Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Мене ми се смени во бременоста од комбинирана во сува на лицето, а на телото и онака сува ми беше ама уште повеќе ми се исуши. 3 недели кај што сум породена и кожата уште ми е сува, не е вратена во нормала и не знам дали ќе се врати катастрофа ми е:(

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Leanne

Leanne Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2022
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    1.165
    И јас цела бременост мака мачам со низок хемоглобин, а еве веќе сум 37ма и гинекологов мој како абер да нема :| Ми препиша хеферол, не можев да ги пијам затоа што ме убиваше желудникот од нив, буквално се, и подуеност, и тегоби, и грчеви, и киселини, и болки... Пијам тотхема по две на ден со витамин Ц и цеден сок од портокал и пак ми е хемоглобинот 10, а веќе 3 месеци ги пијам. Ја прашував неколку пати за замена ми вика освен хеферолот немало ништо што било тераписко, па си викам аман зарем до толку, 21 век сме, анемијата е честа во бременоста... Дури и ја прашав дали да ги земам хеферолот со нешто друго против стомачни тегоби, ми вика пак џабе немало ништо.
    Вчера не знам зошто гуглав анемија во бременост и породување и уште толку почна паника да ме фаќа :sweat:

3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.801
    Допаѓања:
    21.559
    Јас минатата бременост Лактиферон пиев и немав тегоби. Провери ги нив, може ќе ти одговараат. На крај си, ама ако се доите крвта мора да ја појачаш.

На Leanne му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.976
    Допаѓања:
    18.890
    Не се лажете дека ке ви праќаат. И да пратат, дали ке е ок, дали ке ви се допаѓа, не се знае.
    Сами си купете се што ви треба.
    Од друг ли ке чекам да ми облече бебе?

Никој нема да ви донесе тоа што ви треба во момент. Мене ми носеа се и сешто, ама или преголем број, или премногу алишта за иста сезона.

На LiquidLuna, Anomis11, mssuniquee и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Ова веројатно мислеше на мојот пост..Нормално дека нема да чекам друг да ми купи. Сакав да кажам порационални треба да бидеме..а ти ако сметаш..купи и по 50 :))))..Јас знам кај купуваат моите најблиски..така да не се сомневам во изборот.. Знаат кои ми се омилени продавници..

На Kateruna, Belabelinakinder, Sofi.ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.709
    А да си жива и здрава. На повојница добив алишта за 2ипол години а бебе од 1м. Имав три пати повеќе алишта што му беа огромни од што имав такви што му беа таман. Супер ако ти донесат, но што ако не ти донесат? Да дојдеш во ситуација да немаш чисто боди, да немаш шпихозна, да треба да го изнесеш а немаш скафандерче или ќебе да го свиткаш. Мене за прематурче од болница вадење ми имаа земено 68ца, на 3м го носеше дури а на зимање од болница комотно можев да го облечам само во горното и да му биде ко фустанче, огромно беше. Бабите си се познати по претерување а никоја не прашува што да земе.

На Anomis11, MilaSs12 и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Пробај со Лактиферон, тие не ствараат тегоби а се многу ефикасни.

На Leanne му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Баш мене за се ме прашуваат..а од повојница сигурно нема да чекам..:))))..Тие алишта се за во градинка:))))

На Kateruna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Хахахаах...пресмешно е извини вака.Па кој ќе остави бебе да нема што да облече :)))))

10. Ma4eangor4e

Ma4eangor4e Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2022
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    20
    Dali majcinata kniska ja davaat samo kaj maticnite ili i vo Sistina primer? Bidejki jas samo tamu odam,i pred bremenosta a i sega vo bremenost od pocetok sum samo tamu

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.709
    Некој што нема сушара во среде зима и нема каде да исуши одма боди, шпихозни. Не мора да се докажуваме, мое мислење е дека подобро да имам од старт алишта бар за 3 дена без да пуштам машина отколку да се мислам. И зборам од искуство, не од што ме советувале.

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.976
    Допаѓања:
    18.890
    Не си прва што кажала "почекај ке ти донесат". Многу се колнат во тоа носење и чекање да донесат па да докупиш.
    Прво ти ке си купиш што ти треба, сто пати сум пишала по 6-8 парчиња од една бројка, па кога ке се роди бебе ако се малку ке излезеш да купиш.
    Не мора да си надмена, твоите роднини и кашмир нека му донесат на бебе, со златна лажица храни го, мене ми е сеедно, искрено.

Дали во моментот роднините ке се болни па ке почекаат да оздрават додека дојдат, па до тогаш ти ке го моташ бебе во кебе од немање алишта, твое си е.
    Јас добив за 6 години на повојница, на 1-2 месеци. Дека крупно бебе имав. :wasntme:
    Со бабите во договор купував, најчесто заедно, па немаше ситуации.
    Ама останати роднини ми донесоа доста поголемо. Секако ми се најде, добив тренерчиња кои си го носеше во зима.

13. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Не ни мислев да се докажувам бидејки немам дете, нормално е дека сите ние треба се да имаме. И се сум купила..Ми беше муабетот дека некогаш премногу се трупаат работи а не се износуваат..Луѓе немаат толку примања за да купуваат по 20, 30, 50 парчиња.

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.709
    Дали ќе купиш бодиња или ќе переш на скапа струја за да имаш алишта постојано, ти е исто. Ама почекај ќе се породиш и ќе сфатиш.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Не сум надмена, не зборам за луксуз..ама бидејќи праша ..кажав што мислам..не 6,7 ..купи си ти по 20,30..тоа е твое мислење...А башка на 10 минути се проданици..кога треба се докупува..

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Да , ќе видам како ќе биде..имам доволно за почеток се што треба.

17. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    393
    Јас кога пршав за мајчина книшка, ми рекоа нема тоа веќе. Двајца различни гинеколози за две различни бремености, едниот преклани, другиот сега. Немам книшка, а веќе не гледам ни потреба веќе кон крајот.

18. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Не бе ќебе, во чаршав:)))..о боже драги..

19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.976
    Допаѓања:
    18.890
    Знаеле твоите во кои продавници купуваш... Намали доживљај.

Не знам ти како го замислуваш купувањето за бебе. И кои ти се под роднини сместени. Мене роднини не ми се бабите на син ми, тоа се мајка ми која ме родила и свекрва ми која го родила татко му.
    Од други роднини кога ке ги превземеш алиштата? Беби шауер ке правиш? Не ми е најјасно.

Мене по 6-7 од бројка ми беа доволни. Прво затоа што во јули се роди, перев секој ден. И да е зимско бебе, во сушара би сушела. Ако пушташ еднаш во 3 дена повеќе треба.
    Ама син ми како што напредуваше брзо и за три недели пакував шпихозни, повеќе не ми требаше.

На Belabelinakinder и AniSk им се допаѓа ова.
  20. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    893
    Ниту матичниот а ни во Систина не ми дадоа мајчина книшка, и ми кажаа за истата дека не постои веќе, а и немам потреба зошто имам извештаи одлични од Др.