Јас имам кадичка која има од неа такво анатомско од внука ми, значи еве 12г стара, прво син ми па 2ца внуци од јатрва ми и внукот од братучетка ми ја користеа, оф нема викнато. Сега и за бебе. На ОК Бејби е, италијанска, со постоље. За воља на вистината полесно е со постоље каде каде, ама и ако нема ќе послужи трпезариска маса ако бањаш во соба или обична масичка и на крај краева на земја. Дека ја имам иначе којзнае не верувам дека ќе купев. За изнесување купив преубав скафандер и обични памучни шпихозни со ѕвезди. Плик ќебе не можеш и да сакаш да користиш пошто треба да го изнесеш во транспортер, не можеш да го врзеш со ќебето. Така да мој совет земи си скафандерче, има и потенки, не мора да е такво полнето и дебело. Одоздола што сакаш облечи му, памучно најубаво. Хелоу! Мамасита денес со голем батко се прошета до Сити мол, влеговме во понекоја продавничка да видиме боденце бело, ми се уврте у глава да земам такво и како влагаме така излагавме, што е бре со цениве по продавнициве во Сити мол? Скроз изумив Тритекс не влегов, ми беше отпатно дека во кино бевме. Вајкики не се припарува, 2 бодиња 600ден, сетче новогодишно 1000ка, абе ајде. Зара немаше ништо, Котон немаше ништо. У она Бејби Центар, изгор, тоа е дефинитивно само за тешка аристократија. Ќе си идам јас у маалските и Стружанка, нек се сликаат овие во моловите. Многу се мислам дали да земам на кратки или на долги боди, на кратки е првото што му го купив, ќе биде облечено, не дека не, ама некако да не е малку па да му облечам на долги си викав. На крај ќе ги ставам и двете па што облечат тоа, не знам дали они облакаат или ние сами си ги облакаме во Чаир. Да ви кажам зоврев, сум се испотила, сум се напраила жива вода, од гаќите ми се цедеше мислам вода горе под стомакот. Дома се пикнав одма во пижами, да се освежам. Си лапнав ужинка пченица и сега ќе читам во спална раат. Маж го слушам се нервира во дневна за фудбалот Да ви кажам прилично лесно се движев ни молот, немав тешкотии, дури чудно ми беше. Очекував да се тркалам едвај да се движам ама не, брзо пројдовме, па и непланиран ручек истеравме кај золва ми. Шубав ден. Мајмунко пак се качи нагоре, ама не е толку страшно, се трпи. Убав ден женски!
Јас зедов од Тритекс бели боди макар што не беа ефтини. 300+ денари мислам беа. Исто и Тила имаше. Имаме неколку комплетчиња со горно бело и ми направија филм дека под нив боди во боја ќе се познава и нема да изгледа убаво бебето облечено. Оти нели многу битно тоа Така да потребно или не, се опремивме и со чисто бели боди без апликација, панделки и слично.
Да разгледав и ми се допадна една на Kika boo на страната и bebe supermarket па една од тие ќе биде ,и јас мислев во некое памучно комплетче и скафандерче некое убаво. ❤️ Инаку во Четвртокот бев на преглед во СК и успат да купам уште нешто за бебе ама секогаш се разочарувам од цените колку се до плафон качени значи што е претерано претерано е... од вајкики купив бели бодиња 4 пара околу 360 беа двете мислам ,а ми се допадна памукот,влегов во Wenice изгор скапо земав нешто ситно ,Tilla ништо немаше во Sinsay нешто само памучни со ногавичка зедов ама на крај се изнервирав толку пари а уште ни пола немам земено од се што ми треба ама ајде нека е само за убаво. Имам чувство дека секогаш сакат да спечалат и стават цени до плафон на тие работи што стварно не се може без нив.
Jas ja kupiv taa na postolje od chicco od enci menci, so ppodloga za presoblekuvanje. Sega uste mi e vo misla dali da zemam mrezicka za odozgora ili od tie dusecite za vo kada. Najverojatno vtoroto ke bide. Za obleka, za izleguvanje od bolnica imam fustance. Dolu bodi na dolgi i hulahopki, odozgora fustance so pupinja. Za vo transporter imam skafander. @AngelOfArh se mislam i jas za bodi na dolgi/kratki. Imam premnogu na dolgi, 26 na broj (od 0 do 9m) ama pamukot e mmogu tenok, komplet se so pantoloni so nogavici. Planirav da ja oblekuvam bodi +pantoloncinja dolu i spikozni odozgora. Mislam ke mi e dovolno. Za denski ke ja pokrivam so kebence, za navecer so tenko jorgance. Kako poiskusna pisi dali bi bilo taman. @Bubish26 kukla preubava! Ubavo me potseti za igracka, nikakva nemam kupeno seuste, mi dade idea.
Абе јас од локал продавничка земав шпихозни со капче и ракавички за 300, боди 300ден што ќе го носи макс 1м ми е ту мач, премногу е, па маичка долна за нас мајките има за 200ден а ова за 1м за бебе... Не знам, грабеж е бебешкава облека и аксесоари.
A ako stavam benkica pod bodito, bi bilo ok? Samo benkica i bodi +pantolcinja? Mi se sobra obleka a sega koga ke zamislam imam kompleti bodi+pantolcinja ama samobtaka neli ke bide ladno. Bluzi i trenerki nemam. Spikozni samo..
Нас едно од овие комплетчиња ни е планирано за од болница здравје + боди на кратки или долги одоздола и ќебенце. Едното е од Waikiki, а другото од BiBaby мислам. Почеток на Април ми е термин инаку.
Прескапо е. Ептен користат продавниците. И тоа ние што купуваме по буџет производи. Имам и шпихозни и комплети за по 250-350 денари купени. Колку да имаме количина бидејќи прво дете, а реално 50ки- 56ки ќе носи по неколку денови, до неколку недели максимум. Ретко се случува да земиме нешто поскапо. Туку почеток и средина на 8ми месец дали е рано да се започне со перење? Барем на најмалите работи. Немаме индикации за предвремен пораѓај, меѓутоа празници, обврски други и некако за понатаму кај и мене потешко, па и како малку време да останува после тоа.
Боди, плус бенкичка како блузиче, плус пантолончиња да, ама боди, пантолончиња и шпихозни не ти треба за дома. Тие сетови боди и пантолончиња ич не ми се практични мене. Ама не мора строго во сет да го облакаш, ќе си докупиш блузички на долги и врз бодито можеш да си ги облакаш па ќе си биде таман. Јас тие сетови боди и пантолончиња ги користев најмногу за спиење во вреќичка.
Jas zdravje ke pocnam narednata nedela so perenje. Bi bila 33-34ta, so toa sto jas nemam susara i ke susam doma. Pa dodeka se isusat, pa da peglam, pa da mestam edna nedela ke me fati. Moram poveke da odmaram, i nemozam da fatam i se naednas da ispeglam. Mislam deka ne e rano, taman si e. Podobro da si spremna otkolku panika da te faka pri kraj.
Над. Бодито ја има улогата на маичка и гаќички, или тоа порано што ставале бенкица и повој па го заглавувале со шведската бенкичето. Јас бенкици немам, класични бенкици. Ако го ставиш под боди ќе се крене нагоре и кичма пак гола, непрактично за мене.
Ovie moive mnogu se mali za da odat nad bodi, poveke odgovaraat za pod bodi.. Inace benkicite mi gi dadoa, ne se moi kupeni,a bluzicki bas i ne sretnav nikade po prodavnicive za tolku malo bebe.
Секогаш првиот слој е боди. Над него бенкица, блузичка или шпикозни. Ако се потесни во ракавчињата можеш да ги облечеш врз боди на рамки или куси ракави.
Ама со што ќе ја застанеш таа бенкица на кожичката, ќе се усука нагоре до под мишка, ај што ќе го нервира ќе плаче, па и нема никаква функција пак ќе биде голо. Имаш блузички, во Вајкики се продаваат обично сетче од 2, исто и Н&М, Синсеј... има, не си обрнала внимание. Имаш и дуксчиња, блузички. Бенкиците порано биле со врвки, се врзувале, имав такви 3-4 и ги џитнав, дур врзам дете нервозно, па башка тие и се бели чисто бели, се исфлека ли од млеко или повраќаница ни на вриење не искача, пожолтуваат. Ги исправ, испеглав, еднаш само една облеков над боди и ги џитнав сите 5 што ги добив.
Da ti kazam iskreno jas se cudev koga mi gi dadoa, nemozev da im najdam namena. Ke si gi trgnam nastrana i ke si kupam novi. Pobarav na net, najdov vo wenice preubavi a 160mkd.