Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.559
    Допаѓања:
    289.433
    @AngelOfArh @Ano фала на мислата девојки ама мажето арно му е во меше.
    Окапав на итна со Викториа, цел ден е со 41тт, и наеднаш им текна таму да не прашуваат која недела сум, со болки ли сум(Оти јас не одам веќе нормално, туку лазам:worried:), и ме избркаа од итната(facepalm).
    Не сум смеела во оваа фаза од бременоста со болки таму да седам, грабнаа количка и ме одмкнаа во одделот за родилки. Таков бил протоколот.
    Со саати дете со 41тт, ниту температура и мереа ниту парацетамол нешто и дадоа…мува не ги лазеше. Ама кога видоа голем стомак и се влечам камо желка од болки што сум раштрафена, се растрчаа да ме однесат во другиот оддел.
    Отворена сум, има и контракции, главче надоле…ама не е наместен. Ме пратија назад дома, да чекам да се спушти или да пукне водењак.
    Моите вечити патешествија од итна(facepalm)

На ivance.., CareTee, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    26.345
    Константна болка имам од 14недела баш кај што опишуваш. Препони ме кинат. Еве денес бев на контрола, се е во ред, ми зголеми доза магнезиум т.е јас пиев до сега апчиња ама ми рече не апчиња туку едни кесички ми ги препорача, предходно не пиев кесички пошо ми праеа киселини ама ќе морам.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    40.526
    И мене ме фаќа паника да ја склопам торбата за болница, ама па се си викам рано е да не си ја пресизвикувам судбината и си одлагам. Ама дека јас приватно ќе се пораѓам, па и не е толку трагично иако сакам се што ми е за излагање и нешто козметика што си користам да си спакувам. А и депилација треба да закажам, ама и тоа сега ми е страв, ќе оставам за кнап таму пред нг ако се престрашам, ако не како минатиот пораѓај нека ме средуваат во болница:rofl:

Леле Дани ;(. Толку многу ми е жал, да можам да ту помогнам некако. Се изнамачи кај сите ве зареди уште и мачно со меше. Стварно да можам бар малку од товарот да ти превземам да ти помогнам. Тоа е за жал тоа е, стисни заби се надевам за многу брзо ќе се заврши ова патешествие.

На Belabelinakinder и danichap им се допаѓа ова.
  4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    26.345
    Јас па ја спаковав тогаш само што влегов во 9ти зато што мислев дека ако спаковам, нема одма да се порода, а ако одлагам ќе ме фати не спремна како за беља иии во право бев 40+ терав хаха

5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.481
    Допаѓања:
    37.817
    Да пробам и јас нешто да напишам.

Маж цело време вика со првото дете не било толку тешко се додека денес не му текна дека со првото викал никогаш второ дете и заклучивме дека стварно се се заборава. Освен првиот ужасен пораѓај де поради многуте гуски и еден гусак.

Некогаш си викам две деца е ок, некогаш четири ама ќе бидат или овие две или три, времето ќе покаже, не знам ни јас.

Многу е тешко некако. Мислам дека само моиве деца со мене се вака. Не ме оставаат на мир. Дека сум ептен добра личност хаха. Само кенкаат. Се нешто не им е погодено. Не гледам надвор други деца вака да прават.

Од братско сестрински врски, колку и се сакаат толку и се закачаат и никој не попушта. Во градинка малиов ја виде малата у трча накај неа и ја гушна и тоа ми е најубавата глетка што сум ја видела некогаш. Ми текна на @mal.ecka кога имаше пишано дека колку и да е тешко срцето и е полно кога ги гледа заедно, а тогаш немаш две деца, па баш сега тоа го осетив.

Малава па вика сакала таузендс милион братчиња вакви и прашува уште колку имало во стомакот. И едно да било женско со две репчиња. Таа ќе ги чувала, а млеко од маркет.:D

Едвај чекам дете да се прилагоди во градинка, јас на работа да почнам и да го одбијам од цицање. После ќе сум нов човек. :emo:

На tina-63, danichap, Dancewere и 4 други им се допаѓа ова.
  6. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.999
    Допаѓања:
    12.344
    Не да ми се зема здив, веќе како папсана, како качена на рингишил.
    Имам по неколкупати, зависи, во просек до 4 5 пати можда. И мислам дека до крај траат.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  7. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Епа тогаш поарно во 28 да го правам и јас. Мене ми рече ако сакаш направи го и тоа,нема никаков проблем иначе,ама за да бидам мирна,пошто ми го спомна. Фала ти :)

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    40.526
    Јас не сум влезена во девети, затоа не се давам :D.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.709
    Оф бе мајко мила... Јас германсково здравство не го можам никако. Мојов е спуштен ама знае он да се качи пак нагоре. Во канал не е секако, не стиска така, ама се осеќам како да ме фаќа за карличните коски и да влече во спротивен правец, да ги шири.

Уф ако се предизвикува така досега ќе му правев цел месец. Спакувана сум одамна јас, сега само доставам што ми текне и гарант нешто ќе заборавам.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  10. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    И кандида закачив од антибиотици толку што примив,и пробиотици пиев џабе пак се размножила.
    И сеа канестен треба да ставам вечер една вагиналета од 500мг,со апликаторот мора или може и без?
    Читам во упатството пишува за бремени као без апликатор требало. А сеа е касно да ја барам матичната за да прашам.
    Ај ако има некоја искуство нека пише.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.709
    Епа прави како во упатството што пишува, мислам дека со апликаторот може да се повредиш и затоа пишува така. Јас си најдов еден пробиотик многу добар и кога бев сега болна го пиев заедно со антибиотикот и не развив кандида. Ќе помине, ама ќе се изнамачиш.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  12. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Епа ке ја ставам без апликаторот најпаметно.
    Дај пушти што пробиотик е тоа да го имам во предвид следен пат ако ми дадат пак антибиотици.
    Ама мислам дека многу ми дојдоа,кој и да го пиев ке беше исто мислам. Пиев и обичен за црева пробиотик а и за вагинална флора плус.

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.709
    На Хемофарм, еден е, нема друг, побарај го во аптека.

14. Алек***

Алек*** Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    2.527
    Jas bez aplikator gi stavav.

15. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Па тој го пиев и јас истиот скроз.

16. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Денес се преморив на работа и на движење ме болеше овде стомакот како да ме штипкаше се исплашив дали е нормално таква болка 20221216_224819.jpg

17. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Мене ме има болено на исто место, иста страна, а и во должина на папок на моменти по пола минута може два три пати. Мене кај папокот ми е постелката, не знам дали има поврзаност ама здравствено е се во ред, најверојатно од ширење или мрдање на бебето па погодува некој нерв, матичната не ме ни константираше кога и покажав каде|(

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    1.605
    Икање на бебе како се осеќа ?
    Читав некаде низ темиве али сега не ми текнува.

19. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Нема на што мила ❤️

20. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Пулсирање, може ќе помислиш дека мава внатре или дека е срценцето, ама ова е посуптилно и на ист интервал. Може да трае кратко, може и 15минути.

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.