Па породилни ќе да се, на 10мин, па на 7мин, па пак на 10, па на 7, па на 5 па пак на 7, ко што читав може вака да се движат и траат по минута отприлика. И во моментот кога траат бебе е како згрчено, како на едно место се бутка. Чекам да отвори матичен и да одам, од таму правец Чаир. Ќе издржи уште саатипол, кај издржа од 12 саат до сега. Само многу е високо, дури нит право не е наместен туку е странично некако како што успевам да го напипам на стомак... Не се надевам нешто многу на природно ама ај ќе видиме, како ќе кажат така. Мојов да не види нешто, Константин излезе и он одма после другар му да побрза, да не е покусо. Ама да, ако се роди денес ќе биде смешки како ќе објасниме зошто не се вика Никола Само да е се во ред и да е живо и здраво, да се роди како што треба со лесно и да почнат празниците за нас порано
Тој белузлавиот пред породување што се јавува. Немам ништо најава на чеп. Со синко голем не ми падна воопшто.
Daj boze, pocna grlo da me boli, jas ne pamtam grlo koga posleden pat me bolelo.... Neka proaga samo. Na tolku pazenje cuvanje ne izleguvam mnogu. Ama toa e od domasen ne mozes da izbegas.
Добро ви утро. Мене ми се јави воспаление на деснава града. Боли цела ноќ и околу ареола напипав топчиња цврсти. Ќе се јавувам кај матичниот секако. Ваше искуство, се јавило на некоја?
Јас имав такви болки ден пред царски, баш како што кажуваш и на цтг утрото одеа до 60, за вечерта да одат до 100ка и да ми пукне водењак а потоа да ми падне и чепот, значи баш на време ми го имаа закажано царскиот. Ајде ти имаш шанси и за природно, само со лесно да е и пиши ни како си
Фала моментално сум на пола пат, температурата ми е спадната ама кашлам многу и сум затната. Ќе помине само да се издржи
Се живо се испоразболе околу мене, луѓе на работа шмркаат со растечени носови. И онака имам препорака за мирување по потреба па побарав да работам од дома периодов. Вчера од сон ме разбуди болка во бубрегот. Имам историја на камења и не му ја посакувам таа голгота ни на душман. Се разбудив на грб, па како се преместив на страна малку се стиши болката и презаспав. Сабајлево сум добра, само се надевам дека растењето на стомакот нема да ми предизвика некој камен/песок да се помрдне и да поминувам пак низ таа голгота што одвај и со лекарства за болка ја регулирав
Дообар ден мешиња Јас одма да си почнам со жалење. Прво: шо е то спиење? Цврст сон? Во 2:30 легнувам, измеѓу ќе се разбудам, во 8 станувам, а ми се погоди малава спанка секој ден до 10 спие, камоли и јас да можам.. Денес ме турија киселини, како станав со повраќање, така си терам, таман се пофалив дек ми е ги снема. Од денес 20та недела, меше има ама повеќе се ширам во колкови и така не ме приметува никој дека сум бремена, туку само здебелена ии си чекам редици без некој да ми рече ајде девојко повели пред нас. На мајка ми и нарачав подварок да ми направи пред да идаме пак Мк, леле ама сум се најјала, леле ама ме фатија болки сношти горе кај попоков да не можам да мрднам, зелката е крива 100%. Пак ме чека паковање, бркање мала по аеродроми, лет.. ма светски путници маливе уште не испилени
Сабајле отидов да давам крв и мокрача и се изнервирав за ова.И на сама врата си пишува дека предност имаат деца и трудници.Дојде лаборантот имаше девојченце со мајка,и ги викна одма да влезат први,леле луѓе кога почнаа да се бунат поготово еден глупак се напнав и викам сеа овој ќе се буни и за мене.Излага девојчето и влагам ја одма оставам јакна на закачалка и ми се пушти на мене кај одиш ма ти преку ред што е ова,само се свртев му го посочив листот у фаца го прашав дали знае да чита се насмеав и си влегов.Се затна одма како посран не очекуваше изгледа да му врати некој,глупак,и лаборантот се изнервира вика култура никаква немате. И така ме наапаа уште од сабајле
Добив одговор од матичен. Антибиотик, Амоксиклав ми даде и плус вагиналетки Полигинакс. Највероватно превентивно? Зошто и вагиналетки не знам. Или да се заштити микрофлората долу од оралниот антибиотик. Облоги со борна вода. Се надевам ќе мине. Пишете ако сте имале слично искуство некоја.
Sekade ista pesna kultura nikakva, ama nekogas i od strana na medicinskiot personal. Bev da se testiram. Vleguvam nikoj nikade, rabotno vreme tie koj znae kade kafe pijat. Se iznacekav tamu i za kaj doktorkata posle, a demek trudnica neli prednost ima. Pisman se napraviv sto ojdov. Posekako znaev deka ke izlezam pozitivna na korona. Od so se voznemiriv pak pulsot mi bese 125 ... Ova e ludilo.... Izgleda sega ke moram i puls da pratam non stop. Gospod da ni dava trpenie i zdravje samo.
Ме вратија, не биле јаки болките. Од 10 со направено цтг до 2ипол чекав за да ми кажат оди дома не ти се јаки болките. Демек врска имав, шипки варени врска, ништо не важи. Ме изнашетаа, ме изнамотаа и се изначекав во Чаир ко идиот. Никој маска не носи, ни вработен ни пациент. Се угушив и се изнамалтретирав за сите пари. Следно одење никој не барам, на ред ќе си чекам, ич не се замарам, бар знам не чекам од никој па после да дужам услуга. Многу сум лута, многу! Место најубавите мигови да ти ги направат уште поубави они, ти прават да ти преседне.