Никогаш ваква крвна слика сум немала,многу ми е некако шарена горе долу,ми е страв да не има некој проблем
Супер ти е крвната слика,немој да се секираш за тие горе доле некои параметри,во бременост си има референтни вредности други кај што може да има некои отстапки. И мене ми се слични ко твоите дури и некок бетер ми се малку и докторот рече супер е. Плус гледам железово ти е не добро туку одлично.
16+2 сум со железото секогаш во плафон сум цел живот,дури и над 40 ми било па крв сум давала,сигурно ќе падне понатака.Фала ви ме смиривте малку,се опуштив
Па гледам дека имаш некои вредности над горна граница, јака крв имаш очигледно. Маж ми исто има и дарува. Во твојов случај не е лошо да е појака зошто тек ќе почне бебето да расте нагло и да си зема.
I jas kako @Starchild jaka krv, zelezoto 36 mi bese, vo 6ti mi padna na 24, vo 7mi 11, i sega vo 8mi da mi e 7 i od denes primam Heferol plus seme od kopriva i smuti so spanakj sekoj den. Mi kazaa ne e strasno zasyo se raboti za trudnicka anemija, vlece mnogu bebeto. Zdravje uste mesec dena da izdrzam posle ke se vrati vo normala.
Да да, очекувано е. Баш во тие месеци почнува нагло да расте бебето и си зема се што му треба, за мама што ќе остане. Нека растат само живи и здрави, после пораѓај ќе се вратиме во нормала. И мене сега на почеток на 6ти ми падна од 21 на 9. Јас гледав еден рецепт наводно многу ефикасен за анемија и планирам да го направам деновиве. * 3 лажици органско какао * 3 лажици интегрален таан * 3 лажици маџун Се меша се' заедно и се јаде по една лажица наутро со суплемент Ц витамин заедно или со цедено цитрусно овошје.
И јас така мислев е сега кога ми се насобра се наеднаш а скапо е се така да мој совет почни едно по едно не е рано.
Jas sabajle pravam smuti od spanakj, orevi, pola banana, 1 urma i bilno mleko I kon 13h uste edno smuti jabolko, morkov, portokal, 1 lazica seme od kopriva i voda ladna. Od denes plus Heferol, valjda ke se oprajme..
Sto vi pomaga za kaslica mesinja? Nesto ovoj sirupot dur da deluva sto go pravev mislam ke se pluknam, kolku me skokotka grloto. Ke pocnat stomacnite da me bolat kaj i da e. Vaka drugo arna sum. Nemam temp. Nosot malku zatnat ama ovaa kaslicata me ubiva.
Но денес неколку пати осеќам како да се згрчува, се прави цврст стомакот и болки се појавуваат. Не знам колку е нормално
Исцеди чист лимон и голтај од време на време голтка по голтка. Во меѓувреме каснувај си мед со црн бибер. Мене ова мнооогу ми помогна за грлото, за кашлица не знам што би можела, ако можеш да најдеш пробај со Алпенкрафт сируп.
@fana i @Bella_Stella ke probam da go najdam ovde sirupot. Oti me faka strav da ne pocni stomak da me boli. A legnam a pocnuvam da kaslam. Ke treba sedejki da spijam