Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Hatula

Hatula Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    497
    Добар ден и од мене :sun:

Кога сме кај спиењето, јас ноќеска бев дежурна. Заспав пред 12, се разбудив после околу 1 час спиење и толку беше од спиењето до 6 сабајле (facepalm)
    Денес сум како претепана, се надевам ноќеска да поспијам како човек конечно.

Туку сакав да ви пишам за киселини @Bubish26 пробај со непечени бадеми, многу помагаат за киселини. Јас обично си ги киснам во вода од вечер и утредента само ги мијам и супам со салфетка. Ем се многу вкусни како млади бадеми ем помагаат за киселини.

Инаку 20+3 сум и многу ми се купуваат работи за бебе :wasntme:, ама се некако си викам рано е ептен да се заберам уште сега со купување. Јас од ќерка ми немам скоро ништо, се живо подарив само количката ја задржав така што сега ќе треба баш големи припреми да се прават за бебе.
    Вие од кога почнавте да купувате? Јас воопшто не сум суеверна, за ќерка почнав од шести месец некаде.

На Звездичка30, Nala37, sweet.woman и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    40.526
    Не се нервирај. Мене повеќе пати ми се има докажано дека џабе е бркање врски и не се ни замарам веќе. Ко што викаш после должиш, а ништо не си добил.
    Лежи и одмарај, се ближи крајот и се ќе помине и ќе заборавиш.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    893
    20+5 сум, купивме креветче и количка, малку по малку и ситници гардероба и сл.
    Како е пишано така и ќе бидне нека не чува Господ сите, прво бебе ни е радост голема и барем малку по малку неосетно ќе е трошокот вака❤️

На Pipismel и Hatula им се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    8.532
    Denes site izrevoltirani dali od medicinski personal, dali od bezobrazni pacienti. Denes ne bil denot da odime na bolnica meskovci ubavi. I ne se nerviraj za raboti sto nemozes da deluvas na niv. Za zal takvo ni e zdravstvoto. I jas sto se napnav pak pulsot go kaciv ama ne kako nekna fala bogu. Ama ke moram da vnimavam mnogu da ne se nerviram.

На AngelOfArh и AniSk им се допаѓа ова.
  5. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    279
    Што значи кога се стврднува стомакот и боли малку? 33 та недела сум

6. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Тоа е за жал нашето здравство.
    Јас кога лежев на ГАК, демек од две страни имав врски.. Не бре брате како за сите така и за мене. Едвај доктор да видиш со очи, не па некој да ти се посвети.

7. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    1.783
    И јас последниов пат за у државна реков више ќе одам и чекам не прашувам никој да не дужам за никаква помош.Ајде опушти се дома сега,смири се принцот може кај и да е ќе дојде па ќе си имате најубава нова година

8. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Лажни контракции/ Бракстонови контракции. Јас утре 33 полни. И јас ги имам.
    Од кога ти се јавија, колку често ги имаш?

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.459
    Допаѓања:
    18.729
    Јас во Чаир пред 3год чекав 3 часа и молев за инфузија поради повраќање,за на крај да ми дадат совет за супи,чаеви и пренатални витамини. Хаос е таму ,повеќе не се појавив.
    Не се замарај,битно тргнал бебко,чекај си болки и отиди им кога ти сметаш дека треба. Подлажни малку дека имаш исцедок или појаки болки за да те прегледаат асално. За жал тоа е нашето здравство. Битно да сте добри двајцата

10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    26.345
    И мене ме вратиа, ми дадоа бускопан и ми рекоја шетај само и лежи во жешка када, затоа и ти пишав. После 6-7 саати од ко ме вратија дома, ме примиа пак и тогаш ме задржаа. Така да, шетај колку мојш, прави вежби и врати се. Не задржуваат пошо само ќе седиш на болница за џабе, а вака бар дома као покомотно.

11. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.099
    Допаѓања:
    46.310
    Целиот врат ми е со овие ситни брадавички, ми се појавија сега во бременоста, не ми се болни или нешто ама ме нервираат од естетски причини, плус цело време го закачам со нешто. Дали некој од вас ги има или ги имаше во бременоста? Ќе исчезнат со пораѓај или да одам на дерматолог? B9932C76-9652-4B8A-BC25-F018F76D7F12.jpeg

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  12. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Јас сум 20+6,купивме ние скоро се,облека,креветче,фиокар,има некој работи и ни дадоа. Останаа ситниците тие чешле,топломер,козметика…
    И да ти кажам ептен ми е мило што така порано купив се,еве ме ставија сега на лежење и незнам до кога ке треба да лежам. Несмеам да шетам,и ке се нервирав да немав купено. Сакам сама да отидам и да си изберам.

На Iris-1234, Hatula и AniSk им се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.531
    Допаѓања:
    38.777
    Цела бев оваа бременост. Најситните веќе се губат, 4 месеци по пораѓај. Поголемите ми стојат уште.

На Freckles. и 1209 им се допаѓа ова.
  14. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    11.786
    Се' си велев да помине вториот скрининг ќе се опуштам ќе почнам да купувам повеќе за бебето, не бре човече и не. Што ќутук ќе бев.
    21+ сум и бидна и вториот скрининг кај Ана Данева, добро помина. Се' е во ред според неа, си одговара на неделите, не кажа многу ама тоа ми е и добар знак. Не зборува непотребно очигледно.
    Ајт уште еден камен од срце, правиме место за нов. :muscle:

@1209 Исти имам. Неколку на врат и вчера приметив под пазув едно ситничко. Не ги есапам многу сега за сега, ако се намножат ќе идам на лекар. Мајка ми има доста, си велам иста кожа имаме и тоа е тоа.

На Iris-1234, AniSk, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    26.345
    Леле мене ми се појавиле влакна на стомак, никогаш не суѓ депилирана на стомак, јакии пораснале мислиш со бричот спијам. Брадавички немам за сега.

На sweet.woman, AniSk и 1209 им се допаѓа ова.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    8.532
    Imam koleska taka nea vo bremenosta niz cel vrat i se pojavile takvi. Kaj tebe e nisto. Nea da ja vidis. Gi gorela ama veli ni toa ne pomognalo mnogu. Najdobro da se obratis na kozen da te vidi. Mozebi sega ima drugo resenie. Taa 25 godini si gi ima po celiot vrat.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    1.813
    Ги имав со првата бременост ,ми исчезнаа сами после пораѓај.

18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    40.526
    Се појавуваат и се губат после бременост. Јас во првата ми се појавија многу бемки по стомакот, особено делот под градите и тие не исчезнуваат. Сега имам вакви по некоја, најмногу под пазуви. Колку што читав и од искуства на други треба да се изгубат.

19. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    @1209 na isto mesto imame, polna sum jas vo vratot, se nadevam ke se izgubat, ako ne samo da se porodam i site ke gi resam laserski. Mene i me cesaat cesto.

20. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Ако не ти се познава стомакот, ќе се бунат:)..а држи тоа дека се без осет...

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.