Зависи кога е термин. Ако е зима: бодиња со долги и кратки ракавчиња, шприкозни памучни, шприкозни плишани пример јас јануар се породив и секој ден од 5ти ден шетав по 2 саати со бебе, топли работи ми требеа. Пижамчиња целокупни, лигавчиња,капчиња 2-3 памучни за после бањање, еден куп тетра пелени, чорапчиња, пупиња ако е зима, скафандерче или зимска вреќа за во количка. Ако е лето, кратки ракави и нешто памучно тенко на долги пошо не се знае нели. Најважно, да е се лесно да облекување, според мене има врмее за фармерчиња и кошули. Имаа пишано веќе во темава неколку страни поназад дури и по колку пара имале за почеток купено од работите, прелистај.
Мене не ме чуди ништо за балканскиов народ. Последно кога бев болна трудна со 39 и кусур температура едвај стоев на нозе,преплашена за бебето а и за мене зошто некеше да се спушти температурата. Стојам да излезе некој од кај докторката за да влезам јас,нели како трудница а и температура висока треба да ме примат преку ред. Не,кога скокнаа бабишта едни,па како ке сум влагала јас преку ред,таму си имало ред ке сум си чекала. Викам трудна сум и горам од температура,па оди вика во болница. И почнаа да гракаат ко кокошки некои ,се вртам накај сестрата да каже нешто,она раменици ми крева. И фатив си отидов.
Si ostanav dosledna na treta smena. Dremnav malku po polovina cas i toa bese se. Sega kafe ke pijam, ke si go fatam utrovo kako sto e red i posle ke si prilegnam. Neznam sto ke bese ova.. Dali bese od inekciite za zreenje, ama citav nemalo vakvi nis pojavi, dali ednostavno si preterav na noga i si plativ posteno navistina neznam. Sekade pisuvase a i doktorkata mi kaza deka bebe ke usporeno vo dvizenje, epa moevo ne bese dosega, cela nok salto pravi i sutira, valjda posle vtorata doza denes ke bide pomirno.. Ubav vtornik da si imate, se nadevam ke imam i jas (naspan).
Мешиња, јас сега веќе убаво оздравена, да ве известам дека се породив. Мојот убавец дојде на свет. На сите ви посакувам лесен пораѓај.
Мешиња дали ви се случило вакво нешто? Се загрижив. Околу 4 ноќеска се разбудив одеднаш, се исплашив нешто мислам имав лош сон (често имам кошмари дека имав спонтан претходно). Станав за во вц и одеднаш ме облеа ладна пот и многу ми се слоши ќе припаднев. Не можев да ги движам ни рацете ни нозете. Го разбудив мм зашто мислев готова сум. За 10тина мин се стабилизирав. Инаку сум 9та недела и немам мака со повраќање како симптом. Вчера бев на гинеколог и се беше супер. Е ноќеска дали беше шеќер, дали притисок или нешто др не знам. Затоа си реков да ве прашам за искуство...
@Lina-Detelina имаш болки во половина? Сабајле станав вкочанета, па малиов пискаше ме напна, ајде бев во вц по голема и како мачно ми е. Тешко. Зедов магнезиум, лежам малку, едвај чекам да помине мачново. Ме фатија филмови во глава. А имаш тек тук болки тапи во стомак?
Ми се деси да имам ненормална тахикардија после кошмар, мислев дека ќе ми излези срцето, потоа главоболка и да ме можам да заспијам. Мислам дека е се до психа, нема врска со симптомите, тоа се дешава и да не си бремена.
Mene mi se slucilo, samo koga ke stanes posedi na spalna, ne stanivaj odma. Se spojuvale pritisocite, takvo objasnuvanje jas dobiv.
Имам и во половина и во стомак тек тук. Наутро, како сега, баш само што сакав да му се жалам на мм ме боли половина. Колкови исто, на пола час менувам страна ноќе, ужасно ме болат. 33 полни денес. Си викам бар уште 2,3. Дај Боже. Јас друга мака мачам, ми се воспали градата изглеа од колострум па се колкам антибиотици, жал ми е за бебе.
Честиткиии, да сте живи и здрави @Nela_21 , @danichap честиткии, живи и здрави малите и виее Кај е @AngelOfArh ? Како си мајче? Он топик, полна 29та, преглед помина, цервикс затворен и долг, добро е болките се од ширење на карлица и бебе е дооооле со главчето, а слоевите ми спомнаа истенчени, царски ќе се закаже за 38ма полна точно, природно нц Бебка е килограм ипол, добро е, пловодова вода океј, шеќер во нормала е деновиве Пазам на исхрана исто, ама видов килограм + Да сме живи и здрави само, ќе се симнат ама на тоа пазење, оти качив Ми спомнаа бебе има водичка во едниот тестис, ама као не било страшно, ќе се абсорбирало, се надевам ќе е така, оти ќе ме дрма сеа мисла до следни прегледи ... Моментално се осеќам ко топка, се тркалам, и тоа со стомакот прво напред, машала огромна см, не см за жалење Тоа е мајки од мене, галете мешиња, тркалајте се
Јас немав тахикардија, едвај пулсот ми го осети мм... и јас не заспав, ама од страв да не се случи нешто со бебето. Фала ти за споделување Претпоставив дека може да е нешто така поврзано со притисок.. Ако се случи пак (се надевам нема) ќе пробам вака да поседам, како што кажуваш. Фала ти
Jas duri izgubiv svest, pulsot na minimum i edvaj se oporaviv. Ako osetis i drug pat, odma begaj na krevet i legni stranicno so ispruzena raka nagore. Taka najbrzo pominuva.
Добро утро! Се смири чоекот мој, туку и там понекоја болка имам и толку, ама послаби каде каде од вчера вечерта. Зар појаки ќе бидат од тие? Мене тие болки ми беа баш јаки јаки, ко што објаснуваше Сандра на курсто исто само на беа на 2мин туку на 5мин најмал размак. И ме нервира оваа недоверба, ваљда не сум будала да лажам болки дека имам или за текот на породување во првата бременост. Зар лаже некој? И така си седам сега, чекам болки пак ако ме фатат да одам во Чаир ако не понеделник пак таму на контрола. И да ви кажам, ако немате врски асални, не одете никако без да сте сигурни. Јас да не ја чекав врската моја ќе завршев во 11, а не ја чекав до 2ипол за на крај скроз друг доктор да ме прегледа што врска немаше. Следно одам, се сместувам во чекална и кога ми е ред влагам и толку. Од врски подалеку, ем ќе дужиш услуга ем ќе се утепаш од чекање од незгодно ај да не ја навредиш личноста. Убав ден, јас кафе ќе сркам сега и ќе читам книга, да ми помине траумата од вчера.