Zdravo , dali nekoja e bremena 5ta nedela da spodeli kako se oseka? Prva bremenost mi e ne znam sto da ocekuvam
Во 5та недела ништо посебно нема што да очекуваш, сеуште нема ништо посебно. Здравје за некој ден, недела дена, ќе осетиш можеби гадење, а можеби и подоцна, нема правила. Некои викаат откако ќе почне срцева акција, но не значи. Можеш сеуште да имаш грчеви налик менструални болки, мислиш секој момент ќе добиеш, и некој секрет воденикаст. А може буквално и ништо да не осетиш, едноставно да те одминат сите симптоми кои се као нормални за другите. Со синко од почеток имав изразен осет за мирис, гадење и замор, со ова само гадење.
Fala na odgovorot imam postojano bolki kako da ke dobijam vo sekoj moment i mi tece nekoj sluz pa celo vreme trcam vo wc da ne nedaj boze se desilo nesto ama ete ne sum bila.samo jas
Kaj site e taka, jas do kaj 8 nedela imav cuvstvo deka ke dobijam. Isto prva bremenost mi e pa se analizirav na pocetokot. Sega sum podruga. Opusti se i uzivaj vo bremenosta.
7ма недела сум и имам многу чудна состојба со апетитот и јадењето. Прва половина на денот немам баш никаков апетит и многу слабо јадам. Кога ми се прејадува нешто, тоа е таков хаос од мешани вкусови што мислам никој жив не би го пробал. И на крај кога ќе земам да јадам на маса (од тоа што ми се прејадило) пак ми се губи цел апетит и едвај се терам. А ако јадам било што, после осеќам како камен да ми стои во желудникот и ми се вари храната сто саати. Катастрофа засега, мислам нема помош за ова само се надевам дека ќе се подори ситуацијата втор триместар. Некој со некое слично искуство?
Желба за некаква храна не сум имала ама мене 7ма недела ми почнаа мачнините. Немав апетит исто како тебе или ако имав таман ќе седнев да јадам одма ми се лошеше, повраќав и губев желба да каснам. Тој период живеев на соленки, вода не се имав напиено пошо и таа ја повраќав. Потоа сменав на препечен тост и ми беше ок, па и од тоа почнав да повраќам. Мене ми траеше до 16та недела, после се деси 2 пати во неделата и еве сега немам ништо
Немам искуство со големините во мапет, @AngelOfArh ако може да сподели искуство. Ако се нормални броеви јас би одела со 0-3.
0-3 ќе ти послужи таман, не нарачувам поголемо. Термин мислам ти е фебруари ако не се лажам, таман ќе го износите. И јас нарачав 0-3. Големините не им се стандардни, едно 0-3 е пишано 56, друго 62, едно се собира (зборам за памучни шпихозни), друго не. Така да лотарија е. Искрено јас бев многу задоволна додека не почнав да перам, на дел им се извади бојата, дел се ок, дел се собраа, дел не. Да знаете новогодишните сите им искача бојата и тоа станува како перено 300 пати и избледени. Земав па едно црно со црвено ко Мики Маус ем поефтино беше и не мрдна бојата. Мојот скафандер го исправ и е ист како што беше кога го купив. Следно би купила строго за дотерување само, ептен нешто да ми фати око. За цените има и подобар квалитет.
Ќе влезам клизачи на муабетот офтопик. Мапет се профи продавница и вршат замена без проблем. Инаку од 0-3 ќе ти служи само за месец до месец и пол макс.
Mesinja pocnav da podkasluvam, baba mi mi pravi eden sirup od orasi so seker gi vari ama oresite se so luspa samo taka iskrseni i potoa preceduva i sirupot se pie mnogu pomaga za kaslanje. Ama ne znam dali smeam sega vo bremenost. Za dali da si napravam. Ajde poinformiranite kazete mi mislenje sovet.
Да, менуваат и враќаат дури и пари, ама скафандерите им се големи и за бебе кое не е многу крупно ќе и послужи навистина до 3м. Долгички се.
Ако се роди јануари барем и март да го носи сакам, па и април знае да студи. А ако земам 3-6 да не биде за од болница како пропаднато во него. Врска немам колково ми треба.
Не не не, никако 3-6, јас нарачав едно ко ќебенце такво со ноџиња за во транспортер да може да се врзе, огромно беше, на него пишуваше 3-6м. Не да ќе пропадне, ќе ти падне некаде. Јас го вратив тоа друго нарачав после. Не е практично за држење, јас планирам ова до кај март сигурно да го носиме, пошто нема ногавичиња, долу е такво отворено, се подвратува и можеш да го попуштиш и кај рацете и кај нозете, таков е моделот.
Немам искуство со таа продавница ама од мое искуство ништо не се износува 3 месеци како што пишува на етикетата. Реално јас на малава која се роди 51цм, долги нозе, што обично бебињана имаат пократки и мешиња, во нашиов случај обратно, долги нозе, мешко нигде,јас за месец дена морав да сменам на 62ка, пошо во шрикозните од 0-3 не ја береа нозете, некој работи само еднаш и ги ставив и толку. Не дека 62 и беа најточни ама 56 и беше дефинитивно мало. Јас имав слично од Х&М земено, и тоа го носеше на првите контроли, месец највеќе. Дур немав дете, на повојница носев од 3-6 пример ако беше 4 месеци дететои ми се деси да е долго, подебелко бебе, беа мали, па менував. Големо ќе му биде поголем број и не земај ама нема да го изнаноси ако гледаме по етикета.