Кај мене покажува болки, тек тук. Не е баш рамна линија. Сега од страв ми се приоде во вц. Чекам коментар од доктор. Оф сега јас ќе молам уште некоја недела да се издржи. Ќе се скратува ли цервикс вака? Којзнае, со првото прво цтг ми беше во 36та недела. Покажа огромни болки и дури во вц ми се приоди. Се вратив дома бев во вц и пак на цтг. И пак по некоја болка покажа тогаш. Се породив во 38ма недела. Сигурно уште претходно сум имала болки, ама бидејќи не правев цтг, не знаевме. Оф како ќе биде оваа работа, Бог знае... Ми се плаче од страв
Од труднички маки, се повеќе со болки во грб сум. Уште неколку денови и да завршувам со работа. Без разлика дали сум дома или в канцеларија секако имам неколку часа седење. Друго, забележувам како бојата на гласот да ми се комплетно изменета. Како друг некој да зборува.
Dobro be meskovci, tie sto ste primale flosteron (inekcii za zreenje) neli bebinjata posle niv se uspani?! Vcera primiv dve ampuli i denes ke primam uste dve ama detevo ne e smireno od vcera, gore mi vo rebra kacena i mava, kloca, se vrti ko nisto da ne sum primila. Ke pocekam da gi primam i denesnite i ako prodolzi vaka ke ja baram doktorkata. Dali bebinjata se uspani zadolzitelno posle inekciite ili moze samo taka da se sluci? Ne mi smeta, samo da ne si stvaram nervozi za badijala.. @Ena0310 @brm_brm @Tiny Love Mislam Vie primivte takvi inekcii, ve molam pisete vie kako pominavte.
Кај мене беше успано бебето и ме облеваа бранови на жештина. Но знам случаи како твојот, бебето било активно многу. Изгледа и двете опции се можни.
Nokeska nemozev oko da sklopam, dezurna bev do sabajle ovde. Mozno e da e od inekciite? A bebe e aktivna poveke od obicno, zatoa i vi se obrativ..
Ме прегледа само со ехо вагинално. Цервикс, од три мерења, најмалата должина е 27мм. Рече горе долу ок е оваа должина. Хмм од ваши искуства што ќе кажете? Вака болки некои немам, повеќе ми се сега психички, откако видов на цтг какви беа. А цело време сум активна. Ее а да си лежев, да не се реметев. Сега како Господ ќе заповеда, така нека е. Уште цел еден месец имам до 9ти. Кога го прашав дали да лежам строго, ми рече како не. Само вежби да не правам. Ситуацијата засега не е алармантна, цервиксот е со нормална должина. Очекувано е сега да почне да се крати. Сега повеќе од психа ми се симптомиве. Не знам да разликувам повеќе. Бар уш некоја недела. Засега само магнезиум да пијам. До 2 на ден. Преглед со рака не ми направи. Кажете нешто, дајте утеха. За 17 дена 4мм е скратен инаку цервиксот. Е сега ако се точни мерењата.
Може и од тоа што ти си била вознемирена и тоа да било. И јас не спиев по цела ноќ кога ги примав инекциите од загриженост.
Не е потребно, скратено не скратено не е воопшто важно. А што мака имаше да праиш цтг? И доктор ти рече дека имаш контракции или ти тоа што си виде? Ако доктор ти рекол се најнормално да си функционираш немаш место за паника. Сеа ти не се удирај на форсирање, ама можеш да си прошетуваш, да си функционираш нормално.
Имате во Зегин за онлајн нарачки на Еуцерин 40% попуст,за тие што сакаат да купат од маслото за стрии. Само за онлајн нарачки важело вака во аптеките не.
Edno prasanje dragi mrsinja. Utre vlegivam vo 18+ ( uste nemozam da si pofatam dali e toa 18 ta nedela ili 19 ta , ama ne e ni vazno) Kako znaevte deka se dvizenja od bebeto? Jas imam kako nekoj bodezi povremeno na desnata strana, sega neznam dali se od bebusot moj ili crevata nesto. A poslednata kontrola sinko tamu bese napikan kaj sto i osekam bodezi.
Zdravo na site prv pat pisuvaam vo ovaa tema ,sakam da ve prasam dali imate iskustvo so hiperehogeno crevo otkrieno na vtoriot skan vo 20ta nedela.??
18+ си 18та полна и влегуваш во 19та. Иначе за движењата неможе да се утне кога е бебе дефинитивно. Јас кога го осеќав како рипче да ми плива тогаш го мешав со цревата ама со тек на време се посилно станува и нема шанси да утнеш
Jas se uste ne mozam da definiram dali e toj ili nesto drugo e. Koga ke se pojaca toa togas ke svatam dali e bil toj ili ne ... Sinoke si sedam i mu zborav dali si ti mamino? Ko da ke mi kaze a maz mi me gleda i koj znaj so si misli
За многу брзо ке бидеш сигурна дека е он Јас синоќа прв пат стоечки го осетив,до сега беше само ко ке седев или лежев во движење не. Почнува силен да станува,јас сум денес 21+
И јас почнав да го осеќам, најблиску би го опишала како мускулни спазмови ( не знам дали е ова македонски збор ) или како движење храна низ дебелото црево Ваљда со тек на време е се поизразено.
Првото во 22 го осетив, само ме чукна благо и бев сигурна дека е тоа, предходно ништп немав приметено ни како вибрација нити како пеперутки што викаат. Сега второво го осетив 19та недела исто така чукна од левата страна и од тогаш го осеќам еднаш во ден, најчесто кога сум легната на страна.
Има во аптеката до Беко во Центар (ако бараш во Скопје). Баш се Клексани, не се Инхикса и сл. Може и порачка да се направи па да ти донесат.