Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.828
    @DaisyDoo мислам дека имав ептен високи вредности на холтерот 180/100, 190/122 и со пола апче почнав.

2. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.325
    Допаѓања:
    11.783
    Така постепено се воведува Метилдопата, почнувајќи со пола апче?
    Која недела го качи притисокот ти?
    Јас сум 20+, а веќе осеќам некои промени и дека ќе оди нагоре.

Дајбоже да грешам.

3. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.828
    Уф, многу рано. 2 недели откако открив дека сум бремена, значи 7-8. Почнав со пола сабајле да се навикнам, па после со едно. После прво тромесечие ми беше супер ама останав на тоа едно апче. После породување еве нормално си е се без терапија.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Pa izgleda taa ja kupiv.. Znaci da gi kontaktiram koja bi bila taman.. Ili da prasam da ne ima dimenzii i od niv, pa da baram pogolema..

Прикачени фајлови:

5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    И јас таа ја купив и од кај нив земав мрежичка (XL број беше) и не одговара:( Макар што за почеток не ти треба, нема да го легнуваш секако.

6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    40.526
    А да си фатиш термин за кај Јани за јануари и онака сега има пуштено термини да си направиш консултација. Можеш да чекаш тој да те прати и на лабораторија, ама ако отидеш со дијагноза варикозни вени ќе платиш или во меѓувреме да земеш упат од мат.гинеколог за трудница и да направиш лабораторија без пари па само да му ги покажеш резултатите. Може ќе има потреба од корекција на доза, незнам дали примаш аспирин и дали ти дале инструкции до кога, калциум воведува во последно на сите некаде после 16 недека(јас исто почнав со идеос, ама ми беа многу грди, плус имаат засладувач, а јас со скриениот сакав да исфрлам се што е со засладувач,па во консултација со гинекологот сменив и сега пиам остеофит на синерџи).

7. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.110
    Допаѓања:
    1.566
    Мене околу 12 или 13 недела ми ги вклучија и ги примав до крај и до крај боцкав клексан

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    536
    Јас без вреќа неможам да живеам сега ама првите месеци стварно не мрдаат ,плус секако ќе стануваш по сто пати чисто да мене
    Јас ја имам истата када и земав од тами едно како сунѓерче на кое си постилав тетра. И од старт си го легнував така да си го бањам.

На Lavender13, Lavica2602 и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    26.342
    Јас мрежа редев на истата таква кадичка, мада и такво како душече не е лоша опција амааа.. брзо ја сменавме за друга кадичка. Преемала е и брзо ја надрасна мојава.

На Lavica2602 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Dodusa mene bas i mi e strav so mreza, poveke sakav kako dusek vnatre vo kadickata da stavam, ama sega sum na misla zaradi domenzii.

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    893
    Јас од 20 та недела почнав со Идеос

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    536
    Јас па уште ја користам ,моево скоро две години е, само сега ја вадиме и во туш кабина си го бањаме.

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Зошто да не те погледнат на Гак? Па таму ако не одиш каде, немаат сите пари за во Систина. Само упат пак ќе треба она да ти даде, така да ако ти се оди на дежурен да кажеш имам болки, па да те види доктор ако најдеш врска па уште поарно, пошто мене без врски ме гледаше специјализант, не доктор ама задоволна сум ептен.

На Suze18992 и princess5 им се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.796
    Допаѓања:
    21.543
    Јас со д димери и хемостаза немам проблем, ни во минатата, ни во оваа бременост. Клексанот ми е даден превентивно, немам индикации дека е неопходно да го примам, ама заради претходнато искуство Јани реши да ми даде најмала доза. Аспирин примав во првите недели ама гинекологот ми го прекина зошто имав гестациски гингивит и ептен ми крвареа непцата, а исто како клексанот и тој не беше неопходен.

Се исплашив сега кога ве читав дека сите го примате тој Идеос, а јас не. Среќа примам барем Д3 ако не друго. Гинекологот ми кажа дури пред трет скрининг пак да проверам Димери и Хемостаза, ама мене тоа ми е предалеку. Во 28ма недела сум кај Димчев пак, ќе проверам пред тоа па ќе го прашам за Идеос. Може и тука кај мене да отидам на трансфузиолог. Во меѓувреме може да земам Калциум плус.

На Ano и AniSk им се допаѓа ова.
  15. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    1.605
    И мене почна да ме зеза притисокот пред околу две недели да се качува па се смири, на општ матичен ми мереа и докторката ми кажа да си набавам обичен апарат за мерење притисок не дигитален и некој друг да ми мери, исто ми кажа за додека мерам со дигитален да не гледам во апаратот да бидам опуштена и да си гледам на страна.
    Мој совет ти е да си проверуваш одвреме навреме протеини во урина и ако си во можност и ако сакаш докторка од ГАК ми кажа дека во Хемолаб имале некое испитување со кое се гледа некој однос преку кој се одредува дали има предиспозиции за преекламсија и други болести на постелка.

16. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    A јас 35 недела не ни имам проверено димери!?:?:
    Рече само по индикација се проверувало а мене као сјајна ми била крвната сликс

17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.796
    Допаѓања:
    21.543
    Д димери немаат врска со основна крвна слика.

На najjacha, MilaSs12 и Suze18992 им се допаѓа ова.
  18. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    A дали е касно сеа да и побарам упат
    И дали сте испитувале фактори на коагулација, хемостаза?

19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Има ли некој пиено парацетамол на крајот од бременоста, 39та сум.
    Две недели кашлам, кога помалку кога повеќе. Денеска ептен ми се засили кашлицава и вечерва градиве ми се чини ми се одраа. Глава ми прска, тело омалаксано, се чувствувам како да горам. Ќе станувам да мерам тт сега. Некој вирус од децава дали закачив па постоечката кашлица и слабиот имунитет си го направиле своето:(.

20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.045
    Допаѓања:
    8.527
    A najnovo znaete deka od ovoj septemvri isfreleno bilo od protokol ispituvanje na d dimeri. Samo ako ima indikacija trebalo da se ispituva. Toa mi go kazaa vo lab kaj so rabotev.

На Proletno му/ѝ се допаѓа ова.