteceni i previse,inaku imam nizok pritisok,stomakot mi se cini sekoj den se pogolem e,se na se nemozam sama veke dase podnesuvam kako balon se osekam,legnam odvaj se svrtam odvaj stanam i uste sto veke ne,a bebevo aber si nema za izleguvanje barem taka se osekam..ne cuvstvuvam nekoi posebni simptomi deka e pri kraj,si mrtka uste,navecer e najaktivno,ostanuva da cekame,ni nema drugo..

На espana, Maceto123, Mekuska и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    и јас денес се чуствувам енергично, бактеријата се смири малку, ама ке ставам цела недела вагиналети, си тече бел исцедок што се чисти но не смета, си носам влошка, цел ден бев активна, го пречекав син ми од школо во 11 отидовме кај баба му на гости, попладнето отидов на др место на гости, пешки и пешки и цел ден пешки, затоа пак утре уфф нозете али не беше многу топло па искористив да пешачам, ако седев дома само ке гледав тв, или ке зјапав на интернет, вака си кулирав,,

нешто сакам јас да прашам прочитав дека магнезиумот сте го оставиле во 9 месец, јас сеуште ги пијам, заборавив да го прашам докторот дали да прекинам,во понеделник ке прашам, туку ми е страв ако престанам да го пијам магнезиумот, мене ме факаат грчеви на нозете многу, да не продолжат грчевите,,,вие го пиете ли, сите вие мамички што веке сте во 9...

6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.376
    Допаѓања:
    42.204
    Пиј си го магнезиумот ако имаш премногу грчеви, неможе од него ништо лошо да ти биде.
    Јас појма немав дека требало да се прекине во 9ти, го пиев до крај па пак нормално и брзо се породив ден пред терминот.

7. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Да ти кажам право, овденеколку мамички рекоа дека треба да се престане со тоа во 9ти, но и јас не престанав. Подобро ми е од магнезиумот. И болките што ги имам малку од малку ми ги смирува, ми ги опушта мускулите. И јас не го прашав директно докторот, но сестрата ми рече допиј ги, нема проблем,. Не и кажав дека купив ново пакување! :x
    Мене па многу ми беше жешко, и низ дома имав работа доста и не ми остана време да попешачам... Ај утре, здравје! :^) Можеби!!!!

8. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    јас пак утре планирам дома да седам, ке правам пици, син ми ми побара, мамо кога ке правиш топли пици, и ке мора да правам, не ми смета што си работам низ куќа, и јас си го пијам магнезиумот, и калциум пијам шумливи...

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Јас уште 8... Loading...99,6%... :!: Велат, штом почниш така да се чувствуваш, како да не можеш повеќе да се поднесиш тука си при крајот... Собрани искуства од мои блиски личности ти кажувам. И јас имам мака со вртење. Од една на друга страна на 6 пати... А како ќе знаеме дека ќе им ТЕКНЕ на бебињата да излезат? Јас немам абер да излезе бебенцето, а не пак тоа... :rofl: Денес цел ден мрда...

На Angel.Heart, Maceto123, bella.s и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ти препорача доктор калциум или сама си зеде? За што служи? Мислев доволно е да се пие млеко, млечни производи нели за коските на бебенцето. Има и во мултивитамините за трудници.... Да направиш повеќе пици, доаѓам на гости. :lol: Во цела бременост само 2 пати ако сум јадела. Не ми оди умот на брза храна...

11. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    mene i mi se brza i ne,samo znam deka sekoj nov den se poveke strav imam a toa nee dobro:?:,e sega se mislam ,neli pri kraj na termin bebeto ne e tolku aktivno,a ova moevo pogotovo navecer po vecera se razmrduva cinis ke ripne niz stomak,bas mi e cudno,inaku za prvite znaci mislam deka bi trebalo iako nee moralno ,da imas pocesto lazni kontrakcii,nesto bolki vo polovina,pa pojacen sekret,ona paganjrto na cepot,abe jas nisto od toa:shake:

12. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Страв, страв... (waiting) Само гледам датум, сат... Си велам сега ќе биде, после ќе биде. Знаеш што банални стравови имам? (Ве молам да не ми се смеете) Страв ми е дека ноќе ќе ми панде чепот, а толку поспана станувам за во тоалет, што ништо не гледам... Страв ми е дека при туширање ќе ми пукне водењакот, а тоа безболно е и нема да забележам и ПАНИКА... Туку утрово ме болеше половината, над задникот. Не ме заболела до сега. Имам лажни контракции за разлика од тебе, но ги имам од 27ма некаде, и ништо не ми е невообичаено... Секрет немаш никаков? Јас имам низ цела бременост... Ама нормален...

На mon4i91 и Mekuska им се допаѓа ова.
  13. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Eee istite filmovi gi vrtam i jas:),abe sekret porano mi se cini poveke imav sega sto znam onaka po malku,a lazni kontr,samo nekolku pati dosega i iskreno od niv si zakaciv pogolem strav,od bolka kese prepotev cela i si velam ehee ova me boli a sto so poragaj:worried:,osekam deka gubam kontrola nad situacijava,me faka panika strav nese osekam podgotvena,(waiting)(facepalm)

14. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Да.калциум пијам вњке 2месеца.ми рече докторот да пијам откако му се пожалив за честите грчеви.сега ми е супер.ајде повели на домашна пица..ептен убаво ги правам....

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.343
    И јас пијам калциум веќе 1-2 недели. Јас му се пожалив поради болки во дланките и ми ги препорача истите.
    Дневната доза е 1000мг во текот на бременоста а и за време на доење.
    Мене ми се намалија болките во дланките одкако започнав да пијам.

На Mekuska и SpangeBob им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.203
    Допаѓања:
    78.286
    Bella mila jas nemav nikakvi znaci za poragjanje a vekje bev neli 41va... Pa doktorite vo Cair mi pikaa race i me podrasiruvaa, me zadrzaa na patoloska za da me sledat i ako ne bidne da mi stavat provokacii... i op od nigde nikade si pocnaa prirodni kontrakcii i bolki od nikade :D nemora da znaci deka mora da osetis nesto pred da se porodis, moze da te fati odednas toa, so lesno samo inace kako i da e ti se gleda krajot, mora da iskoci sakalo nejkjelo, a vas samo gospod da ve cuva pa kako i da se porodite samo lesno da pominete :*

На SpangeBob, Maceto123, Mekuska и 2 други им се допаѓа ова.
  17. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Fala ti mariz,znam deka treba strplivost i deka imam uste nekolku dena do kraj ama ete,panicarka,a i sama znaes kako e,sega na kraj se ni se sobira,eve se hrabram deka ke bide se vo red se obiduvam da ne mislam gluposti ama tesko ide:@:D,pozdravce mila,imaj ubav den so bebuska :inlove:..

На danichap, galapce, SpangeBob и 2 други им се допаѓа ова.
  18. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Значи, ако ти е за утеха, во иста ситуација сме. Ќе си пишиме и ќе си се тешиме. Јас му велам на мм кога ќе ме однесе да раѓам да им бара таму нешто за смирување да ми дадат прво, после нека боли, нека коли ако сака...]:) Не знам каде да ги насочам мислите... Многу чудно се чувствувам цело утро... :worried:

На Mekuska и bella.s им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.446
    Допаѓања:
    334.076
    Ако кренеш паника само ке го одолжиш порагајот.Смири се и не паничи толку.Окупирај си ја главата со други нешта.

На kukla21, danichap и bella.s им се допаѓа ова.
  20. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Не дека не пробувам. Ама се таму ми оди умот. Бедоксинче си се напивам неколку дена, ама не гледам некој ефект... МОра да се опуштам, знам... Фала ти...

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.