Мојата е 4 месеци скоро, алишта носи за над 9. Скафандерчето ни е за година, само ракавите се подолги и ги виткам во телото и е таман. Шпикозни за 6-9 носеше пред 3 месеци. Тие од 0-3 по еднаш дали ги облековме. Зависи од бебето колкаво ќе се роди и како ќе става килажа ама и памукот како се собира, на секое перење се намалуваат.
Син ми носеше работи од Вајкики до 3г на етикета и на 5г. Се зависи од дете до дете, нема правила. Ние не сме крупни високи, дете е исто средно не многу високо и таман му беа. Тек годинава почна тековните бројки да му се таман таман, до лани на 5г, 5-6 му беа така големи, комотни. Така да не мора да значи дека и кај неа ќе биде исто, а може и да биде, ама па за изнесување од болница да земе 3-6 нема логика според мене. Е кај тебе е буцка баш, да и ги јадам тоа образите
Имав главоболка, болни гради и кафе еднаш не го допив. Само по некоја голтка и го заборавав, воопшто не ми беше слатко.
Женски ви пишав дека минатиот викенд имав стомачен вирус!!!? овој викенд температура 39 и никако да ја симнам цела вечер за сабајле да направам брз тест да излезе корона. Од почетокот на епидемијава толку се пазев успешно да на се заразам и ме фати сега во најлош можен периот. Ако имате некој совет оние што сте прележале ќе ви бидам многу благодарна
Не не, не викам кога ќе се роди дека 56 не и требаат, таман работа,ептен сум против ставање на дете огромни работи, јас и менувам и сега на мојава пижами на 3 месеци пошо не сакам воопшто големо, муабетот ми беше дека не се износуваат работите и брзо се паковаат во кеси. Ваикики пак имаат големи броеви, сега малава е прееслаба, а долги нозе, јас освен хеланка неможам ништо да и стам, све и е горе широко, а долу таман, нормално дека секое дете не е исто. Сега да треба да родам јануар, не би зела скафандерче, туку само целокупно како вреќа или пак од количката што си ја има зимската вреќа. За такви работи би почекала да видам колкаво ќе е бебето, се може да се купи накнадно. Мене искрено ми е криво што имав изнакупено многу 56ка работи, секој ден ја облекував во ново, некој не стигнаа ни по втор пат да се облечат, со второво ум за друг пат ќе е. Мај тука не е топло како Мк ама не можам да и ставам од сестра и алиштата плишани ии така ќе си останат неизносени.
Ja prasav tetka mi taa e lekar, samo karanfilceto sto se stava da ne go stavam vo sirupot. Taka da posle koga ke soberam sila ke go napravam. Fala mila, se nadevam brzo ke pomine. Temp padna ama glava me iskina kolku me boli. Da pomine tamu i da pojdam na eho da si go vidam sinko nego go mislam kako e.
Многу од нас прележаа корона трудни, не проаѓа низ плацента, не се секирај Многу течности, домашна супа од петле, цедени сокови, парацетамол и туширање. Со лесно нека е.
Izgleda da, ke vidime utre, ke se testiram. Ovde vikend ne testiraat. Samo me pregledaa me pokrija so terapija toa sto smeam kako trudnica. Deka grloto vospaleno mi e. Od nekolku saati so sedev tamu so nea koga stignav od mk, a taa uste nemase simptomi. Tolku mi trebalo. Samo neka pominuva.
Јас на моето кога имаше 3м му земав големина за 6м. Навистина го износе до 6тиот месец веќе му беше кнап. Ако земев помало ќе требаше пак да купувам
Ништо, самп витамини, Цинк и Витамин Д. Не е сега така страшно. Т.е јас два пато бев позитивна и на нога го поминав, секок различно ама сега се истите симптоми како обичен вирус и така се третира. Одмарај, пиј течности, витамини.
Mene mi dadoa i antibiotik grloto mi e celo vospaleno. Ama ke vidime utre dali e korona sto mislam deka e, svekrvica ima. Temp imav samo nekolku saati i fala bogu sega nemam, belki nema da se povtori. Ama glavobolka zatnata cela kaslanjeto mi e tuka prisutno. Jadam se butam na sila radi bebus inace ic ne mi se jade.
Не знам.. знам дека периодов има мноогу вируси, Мк пошо е уште топло и малава не беше заздравена месец дена , кога си дојдовме назад на ладно, се врати во нормала, старо младо кашла и е болно. Реално не е најнормално времето таму за декември месец, иначе ја тестиравме беше негативна, свекрва ми исто како тебе загноено грло температури, негативна.. како и да е.. исто се лекува нели, само да немаш над 38,5 гледај температура и како што кажа за секој случај едно ехо.
Jas imav niska temp 37.5, ama se osekav vcera mnogu loso i radi toa i pojdov tuka na lekar. Vo kovid centarot me pregledaa grlo voslapeno, mi dadoa upat za da se testiram vo ponedelnik. No i doktorkata ispanici pulsot mi bese 150-180 i me preprati na urgentno. Tamu me pregledaa i ista terapija mi dadoa kako ovaa vo kovid centaro. Samo mi dadoa lek za da mi go smirat srceto, 150 mi bese pulsot na ekg to. Kako padna temp padna i pulsot na 103. Sega stalno meram da pratam situacija. A eho obavrzno ke odam samo da vidam sto ke ispadni so testot. Ako sum pozitivna da ne setam bas ovaa nedela i da siram. A drugata nedela ehoto ne mi bega.
Јас и маж ми бевме болни пред една недела, сите симптоми ми беа исти како кога имав корона, дури ми мирисаше дома на запршка а ништо немаше готвено. Се тестиравме бевме негативни ама може и прерано сме се тестирале. Јас не качував температура само болка во грло и носот како чешма, синуси воспалени. Пиев многу течности, супи, прегорен шеќер и два парацетамола заради мигрената. После тоа отидов на ехо и бебче супер си беше, се беше океј.
Mesinja, se porodiv i jas... Najubavo cuvstvo koga za prvpat go vidov ova malo covece najubavo na svet, se topam od sreka....definitivno ova nema cena...mi se ispolni najgolemata zelba...vi posakuvam na site lesno poroduvanje kako moeto ❤️
Која големина и по колку шпихозни, пижамчиња и боденца треба да купам за старт? Во Февруари ми е термин.
Фала ви на мислењата девојки. Мислам дека ќе нарачам од 0-3. Барем за од болница да му биде ко што треба да му стои, па белким ќе можиме и за на молитва здравје да го облечиме. После секако ќе се купуваат поголеми алиштенца од се, па и тоа. Само Господ Бог да не чува сите, да дојдат живи, здрави нашите бебушки!