Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.343
    @SpangeBob, @bella.s со позитивни мисли девојки...ви ја праќаме цела позитивна енергија:hug:

Колку и да е тешко обидете се да најдете некоја занимација.
    Мене секогаш ме опушта гледањето на бебешкита работи, диплење, предиплување средување и подготвување за големиот момент.
    Уствари најголемата паника ми е да не не сум спремна и целосно сум концентрирана на такви споредни нешта. У смисол куферот за во болница да не не е комплетен, па си снимам филмови што би дотурила во последен момент во него кога ќе фанат болки (фен, мајчиина книшка..).

Јас вчера се испеглав. Постелнини на двете креветчиња наредив, шкафот средив и помини замини си ја зиркам собата.
    Деновиве уште количката, кадичката, релаксатор и некои дрнгулашки да се монтираат колку да видам како изгледаат.
    Денес одсабајле засукав ракави да чистам и капнав:whew:.
    Арно гости ни идат вака почесто инаку нема да имам жеба за генералки:rofl:.

Периодов немам никакви маки со болки(освен превртувањето во кревет). Некој (Скај ми се чини) постираше слика со желка, е баш таква сум и јас.
    Ама затоа почесто ми се слошува по малку и ме фаќа мигрена. Но со одмор, течности мине бргу.

На irena.1, Angel.Heart, Maceto123 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    106.501
    Со лесно да ви биде на пораѓајот, мој совет, одмарајте колку што можете, користете го секој момент, зошто после одмор нема. Ама пусто адреналин што ти прави.... знам како е. Јас за првото 3 дена неспав од возбуда, едвај чекав да се породам, затоа од искусво -мирувајте, берете сила ќе ви треба кога ќе чукне часот!

На SpangeBob, Mekuska и bella.s им се допаѓа ова.
  3. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Јас цел ден работеб. Месев.правев пици.слушав вести.и си се наполнив со страв. Паника.уплашеност...како ли и е на тие трудници што се во куманово што живеат.јас срека живеам во мирно градче близу штип.цел ден слушам вести.и не сум имала време да паничам за порагај... Али и ова што го слушав не е убаво...сега.одмор малку оти нозете не ги осекам од болка...

На SpangeBob, bella.s, Sky-butterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Јас па пρипρемав само за во болница и ич не ставам очи веќе во тоρбичетооо... е тогаш ме фаќа... ајде пρестанувам, нели ρече самопозитивни мисли. Таκа моρа. А аκо не е тајна, зошто 2 κρеветчиња? И ти ли носиш близначиња? Ми се чини @volsebna ќе има две пρинцезичκи. Испρавете ме аκо гρешам, ич, ама ич не паметам. Со желκата слиκата... вистина, баш таκво е чувството нели? Јас па цел ден на нозе, а тρеба да се штедиме малκу а? Додуша, немам нешто многу и помош,а што не тρеба во κуќа.

На Mekuska, danichap и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  5. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    И јас со тие вести, аман. Многу се вознемиρив. Па, и κолκу млади познавам сега со тие κонκуρсите што се вρаботија во специјалните единици... Тешκо мајκите што им се децата таму... туф, туф... да не навлегувам, се ежам. Туκу да си пρашам од дали знаеш/знаете ноρмално ли е густ исцедоκ. Денес погуст од вообичаено... Ноρмално ли е?

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.343
    Само едно девојченце носам, не се близначиња:).
    Зедов креветче на тркалца за првите месеци и едно стандардно за потоа. Ама поради вишок слободно време и за двете креветчиња зедов душечиња и постелнини, и ги наместив...да ми личи:tmi: :rofl:.

На SpangeBob, Angel.Heart, Mekuska и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    Денес пола ден го поминавме во Зоо. Многу убав ден беше. Се изнашетав многу, шетав, шетав па седнам. Шетав па на сладолед. Шетав па и на вовче се возев :lol:
    Трус-трас, после кога станав од вовчето, од трускањево ко анестезија долу да ми ставеја. Едно пет минути не го чувствував газот и нозете, ама вредеше :D
    После поспав дома, па едвај станав од кревет од болките долу.
    Ама сега дојдов при себе и добро се чувствувам. И временце ми прија.
    Не ми прија само ситуација во земјава, малку и поплачев, аман од ова Балканов и војните, цел живот само војни околу мене.
    Господ да не чува само.

@SpangeBob нормален е исцедокот. Јас го имам редовно, млечно бел, некогаш повеќе, некогаш помалку. Пред крај е нормално да се зголемува.

На bubic.k, bittersweet, SpangeBob и 4 други им се допаѓа ова.
  8. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Јухууу... Мешиња, каде сте? Времето никакво, расположението за никаде, вестите катастрофа... Како се чувствувате денес?
    Мене ме фатил некој комарец ноќеска, ме направил решето... Си велам се `преспивам` ноќе, па сега уште ова ми фалеше, да се чешам насекаде...
    @bella.s до каде си ти? End Counting... Уште 4 дена а? Или веќе си со новости?

На bubic.k, Maceto123, Sky-butterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Eve sum jas si odmaram po doma,sega za sega nisto,sekoj moment sum vo iscekuvanje,nekoja napnata situacija koja nemise dopaga ama toa e nemam dr izbor osven da cekam,vo sreda sum na ctg pa ke vidime kako se odvivaat rabotite,denes osven tapa bolka dolu vo stomak nisto dr ne osekam,gledam po youtube nekoi videa so vezbi za disenje i takvi nekoi raboti,onaka kako zanimacija da imam pa moze nesto ke se najde od korist,ve pozdravuvam site,imajte ubav den,mora da bideme hrabri,toa e:f:

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    И јас со такви видеа се занимавам, ама некако ми се контрадикторни. Инструкциите што ги даваат некако се... Како ќе знаеме кое е правилно дишење? Има ли некоја што одела на вежби, па да сподели некое видео како на вежбите што правеле? Да ни помогне малку!!!

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  11. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Citam i se potamevnuvam sega od doma ,od ovaa sostojba :) ista bev i jas filmovi trista, se budev noke da vidam da ne mi puknal vodenjak, odev so atrav vo toalet da ne mi padnal cepot, se mislev kako ke bide,koga..normalno e da imas takvi stravovi...ama veruvaj koga dojde momentot deka bas toa e toa vistinskoto na nisto nema da mislis, mene se kako vo magla mi pomina, dobivas neopisliva sila se da podneses, a koga mi ja pokazaa malata, pocna placenje bez prestan...ako mozes opusti se ;) ,ne sum dobra za sovetbidejki jas ne uspevav da ne mislam na sekoj detal :)

На SpangeBob, Maceto123, Angel.Heart и 2 други им се допаѓа ова.
  12. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Na 3 dena pred termin mislam deka nitu edna tehnika,nitu eden sovet nema da mi pomogne da se opustam,strav od nepoznatoto,od bolka,toa e toa,mora da se soocime so nego zosto celo vreme ke ne druzi dur nese zavrsi se.denes se obiduvam da si gi sredam mislite,toa e prirodna pojava,kolku i da boli za den dva kese zavrsi se,sigurno se izdrzuva inaku nikoj nebi izdrzal neli.ne mi se veruva deka pominaa 9 meseci,mi letna vremeto,pa ke pominat i ovie denovi na neizvesnost a posle nova etapa,novi prasanja itn.ajde site sto sme pri kraj,samo hrabro,Bog i Bogorodica neka ne cuvaat,a rabotite ke si se odvivaat sami od sebe.

На irena.1, Mekuska, SpangeBob и 3 други им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.203
    Допаѓања:
    78.286
    Site e normalno da go imaat toj strav... Jas poseben slucaj bev, nasmeana odev vo rodilna sala :D ama veruvaj dodeka trepnes letnalo vremeto pominal cel mesec od poragjaj, ne mi se ni veruva seuste kako letna vremeto, pomina poragjajot... Doma si uzivam so bebus, a kako do vcera da se nervirav zasto seuste ne iskaca :D tie posledni denovi pred poragjaj najsporo pominuvaat, a koga kje pomine se.. kje si reces lele kako letna vremeto :D inace pogolemi problemi te cekaat posle... Doenje, pa podueni gradi a neznaes kako da se izmolzis, pa si fatila mastit, pa bradavicite pomodrele... Zemi citni nesto za doenje, vidi molzenje na youtube zasto epten kje ti treba! A i taman kje imas zanimacija nekoja i nema da mislis na losi raboti i bolki :)

На irena.1, Mekuska, Angel.Heart и 5 други им се допаѓа ова.
  14. bile84

bile84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    95
    Девoјки еднo прaшaње- дaли некoјa oд вaс вo бременoстa имaлa некoи прoблеми сo oтoк нa зaб и кoи интервенции се дoзвoлени и дaли вooпштo имa мoжнoст зa aнестезијa?

15. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ти благодарам за поддшката. Кој поминал низ ова знае. Гледам, пробувам да работкам нешто колку да не мислам. Се плашам, плашам и после си велам, ќе успеам, сигурно има и `послаби` од мене што поминале низ истото, па можам и јас. Бакни ја принцезата, се надевам убаво напредувате и му се радувате на животов како никогаш... :inlove:

На Mekuska и espana им се допаѓа ова.
  16. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Јас лично не, но моја другарка имаше. За да се интервенира на заб, мора прво да спадне отокот. Неа во бременоста и дозволија да пие Амоксиклав од 500мг. Кога и падна отокот не паметам дали беше кај стоматолог. Ми се чини дека заборави на забот скроз, бидејќи имаше една друга занимација... 8)
    Мислам без антибиотик ништо...

На bile84 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.800
    Правилното дишење за време на породување, односно за време на контракциите помагаат да не се истоштуваш, да имаш сила кога ќе дојде до давање напон, ако се истоштиш од грчење од страв, викање се губи силата за туркање и се пролонгира самото породување.
    Гледај ги инструкциите верувај ми кога ќе дојде до породување ќе ти помогнат многу, тоа и слушање на бабицата/докторот.

На irena.1, danichap и SpangeBob им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.203
    Допаѓања:
    78.286
    Jas pravev zab i maticniot ginekolog mi kaza ako sakas neka ti stavat i 5 anestezii haha :D znaci posle 12ta nedela moze da se stavi anestezija, samo ne smee snimanje na zab... :)

На bile84 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.203
    Допаѓања:
    78.286
    Koga kje dojde momentot za ragjanje nema da ti tekne ni na video nekoe, ni na vezba nekoja :D samo kje mora da si ja slusas babicata koga kje rece butkaj, kje butkas... baska nekoj instinkt te vodi vo toj moment, odednas znaes sto treba da napravis i op ete go bebenceto :) ne gledajte mnogu mnogu videa, disi disi butni sega, ajde sega disi pauza butni, eve kaj mene ne bese taka... Bese samo butkaj, butkaj i ne zapiraj :D

На Mekuska, bella.s и SpangeBob им се допаѓа ова.
  20. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ви благодарам! Значи само да слушај и биди умна... ;) Епа --> :o: Останува да чекаме само, а?

На espana, bella.s и mariz им се допаѓа ова.