Па изгледа појаки треба да чекаш да хах само не би требало да се намалат туку наспротив да се се појаки, можеби погрешно сватив ама тебе ти се намалуваат? Ништо чекај, оди по скали, шетај, чучневи прави. Ако не ти прснал горе водењакот ( те тестираа?) и ако не си почнала да се отвараш, нема шо да те задржат, не дека не ти веруваат ама то кажав, шо ќе прајш на доктор ако не се дешава баш тоа што треба?
Се искапив, па мислам ми потпоминува малку. Сакам да верувам дека е така. Можеби од вчера што во спална средував алишта, со отворена балконска, тресев диплев и после нозете ко смрзнати ми беа, и ајде на топлење на печка. Многу се зезнувам. Малку ми е подобро и одма работам, после ми е тешко, син ми со мене дома, во разни расположенија, па се живцирам и ми се собира нервоза. Ама мислам да одам на цтг кај гинекологот мој. Јас сум 31ва недела, а по мерките на бебето од почеток понапред сум, фаќам и 32. Да издржиме само. Во безбедна зона си за антибиотик, знам дека се секираш ама поарно така. Среди градата да е добра кога ќе стигне здравје бебето, таман за цицање си се спремаат.
Ама јас не се бунам зошто ме вратија, и јас викам, ако не сум за пораѓај нека не ме проаѓа, знам многу убаво што значи мало бебе. Се бунам зошто чекав од 10 до 2ипол, таман на ред дојдов излезе докторот да прегледа една (може сега ќе ми се налутат некои, ама ако си иста вера со докторот немаш предност над 4 жени со стомак до заби кои чекаат ред, немаш никако!) и во неговата канцеларија се снимаше некоја емисија нешто, се врати да прегледува ама се направи страшна гужва. Врската моја која требаше демек да ме прими и да си терам кај неа ме откачи на 2 на 3 и си застанав да си чекам регулар, докторот на секоја втора пациентка искачаше во друга амбуланта да прегледа некоја преку ред. Е во 2 саат збеснав, почнав да урлам и тогаш им текна дека ме гледаат од сабајле низ ходниците и ајде се растрчаа ме прими еден доктор. Јас не реков пораѓај ме, имав вчера болки, вечерта и од сабајлето па се до 12 на 10мин, на 7мин, на 5мин... после се смирија ама пак на размак 10-15мин, односно дури вечерта се намалија кога се симна бебе надоле.
Да ти кажам убо рече. Баш се тркалам, во буквална смисла. Навечер со перница меѓу нозе, да сменам страна, како слонче кога се ваља во вода сум. Кажи ми, што те болеше? Имаше преглед со рака за цервиксот? Цтг правеше?
Јас вчера имав преглед со рака за цервикс, не беше пријатен ама далеку од болен. Иначе жени трудни убави, за апаратура, за чистота, за услови, Чаир е топ! На исто ниво со државна.
И мене ми поминува со топол туш. Кога ќе фатам нешто да работам и јас се заборавам дека сум трудна, па после оф. Барем ти е другарче малото. Јас скоро по цел ден сама, маж на работа и памет каде не оди. Па уште кога е трета смена аууу. Среќа моите се блиску па им се тупкам по некогаш.
@juice_ честитки мама! Живи, здрави и благословени да сте! ❤️ @BadKarma94 мене ми се случи во минатата бременост во 10та недела вака и дури се онесвестив. Кога ме освести маж ми цела бев облеана во пот и бледа како крпа. Веројатно ми имаше паднато шеќерот или ми се спои притисокот. Немав бременост со гадење и повраќање инаку, а и после тоа не се повтори вакво нешто.
Можно е од антибиотиков бебево да е помирно? На лево е стационирано цело, го осеќам на допир, и претнува чат пат. Десно нема ништо мек стомакот.
Омекнат и затворено грло. Ама мислам дека се придвижуваат работите зошто осеќам некој притисок. Јас сум многу тесна во карлицата, примети и докторот, па не ми беше болен прегледот а имам низок праг на толеранција на болка.
Jas ke si vlezev bez oko da mi trepne kaj doktorkata. I taka zborat barem da zborat so pricina deka ne sum i go napravila kefot. Lele prost narod. A toa babite se najgnasni. Dali be i nie takvi ke stanime nedaj boze.
Иста см со перниците и вртењето навечер... Иначе доле под бикини линијата ме боли, срамната коска да кажам, ко да ќе се разделам на пола се осеќам со конизација см и затоа ми беше страв да не е нешто скратен, бидејќи вакви болки со првото немав ич, со ехо гледаа и мереа, немаше преглед со рака, ни цтг
Абе вчера во Чаир една пред нос ми влезе ни око не и трепна, а јас и уште 3 жени после мене сите во 9ти месец со болки си останавме да чекаме. И откако неа ја прегледа таман дојде ред на мене докторот излезе од ординација за да ја отстапи на директорот да снимаат прилог. Па од баби во ординација кај општ лекар, ич не ме чуди, кога ова се дешава во родилиште.
Da ni dava gospod trpeni drugo nemam sto da kazam koga odime po bolnicite. Jas posledno so termin za prodolzuvanje na patoloskoto cekav saat vreme vo cekalna da dojde doktorkata za pregled i izvrstaj. A neli treba da miruvame i odmarame. A tie maltretiraat do trt za birokratski gluposti da ne recam.