Фала ти мила на одговор помина ама мн е језиво кога го осеќаш одиш и штипка и едвај чекаш да легнеш и одмориш. И јас ќе прашам на следна контрола мада скоро бев ама ќе одам во приватна..
Мене Димчев ми кажа без индикации после втор скрининг не треба Мене Димчев ми посочи дека без индикација нема потреба од тој преглед . Бев само на трет скрининг кај него пак.
Здраво мешиња, јас првпат осетив лажни контракции сабајлево во 5. Се разбудив со болка како пред добивање и мислев за 10 секунди ќе пројде. Некои 2 мин траеше, ваљда пошо станав до тоалет. Вчера малце се занесов во кујна, па можеби затоа. Иначе, 27 недела сум, се надевам дека е нормално, веќе сум на прогестерон депо, а во понеделник се надевам ќе ме мери конечно.
Denes da se pozalam, cela nok oko ne zatvoriv, kiselini me izgorea, pocna zeludnik da mi se grci. Ni gastrogard ni nisto ne pomaga. Sega ke probam so rupurut belki ke me smiri. Ako ne me smiri ne znam sto ke pravam. Mi se spie mi se placi a ne mozam da legnam. Ni polusedecki ne mozam da zaspijam . Kako ogan da mi izleguva od usta. Puknav mesinja.
Во која недела ги прекинавте дабростон, тие што сте земале? На последна контрола ми рече докторот да допијам тоа што имам и да прекинам. Последното синоќа го испив, 32+3. Цервиксот беше добар и затоа ми ги прекина. Пренатас си ги прекинав сама, зошто три утра за џабе појадував, после нив обавезно повраќав.
Како ти кажал доктор така ќе прекинеш. И јас прекинав со утрогестан,еден период, па по некое време ме вратија пак и еве сеуште ставам.
И мене не ми кажа Димчев да одам на ехокардиографија, ми кажа само кај него да отидам пак во 28ма недела. Стручен е он и за срце, далеку од тоа дека не е, ама сепак Драшко си е кардиолог и јас ќе одам и кај ради претходна историја и поголем мир.
Јас Утрогестан пијам, 23+ сум, докторката не спомнува ни намалување на доза ни прекинување, а и мене не ми беше јасно до кога се примаат. Витамините не ги прекинувај, само смени го времето кога ги земаш. Јас ги пијам заедно со ручек.
И јас те дружам,цела ноќ ужас.Легнав во 1 се мачев до 4 заспиј разбуди се,киселини и вц,во 4 се откажав станав филмови гледав дур спијат маж и дете и еве денес ќе преживувам ми е лошо цело време од желудникот
Мила цело време го имам киселините мислам дека желудникот ми е изгорен веќе ,мене рупурут по ефикасни ми беа од гастрогард.
Јас на почетокот пиев Дабростон, па ги прекинав во 12-13. После тоа ми се јави кафеав исцедок и мал хематом во 14 недела и ми дадоа вагиналети утрогестан. Сега сум 23+ и уште ги примам, никој не најавува дека ќе се прекинат во скоро време. На ГАК кога бев за продолжување клексани ми рекоа дека ги даваат најдоцна до 36 недела, ама може и порано да ги прекинат ако нема повеќе индикации дека треба да се примаат. Штом ти е добро грлото сигурно затоа одлучил докторот. Веројатно гледаат повеќе работи па кажуваат. Инаку и јас вчера пропатев од киселини и мачнини од едно мало пакетче смоки никад више, уф не вредеше таа мака за 20 смоки
Makata e mila sto pocna da mi se grci zeludnikot, jas si imam hronicen gastrit. Boli korni, zestinata kako da se namali od ovoj rupurutot ama grcenjeto ne prestanuva. Sega ke se napijam caj, i ke pocekam uste eden saat da pomine i pak uste eden rupurut ke zemam. I toa ako ne pomogne odam na hitna. Papsav od so oko nemam zatvoreno. A pocnuva strav da me faka za bebuso.
И јас сум со хроничен гастритис/ГЕРД така да многу добро ги знам сите пропратни симптоми,башка што еве 16+ и повраќам уште како дупната испод 3 пати дневно не сум,ама тоа е ќе си кукаме и ќе си тераме со ублажување на симптоми колку се може
Да да ако не викам дека не треба поготово штом викаш имаш претходна историја . Секако не е на одмет се да се провери .
За што ги земаше на почеток? Кај мене и немаше некоја индикација на почеток. Ми ги даде како превентивно заради прва неуспешна бременост, со подкрварување па испадна вонматерична. Исто во оваа бременост и плодот беше пониско инплантиран на почеток, ама колку што го сфатив, тоа не беше и некоја индикација за Дабростонот. Повеќе заради првата причина. После во 16та недела цервикс ми беше околу 3см, па како демек ќе ги продолжиме за поголема сигурност од кратење. Така го разбрав тогаш. Последно 33мм беше цервикс, затворен. Рече нема потреба веќе од нив, тоа што имаш допиј и прекини. Се надевам дека е така. До сега како да имав некоја сигурност на нив. Ама битребало да е се ок и без нив, сепак Доктор кажува.
На почеток во 6 недела ми се појави капка свежа крв, се извадив од памет. Тогаш ми ги препиша дабростонот матичната. Инаку и јас имам претходна неуспешна бременост со огромен хематом до постелката ама не бев покриена со антикоалгулантна терапија. Овој пат имав мало хематомче и исто имам пониско поставена постелка ама цервиксот последно ми го мереа 37мм во 18 недела. Како и да е имаш супер должина на цервикс за таа недела, не се секирај и онака телото пополека треба да се спрема за породувањето.
Каква кадичка купивте? На овие со постоље нели им е цената малку претерана,и дали купивте плик ќебенце? Исто сакам да прашам да ми дадете идеа од каде да купам нешто убаво за изнесување од болница ,вие во што планирате да ги изнесувате бебушките? Споделете некоја сликичка ❤️
Имаш обична кадичка која е одделно од постоље. Во енци менци ја купив мојата. Плик кебе не ти треба. Обично кебе и или скафандер. За излегување од болница има преслатки во окаиди за женски посебно, зара, зависи што сакаш и до која цена.
Еве го моето јануар вака излезе од болница, ништо посебно ама ми беше слатка. Иначе ја имаме ние од Чико таквата кадичка, за почеток мене ми беше практична ама после некако ја надрасна, пример на 7-8 месеци купивме наајобична поголема, пошо немаме када и ми беше потребно уште една да купам.