Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Ти благодарам мила ❤️

На Alexandrite му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Ako se hranis zdravo, bi ti preporacala da zemas samo metilirana folna i metiliran B12 so vit C. I jas kako tebe, imav prvo 36,pa 24 i posledno 11. Ama za da padne na 11 gi imav prekinato site vitamini, zemav samo D3 i retko vit C. Gi vrativ nazad prenatalnite i ostanatote vitamini i denes ke ispituvam krvna slika pa ke ti pisam dali se potkrenalo. Inace kakao jas go konzumiram sirovo, vo zdravi sirovi bombici stavam po 2 lazicki organsko,i vo smuti 1 lazicka kakao i edna raka aronija sekoj den. Ke vidime denes dali imam napredok, tocno eden mesec od proslata krvna slika.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.127
    Нека е живо и здраво бумбарчето, да ве радува цел живот:inlove:. Баш ми е мило што си поминала лесно. Ти посакувам брзо закрепнување :)

На Sandrichka 89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    742
    И јас цела бременост топ железо, нагло ми падна скроз, терапија одма ми препишаа која и одма ја почнав. Пробано прво на некоја природна база преку храна нејкеше ни малку да се качи, џабе ми беше беба си влече.

5. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.060
    Допаѓања:
    10.581
    Во која недела ти падна? Јас сум тука некаде со Бела во недели, па си викав супер крвна слика дека имам без дополнителни суплементи за железо. Секако проверувам еднаш месечно, бар да знам кога да очекувам промени ако се случат.

Инаку откако почнав редовно да пијам какао приметувам и покачен хемоглобин и серумско железо. Не знам дали е само од тоа, ама реално не ми текнува нешто друго особено да применив.
    Едно кафе сменив со какао, не е којзнае која доза ама ете.

На Ceneva и Shekjer им се допаѓа ова.
  6. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    на работа одиш ? седиш? си седиш и си стискаш пример или дома дур гледаш тв не е тоа некоја наука
    ама дал ке ти помогнат периодов на бременост околу подмочување незз :) јас 3 пати дневно сум со нови гаќи и ми е мн нормално веќе а и очекувано од прошлата бременост искуство

7. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    золвата беше уште негде 8ма 9та недела и дечкото утре прави годинка ;) смао и беше советувано да лежи да одмара за да не и се симне нафолу итд...

На BlackSwan7 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    40.526
    Честитки мајка, да е живо и здраво бумбарчето:party::party:

Добро утро.

Денес така така. Јас немав киселини, па имав шанса да поспијам, ама како за малер бебе големо многу немирно спиеше и клоцапе цела ноќ. Стана дури едно време и за жива глава не сакше да се врати во кревет. Го прашував дали го боли нешто, дали му фали нешто, му се моча, дали се исплашил нешто. Не не и не. Едвај се намоливме да не го шета мм на рака да му пуштам 5 минути цртан на таблет во кревет (најстрого сум против тв и цртани во соба каде се спие, ама во очај и тоа би). За среќа се согласи и брзо заспа, ама цела ноќ умот таму да не не му е добро. Од друга страна и бебе број 2 од меше се активираше во рингот. Таман ќе се смиреше, мене ќе ми се приодеше во тоалет и додека се вратам пак се активирало и така во круг.
    Еве сега седам со очи на пола копје, треба да спремам дете да го однесам до градинка денес имаат сликање со дедо мраз за календар. А незнам силата дали ќе ме издржи, се надевам нема да липсам некаде по пат:drunk:. Веќе и страв почнува да ме фаќа сама да шетам.
    Ај да се спакуваме да одиме.

Имајте убав ден.

На Sandrichka 89, Nala37, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    742
    Исто секој месец крвна слика одлична, пиев само фолна и б12, и у 28ма железо катастрофа у Sleepmode отишол:D
    Почнав терапија пиев и многу ми сметаа:puke: Спомнав на контрола дека јадам спанаќ,цвекло пијам какао, бабицата ми вика се е тоа убаво али тоа е дооолг процес, затоа препишуваат терапија да се убрза.
    Сега сум 38ма и пак ми шета, пак сум негде на граница ни ваму ни таму.

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    3.272
    Дојдов да се жалам пак, дајте стапот за мене :D
    Полна 28ма, бебе активно, ноќе не се спие, не можам ни да се наместам
    Нормална ли е болка там доле? :worried:
    Ко да ќе се расштрафам се осеќам, дали дека е ниско, дали дека е поголемко, стварно не знам, ама ова во прва бременост немав..
    Пијам магнетранс по 2 :(

Во понеделник на преглед ќе прашам секако, последно цервиксот беше добар, да не бидне проблем што е ниско :(
    Шеќер добар, не иде нагоре
    Закажав и депилација, ќе има борба, 2 месеци не бев :wasntme:

Трет скрининг за протоци итн, која недела беше? Кога да си го закажам
    И за поголемко бебче, 2 недели понапред, како ве водат за закажан царски?
    Според мерки на бебе или според последна менст.?

Тон прашања мајки, ако знаете помагајте :D

И галете мешиња :hug:

11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    26.345
    Нормална е болката, јас ја имам од 14 недела и си трааае. Одам како патка, нагло потег ако напрам, не можам после да мрднам. Ако застанам на една нога за да се облечам, страшно ме боли.
    29-30н. Бев јас на скрининг

На Vanilla15 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.801
    Допаѓања:
    21.558
    Да не ве цитирам сите, докторката ми врати и рече дека резултатите се ок и очекувани за во бременост, да не се плашам. И кажав дека имам купено Пренатал од Џејмисон, рече да ги почнам.

Инаку од пред бременоста кога испитав мутации лани ова време, па се до сега не сум прекинала со пиење метилирана фолна и метилиран б12, знам дека нивен недостаток исто има придонес за анемија. Освен нив пијам Ц витамин редовно, а пред некое време и Д3 и Магнезиум почнав.

Ќе пробам сега со пренаталните и исхраната некако да го поправам, или во најмала рака да не го спуштам уште толку. Па ако не бива следен месец не ми бега суплемент за железо.
    Фала на сите за советите. :sun:

На Ano, Ceneva, Giovanna и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    1.783
    Честитки,да е жива и здрава :hug:(lalala)

14. Persila

Persila Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2019
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    1.631
    Cestitki da e zdrava i ziva

15. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    1.783
    Има ли некој на кој му е тотално сменета кожата?Значи од секогаш сум имала мрсна кожа и чиста стакло,сега ова е лудило.Кожата ми е исушена ми се перута дури на цело тело.Лицето исто,суво некои ситни бубулички на образите,челото исфрлано цело, пудрата веќе не ми одговара одвратно изгледа кога ќе ја нанесам се познава уште толку сувоста а почнав да ставам пред тоа и мрсна крема да впие лицето.Јас незнам која пудра да ја земам,дајте предлог некоја покривна а за сува кожа неможам да се гледам ;(

На Pamuk dete и princess5 им се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.237
    Допаѓања:
    125.114
    Пробај со мед и семе од коприва. Во 1-та бременост само ова ме оправи, во 2та штом видов пад на железо веднаш си почнав и до крај го одржував. Инаку не ми помагаа ни по 2 хеферола. Тоа фероглобин па ич, не си давајте пари.

17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.801
    Допаѓања:
    21.558
    Па не планирам да почнувам со било каков суплемент, ќе пробам ете со семе и сѐ останато и ќе видиме како ќе биде.

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Јас не сум ти репер, имам можда 100 бодиња, од бато од други роднини, ама без 20тина бодиња не се оставај. Боди одоздола ставав цела година а во лето не носеше друго само боди и ако шетавме некаде некое шорцче или и без тоа. Имам многу гардероба стварно, ама без 20тина парчиња од секое не се оставај ако не сакаш да переш секој ден. Широк повој не ставав нема да ставам и сега, нема аномалија што ќе ја реши широк повој според мене и нашиот ортопед.
    Леле Дани се изнамачи мила. Се надевам не е нешто сериозно, стварно, па да се породиш што поскоро да ти олесни бар да можеш да функционираш од другите труднички болки. Гушкам силно!
    А што ќе ти е пудра? Јас го мијам само лицето и ништо не користам освен крем. Во бременоста сега стварно не ти е потребно да ја губиш кожата. Освен ако не работиш некаде каде си пред камера и мора да си фул нашминкана.

Брис однесен, чекам резултати на Мој термин, фино што направиле така, за 1 недела ќе се видиме со малиот господин на ехо кај матичниот за последен пат, па после Чаир е на ред. Ме фаќа паника бидејќи минатиот пат не дочекавме резултати од брис, ама па брисевите ги правевме многу порано, сега сме во безбедна зона и така да посмирена сум. Башка што за разлика од претходниот пат сум тип топ спремна, се е спакувано и чека.

А Бејби игра самба под ребра кај мама, многу му е забавно, колена 2 напрчени од стомакот си ѕиркаат, па ќе се сврти ќе удри со петиците, 2 помали топчиња ќе се напрчат... И се вратија ноќните журки, среде ноќ се буни ако спијам на десно, ако сум го стиснала случајно, ако нешто не му е по ќеиф се буни шефот наш... не команда од стомак уште, мајмун мал.

На *malenavolena*87, Pamuk dete, Звездичка30 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.801
    Допаѓања:
    21.558
    Мене и тоа екстремно. Јас имав комбинирана кожа, ама чиста. Иако сум со пцос никогаш не се рефлектирал на кожата. Моментално ми е се што не ми беше. Сува, нон стоп сум со некои ситни црвени брунчиња. Имам дијагноза Розацеа од пролетта и се помирив што во бременоста ми е дополнително хаотична. Од козметика користам Биодерма Атодерм маслена купка за миење на лицето и крема од истата линија. Пудра Maybelline Affinitone, лесна е и доволно покривна, одговара на сите типови кожа + Pan stick од Max Factor. Со оваа комбинација ми се изедначува тенот и поубаво се осеќам.

Прикачени фајлови:

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Од она што кажуваат околу мене мајки е да не се купува премногу. Се трупаат работи, не се износуваат, ќе ти праќаат твоите најблиски сигурно..Велат дека со бебе секој втор ден машина..Некој цели плакари полни..ама тотално без потреба според мене.

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.