Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.459
    Допаѓања:
    18.720
    Утрото ми донесе дополнителни киселини и исповратив. За прв пат денес,а веќе 4 недели ги трпам мачниниве. Цел ден ми доаѓаа нагони,особено сабајле пред појадок. Се напив бедоксин и мислам дека ми се подсмири желудникот.
    Во претходната бременост повраќав до 18та недела, потоа немав мака со киселини. Вчера ја почнав 10та, се надевам наскоро ќе завршат|(

На Alishan30 и Ano им се допаѓа ова.
  2. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    893
    Жени утре за во Гак за мислење за клексани да не знаете кој доктор е одсабајле, да знам кој ке погодам ми се смачиа веќе.? фала ви❤️

3. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    И јас сум на иста мисла ко @Bella_Stella пошо по ново ни ќебенца не се препорачуваат. И јас се мислев за swaddle ама па овој концепт во ЕУ не го препорачуваат. Мозокот хаос.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    3.262
    Не знам што да ти кажам. Штом си покриена со терапија и бебето е ок, мирувај, и ќе помине веројатно. Докторите што викаат? Јас знам лани ми викаа односи може после 1 тромесечие и со кондом а сега ми е забрането скроз ради ризична бременост.

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Сите три со вреќички ги израснав. До 4-5г големите користеа. Најпрактично нешто, летно време тенка, есен/зима подебела.
    Баш вчера нарачав нова за бебуш, се сум исфрлила после третото:doh:, па мораше на ново.
    Такви гнезда ниту сум купила ниту планирам.
    Зедов едно креветче за кај нас во спална и едно монтажно и релаксатор за преку ден во дневниот простор.

На AngelOfArh, Rtulka, Sofi.ja и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Pamuk dete

Pamuk dete Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2022
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    289
    Ista sum u jas 16 nedela, i uste macnini imam, so prvata se mislam kako da nemav volku dolgo macnini

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Мешиња ај ќе ве молам сликнете ми список кој има со се што е потребно за почеток за новороденче,второ детенце ми е ама ете по малку сум заборавила се што е потребно на почеток. Ви благодарам однапред. ❤️

8. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Од каде купивте вреќички мила?

9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Од германското Зара го нарачав
    C42A6584-CC31-40C9-B974-5FA3BADC5E77.png

На АнаМаријаД и Звездичка30 им се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.796
    Допаѓања:
    21.543
    Освен облеката што ја пишав пред некое време јас ова имам на список (нека ме корегира некоја мама ако нешто фали или е вишок):

*корито за капење + мрежа(подлога)
    *купка/шампон + крема за пеленска регија
    *крпи
    *топломер
    *аспиратор за носе
    *физиолошки раствор
    *сет за лична хигиена (ножичка за ноктенца, чешле/четка)
    *гази и средство за нега на папоче
    *шише
    *цуцли
    *постелнина за креветче
    *душек (креветче имаме)
    *пакет пелени

Друго не ми текнува, списокот не е пред мене, ама горе доле тоа..

На АнаМаријаД, Thinkerbell. и Звездичка30 им се допаѓа ова.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    40.526
    Брисеви први околу 12-13 недела. Со упат од матичен гинеколог не се плаќа ниту за брисеви, ноту за кс ниту урина. Урина овучна правев 3-4 пати до сега, и сега земав упат уште еднаш да проветам до крај (34 недела сум). Уринокултура исто не се плаќа со упат од матичен гинеколог и ова правев два пати во цела бременост.
    На крај (после 34-35 недела) се прават уште едни брисеви. Некои гинеколози земаат само еден надворешен, јас се решив да ги повторам и другите за мирна глава. Значи по лаборатории со соодветен упат не се плаќа, а кај матичниот плаќам по 300 кога ми зема брисеви, тоа колку што ми кажал е за спекулум и други потрошни материјали:drunk:.

Ќе фатиш ред, како нема. За нешто мајчински инстинкт, за нешто малку повеќе читање и истражување, за нешто совет од блиски (додуша јас само од золва ми прифаќав мислење, едноставно така одлучив зошто беше прилично информирана). И не дозволувај да ти се мешаат мнпгу, носи сама информирани одлуки. Никој не е совршен, сите сме правеле и ќе правиме грешки :)

Уф леле. Јас дека немав повраќање ниту во претходната ниту оваа и сега ова ми е шок. Првата дури на крај ми се појавија киселини, ама затоа во оваа веќе 2 месеци ме влечат, со тоа што сега е врвот. Само се надевам дека нема да ме повтори она од ноќеска, ако не ќе престанам да јадам и ќе живеам на зелено јаболко и вода до крај:drunk:.

На Alishan30, Mila_Mia, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    26.342
    Јас не би го оставала да спие во гнезно на вечер, против сум и за мечиња одоколу, капче на глава, ЌЕБЕ и еден куп алишта натрупано на него, како да живее надвор на 10 степени, а дома 25 направиле ама за дење ќе го користам, од причина што не значи дека второво ќе сака исто што и првово ама првово денски не сакаше да спие во креветче на јак душек никако, значи само се мачевме и јас и оно, нејзе и требеше сон, а мене исто така. Само што ќе ја ставев плачеше вриштеше, а ако имаше нешто под неа по меко, спиеше мирно. Така да, за денска дремка, јас во присуство ќе пробам,мноогу е полошо ќебе, него гнезно. А од друга страна САД уште одобруваат повивање целосно на бебе кое е апсолутно најпогрешно.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    12.344
    Женски кажувајте дали во последниот месец помалку качуваат или повеќе? Како беше "правилото"?
    Мојов е поставен трансверзално, мислам дека сѐ уште е така, по двете бапки што се прават хоризонтално на стомак. Како што расте, се тегне кожава во ширина и кога ќе почне да ме јаде чешање, се вцрвенувам, ставам креми масла одма одма дека не се трпи, па кога го покривам пооолеека со маичката, прже, штипи до лудило.

И вака, поарно помалку да расте :tmi: како ќе издржам уште месец и пол. 30та недела сум.
    Се надевам помалку ставаат во грамажа. Или нека се врти надолу, што побрзо.

14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    26.342
    Здраво мешковци, еве и јас ве поздравувам и сум една од тое кои дежура секоја вечер од 4 до 7. Станам на мочање, толку е. Пак и како во првата бременост, и сега ми се појавија трпки во нозе т.е немирни нозе, па ќе пукнам.
    Туку, еве го моето рекордно неспиење точно до сега 30 саата без сон.
    Таман заспа малата во 7:30, мислевме ќе имаме за маж време за нас и малце да одспиеме пред пат, она се разбуди во 11 и до 3 саатот си фунционкраше како кој знае колку да спиела, а во 3ч уствари тргавме на пат. Кај јас во кола ќе дремнам.. паа остамав сама до неа, тегни куфери по аеродром, бркај неа, убедувај дека мора да се движи. Умрееев.
    Уморна суѓ од патишта, од паковање, од распаспаковање, од убедување дека нас нема да не чека авионот.
    Ептен го поднесов тешко денешниов ден, барам само пола саат дремка ама кој ќе ми ја чува..
    Едвај чекам преглед во петок да видам бебе до каде е..ииии јухууу прв пат завчера го осетив како мрда, денес пак :inlove::inlove:
    Едино добро е што мала само ми го бакнува стомаков и кажува колку многу го сака бебе:l::inlove: се надевам дека така и ќе си остане кога ќе дојде на свет.

На mal.ecka, Nala37, Sofi.ja и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Ти благодарам ❤️

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.482
    Допаѓања:
    120.152
    Најмногу :)

17. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    3.783
    @Alexandrite , @princess5 , @*malenavolena*87 Ви благодарам девојки за советите, веќе денес сум подобра, освен доста секрет што имам од носот, се надевам за брзо ќе помине и тоа. Среда сум на редовна контрола кај матичната таман ќе видам како е плодот. До сега не сум имала вакво искуство, повеќе од 5 год не сум била воопшто болна и баш ми е криво што баш сега овој период ме фати настинка ама се надевам за брзо ќе помине.

На princess5 и Alexandrite им се допаѓа ова.
  18. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.507
    Допаѓања:
    2.918
    Душа моја, добредојде малечко на мама @Sienna_MK . Уживајте мила!:l::party::hug:

На Sienna_MK му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.092
    Допаѓања:
    46.215
    Жени јас малце сум загрижена, цела недела веќе насабајле и после долга смена осеќам како јадеж на стапалата, на табаните, како испотени ми се и како од трпнење кога ти се јавува јадеж, е таков некој. Читам дека чешањето од црниот дроб се јавува таму ама мене вака ми се дешавало и пред бременоста кога работам на нога и сум физички активна. Не знам дали да паничам и да одам на преглед одма или да чекам следна недела кога имама редовен.

20. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Ve citam pogore vo spisocite imate i mreza za na kadickata za kapenje, jas kupov kadicka od enci menci, od chicco komplet so podloga za presoblekuvanje. E sega neznam sto e podobra opcija, mreza ili drugive dodatoci sto se za kadicka,baska neznam dali bi bile taman za sekoja kadicka ili samo za nekoi. Taze majkite ako moze da dadat sovet sto od ova e najprakticno.

Прикачени фајлови:

• SE692-54_0.jpeg
      SE692-54_0.jpeg
      Големина на фајлот:
      87,6 KB
      Прегледи:
      33
    • SE572-2_0.jpeg
      SE572-2_0.jpeg
      Големина на фајлот:
      87,6 KB
      Прегледи: