Ова истото го има изјавено и Димчев, баш го гледав на едно интервју. Ама сепак зависи колку е стручен тој што гледа, па затоа и одиме кај посебни доктори за тие прегледи. Искрено јас после вториот скрининг кај Димчев некако се релаксирав и решив да уживам во убави мисли. На вториот скрининг сигурно би се приметиле некои тешки и комплицирани аномалии за кои за жал и нема некое решение или па од одма ќе се знае на што сте. Последниот скрининг е да се види дали финално се развиени како што треба сите структури на срцето, затоа што пред 28 недела не може да се види се. Плус мислам дека убаво гледаат и протоци и прават доплер на папочна врвца да не случајно има некој застој таму. Колку што знам повеќето од тука го платиле овој скрининг како обично ехо. Јас и првиот го платив така, веројатно затоа што таму следам бременост од почеток, па и претходно.
Toa sto ke im kazes. Dodusa majka mi mi donese se sto mi treba za pocetok od obleka (bodinja, spikozni, vrekja za spienje, skafanderi) a za sveki imam spisok( samo sto go zavrsiv) i ke go dobie utre da odi da kupi zasto aber nema da prasa.
Ништо ваљда незнам.Кај нас нема такви адети,и свекрва ми и мајка ми уште дур бев трудна ми купија што ми требаше и тоа беше.
@Angi266 mozebi ne ti go razbrav prasanjeto, ako mislese za izleguvanje od bolnica so bebeto, kaj nas odamna pred 20godini) imase adet svekrvata da donese obleka za vadenje od bolnica i taa go zemase bebeto. Glupost i fala Bogu sto izumrea takvi banalni adeti. Jas potspomnav za fustance za izleguvanje od bolnica, vidov ne e zainteresirana i mi rece kako sto sakam jas taka da si pravam, pa si poracav i si natokmiv. Isto taka kazav samo mm ke dojde po mene vo bolnica,drugite (sveki i moite) so baloni i rucek doma da me cekaat.
Мајка ми се уште купува се од облека за малва пошо жената се разбира ептен, а свекрва ми нема појма и зато само пари даде, креветчето го купиа свеки и свекорот ,исто и релаксаторот, моите количката, золва ми обетки и хранилка. Тоа е како ќе сакаат они и колку имаат можност, не верувам дека има некој адети.
Докторката ми рече да примам Идеос, бидејќи од клексанот постои ризик за остеопороза кај мајката, па затоа. Инаку тоа е комбинација од витамин Д3 и калциум. Се џвака по една таблета.
Да прашам што им давате на докторот што ве породил не се многу разбирам од тие работи па да прашам што ќе треба да спремам
Женски, кажувајте што да правам за зацврстување на мускулите на вагината. Многу почнува да ми се пушта моч (на кашлање обично). А веќе 2-3 недели сум со кашлање и кивање. Знам дека треба тие кегелови вби ама кога, како...некој да каже нешто испробано
Здраво, дали некоја од вас била позитивна на корона во прво тромесечие 13та недела и дали било се во ред со бебето?
Јас сум на метилдопа, почнав со неа после првиот пораѓај, ги пиев тогаш 4 х1, па 2 х1, цели 2 години. Сега од старт ги пијам 3 х 1, притисокот ми е 120/80, а тогаш ми беа дадени за 140/150/160 со 100 притисок. Најточно се мери со обичен апарат со манжетна, на пумпање, не дигитален. Се зема просек од 3 мерења, а такви драстични разлики од 130 на 100 за второ мерење, мене ми се сомнителни. Неможе да варира притисок толку многу во рок од 10 секунди додека трае мерењето. _________ Јас денес на ехо, се е во ред, не е веќе поназад за 1 недела, си достигна големина за неделата која си е. Земавме крв за нифти, чекаме резултати сега. Имам прашање, дали сте имале вртоглавици? се ми е ново, немав претходно. Оваа недела и во сон имам и ме нервираат. Зборевме денес, за нов холтер да носам за навечер да видиме како е притисокот, па ќе видиме. За колковите заборавив да прашам, стандард. Брисеви и торч ќе правам, за 2 недели на прв скрининг пак, и мн често ми изгледа ова одењево Ич не ми стигнуваат известувања за оваа тема, а не е одследена, знаете што е проблемот?
Викендот бев кај мајка на гости она на спалната има наддушек од дормео и за чудо некое не ме болеа колковите можеби дека помеко е тоа ,а мене спалната баш ми е тврда.
Исто. Ме кинат. Џабе перница трудничка или јас не знам да се наместам. Очекував натаму накај 8ми, 9ти, а не од 18-19та недела...
Дали ве болат или така чудно некако како да ве вијат? Не знам како да објаснам, многу чудна болка, ми се јавува само навечер, како метеопатите шо им вијат коски пред промена на време, е така се осеќам.
Нормално е да испушташе урина од кашлање, не ти помага ништо кегел вежби. Ќе се оправиш со настинката и ќе помине, малку, ама ќе испушташе пак. Особено ако ти е втора бременост.