Veke koga sme na tema spremanje, kakov aspirator za nose da zemam? Go gledav od chicco, sekako imam vaucer od enci menci pa da iskoristam.
Неколку страни наназад пишувавме за ова. За почеток 56ки, ако носиш мало бебе и 50ки ќе ти требаат неколку можда. Е сеа колку е ствар на избор, или ќе земеш повеќе и ќе переш поретко или ќе земеш помалку ќе переш секоја вечер. Јас имам многу од првото и од што ми давале (ако ти даваат зимај, ќе се најдат) и имам баш баш многу. Но мое мислење е дека по минимум 3 боденца во денот треба да имаш чисти и 3 пара шпихозни, пижами не ти требаат за почеток, памучни шпихозни ти се сосема доволни, дводелни пижами само ќе ти бидат незгодни за држење, кревање, местење. Имај си бар 2-3 лигавчиња, тоа е мало, ќе се испрља ќе го пројдеш низ вода и ќе се исуши, ама имај си. Капче, чорапчиња, ракавички (ако користиш секако), капче само после бањање сум ставала кратко и за надвор, за дома вака не. Ќе ти треба бањарка, ќебенце, постелнинка, имај бар 2 од се да се исуши, смени, промени, како и неколку тетра пеленки, тие се добри за под бебе ако го оставаш на гарнитура, под него во корпа или количка, за држење за подригнување и слично, бар 3 за преперување. Земи си 56ки и 62ки, за старт, да не трчаш одма да купуваш, после здравје ќе ти донесе можеби некој, ќе ти купат, ќе си купиш и сама и така ќе се снајдеш. Јас ти препорачувам и една вреќа за спиење мала и едно скафандерче, ќе треба да носиш на лекар, да изнесеш од болница, да излезеш со бебе надвор на воздух ако е чист нормално и ќе ти се најде. Бебе во ќебенце ќе виткаш само во количка во корпа, во транспортер не можеш, треба да е убаво врзано.
Јас прележав корона 3 пати,како за среќа последен пат пред да останам трудна, се надевам нема 4ти да ме фати.Антибиотик јас не би пиела доколку немаш високо црп,направи првин крвна слика, парацетамол за температура над 38.5.Јас имав 3 дена 40°С се спушташе само до 39 со антипиретик и страшни главоболки и болки во очи.Последниов пат и мене грлото ми беше партали немаше шанса ни да зборам ни плунка можев да голтам.Многу течности,супи,цедени сокови Ц,Д витамини.Ќе помине не се секирај.Тестирај се баш види.Внимавај само на железото ако е корона знае да паѓа од нејзе,јас пиев мн цеден сок од цвекло,јаболко,морков,портокал и семе од коприва ставав пошто мед несмеам алергична сум.Со лесно Честитки мами,да е живо и здраво бебуле
Go pijam antibiotikot bil bezbeden za trudnici cak i vo prvo tromesecje go davale. Utre komplet krvna slika so zelezo ke napravam posekako. I jas na zelezoto si pomisliv. Ako e korona vtor pat ke prelezam. Prviot pominav mn lesno. Se nadevam i sega ke bide taka. Pu pu temp mi se nema kaceno cel den. Ama glava me iskina kolku me boli okolu sinusi. Vospaleni mi se i tie cela sum zatnata edvaj disam. Ke pomine i ova. Sto e tuka e.
Не не мислев на антибиотикот поради бременоста туку општо.Јас сум многу против антибиотик кога нема индикации за истиот,најдобро е организамот сам да си ствара имунитет.Ќе помине и ова не е страшно,чувај се и гали меше
Pa grlo vospaleno zagnoeno bas bez antibiotik ne proaga. Eve sega i razgovarav so tetka mi taa e lekar, veli zelezo ke ispitas posle od koga ke zazdravis. Od bilo kakva nastinka toa paga dur trae sostojbata i ne e verodostojno toa. Zatoa se ispituva posle toa. Za da se vidi vistina kolku e. Inaku fala za sovetite za sokot ke probam iako ne sum ljubitel na cveklo
Честитки. Да е жив и здрав бебуш и да ве прави среќни родители Јас неколку години користев исклучиво носе фрида (се влече со уста), сега префрливме на носко за на усисивач и презафоволна сум. Само за овој вториов треба да провериш од која возраст е дозволен. тука сум и арна сум колку што може Ноќеска релативно мирна ноќ. Малку само дежурав со киселини, ама и си поспав. Сабајле фативме со мм собата на поголемиот бстко да ја потсредиме. Он си заврши неговиот дел, јас до пола стигнав и си отидовме на гости. После тоа нотмално ручек и одмор и остатокот од моите обврски останаа, ама не можам, толку ми е силата. Ајде уште неколку дена треба да издржам на работа, па после поинаку ќе е. Не дека полесно, ама друго е дома кога че сум по цел ден, кога ќе можам ќе потфаќам. Значи да одбројам уште две недели бар за да сум пораат. Некако имам чувство дека стравот ми е неоправдан и дека на крај ќе молам да ме породат, ама немам раат. Дете со татко му на карате, а јас си се избањав и со нозе во вис си одмарам. Сакам да се налакирам малку да се потсредам упте овие неколку дена додека сум на работа, после знам ќе биде 90% од времето тренерки и пижами, бар првиот месец. Имајте убаво неделно попладне
И јас мислам дека ќе гурам до после празници чак што више, ќе плачам за да родам, ама ај. А кој страв набив дека ќе се породам рано рано... Ми ја нема цел ден Данка @danichap , кај си лепотоооо... Дајбоже да се олеснила, туку може и да го ака светот по молови да докупи нешто она, со последни сили Јас синоќа слабо спиев, некако не ми беше згодно ич, ама па се наспав. И на пладне дремнав. Ова мајмунчето си се тртка, вртка, се рита, мислиш тек е 30та недела, место има на претек, а не 9ти месец да тера па да му е тесно. Ама од што тесно коа е едно тровче чоече, ситно динамитно. Љуби га мајка Утре сме на слава кај свекрва, само домашните, а во среда сме на вечера кај золва, да си прибереме подароците од кај тетка, да си поседиме малку оти за празниците богзнае дали ќе можеме. Не ми се верува дека имам уште 20 дена до термин и 10 дена од годинава, што се деси, кога поминаа 9м... За мене една од поубавите години, остварување на лични успеси, планови, желби, а за прв пат не барав ништо посебно од Дедо Боже само да сме живи и здрави и сите на број Е сеа малце бројот ќе ни рипне ама од вишка глава ме боли Одам да спремам дете за у школо и да се спремаме за бањање, па после ќе му ја мислиме. Убава вечер!
Вака кога те читам се тешам, зошто на моменти од што е активен се мислам дури и дали е нормално. Ама изгледа такви ќе бидат овие наши генерациски мајмунчиња . Не дај боже малку да се подисправам да седнам нормално или да го притиснам. Револуција во моментот се случува додека не го ослободам
Со раце се бутка, осеќам како се бутка кај што го стискам. Јас кога одам во вц поткревам нозе на скаличката на син ми пластична, дека имам проблем со дебелото црево па за да се испразнам асално докторот така ми рече и сега не можам, се бута, се бунтува. Туку... Ќе пукнам ако не кажам, и така во другата тема веќе и честитаат, Данка наша го донесе на свет принцот, ја чекаме со информации па да видиме која следна ќе ја повлече. Преубав ден за да родиш еден лепотан
Со раце, со нозе, со што стигне. Еве сега залегната, тргнав нокти да излакирам и зошто немам друга удобна позиција, морам лакот на стомак да го ставам. За малку ќе имаше црвен лак на сите страни ете толку се налути што лакирам нокти на стомак. @danichap многу убав празник за да дојде на свет новиот член. Нека е жив и здрав Константин, радост на мама и тато, чувар на дадичките
Ај да не утнам нешто. Денес е цел ден многу подвижен синко, прави разни акробации, ќе се качи нагоре, па ќе се испрчи на една страна, па ќе се сврти некако чудно стомакот ми е како ванземаљци да ме опседнале. Е фино се ама мене сега почна да ме боли, кичма, стомак па надоле до препони се движи болката. Со првото не дочекав болки и појма немам што треба да осеќам. Сега ќе се напијам Магнезиум и ќе легнам, ќе чекам дали ќе прекинат болките или не. Не можам да разберам, нели ако се родилни треба да е бебе смирено а не да игра ко пропелер внатре, цело време е активен 300 на саат. Мислам ако е активен, мене ми одговара, нејќам да е мирен зошто тоа ми дава сигурност некоја, кога мрда, ама како да препознаам болки или не, освен ако се смират од Магнезиум де.
Јас. 3 дена 39 накај 40 температура и све живо ме болеше. Некеше да се спушти со парацетамол па ми рекоа докторите блокмакс форте да пијам и за болка помага и спушта температура,ибупрофен се. После се среди температурата,почнав да поткашлувам неколку дена,се смири и тоа грлото еден ден ме фати и тоа ми пројде. После на крај носот затнат па почна да ми тече после. Прскав аква марис стронг помагаше колку толку. Не се плаши смирено само. За температурата туширај се со млака вода многу олеснува,јас се тресев од ладно што ми беше ама после подобро ми беше. И пиј мноооогу течности. Со лесно и побрзо да ти помине
Добро е што немаш температура,јас изгорев некеше да ми се спушти со парацетамол. Железото ми падна на 4-5,така короната праела бутала многу железо. И мојте имаа најверојатно од нив префатив и на нив им беше многу паднато железото. Ама не се секирај и да падне ке го кренеш после. Јас праев сокови во соковник со цвекло морков јаболка круша портокал лимон киви све живо што имав. И ме врати во нормала ми се крена на 21 сега 19 ми е железото. Не се секирај ке пројде. Побрзо да оздравиш
Се почести ќе ти се и мноогу појаки. Од кичма накај долниот дел од стомакот ќе те боли, до осеќај како да ти се дели телото на два дела. Буквално кога се правите контракции за време на болките нема да можеш да се движиш. Нема шанса да ги промашиш, маа теоретска шанса нема. Еее за дал беше активна малава тој период пред да ме фатат болките ич не знам. Ако те фаќаат болките, не знам која недела си ама ако имаш када, наполни со жешка вода и "поуживај" малу, пред да тргниш на болница.
Дежурна некоја има? Дефинитивно се болки, се движат на 10тина минути, што е ок, ама јас не знам дали да седам дома или да одам во Чаир, зошто не се претерано болни туку онака ме фаќа стомак и се движи кон препони и како грч, ама проаѓа бргу. Не е некој нагон јак. Се мислам дали да почекам до утрото да одам кај матичниот па во Чаир или да одам одма во Чаир? Бебе е сеуште вознемирено и мрда, го осеќам дека се преместува и го мачи и него ваљда, што знам... ама поставеноста му е чудна, ко да се измести цел. Иако не ми е прво, со првото отидов со пукнат водењак и немав болки, така да ич не сум паметна...