Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    409
    Cestitki do site novo porodeni mamicki...a nas ostanatite so lesno
    Do sega ve citav,pa resiv da se priklucam kon muabetite :hai:
    Jas sum taze bremena,denes vleguvam vo 11 nedela.
    Do sega bev 2 pati na kontrola,ednas za potvrda na bremenost i ednas za srceva reakcija...
    utre treba da napravam krvna slika,a slednata nedela imam zakazano 3 pregled...
    Do sega imav macnini so ne tolku cesti povrakanja,bolki vo gradite i mali boli vo predelot na stomakot,
    no ovie 3 dena mislam deka kicmata t.e krstot ke mi se raspadne...
    Inaku pijam 2 pati na den magnezium od 250mg i edna femibion 1,sekoj vtor den pijam aspirin 100 i navecer stavam vaginalno utrogestan.
    Izvinite za dolgiot post

На Anomis11 и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  2. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.999
    Допаѓања:
    12.344
    Сабајле ко станав, половинава малку ми беше вкочанета, и онака ко неодморена чувство.
    После ај со син ми нешто се убедував, се поднервирав малку, во меѓувреме наместив спалната, тој пискаше, јас морав со игнорирање ама тоа пискање ме напна. После некако ми стежна, ме засекуваше странично во стомак, како топлина, како кај јајници да ме болеше тапо.
    И бидејќи уште пред 4 недели скоро, ко му спомнав дека имам лажни, ми рече едно цтг да направиме за да си мирна. Ама не појдов пак. И денес реков ајде да видам каква е ситуација.
    Покажа болки, јас ги гледав, имаше и на 0, ама имаше и до 20и нешто, најчесто до кај 10 беа.
    Тој за ова рече ако ме фати појако, одма на болница. И ко кажа така, некако не сум мирна, само како да чекам нешто појако, скраја.
    А сега ми е со онаква тапа болка, долу ниско, во колковиве така ме вие, ама и другпат знам ми било вака. Обично пред да врне, ме виело вака.
    Дали од вчера што ми пристуде ми е, нозете камен ми станаа, диплејќи.

А кога се примаат тие инекции за зреење? До која недела? А од која е безбедно за да не се примат?

3. hope123

hope123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    35
    Девојки, вчера првпат ми го прегледуваа грлото на матката со рака. По прегледот од вчера до сега во исцедокот имам и по малку крв. Вчера ми рекоа дека се во ред. Дали кај некоја се случило нешто вакво по преглед бидејќи се сомневам дека ме повреди нешто па дали да почекам бар уште утре или да одам на лекар

4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    26.347
    Знае од преглед ако е бидено погрубп да има крв, мене секогаш после преглед со рака или земање брисеви ми кажуваат дека можно е да се прокрвари.

5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.050
    Допаѓања:
    8.534
    Dobro dojde mila, inaku se e normalno sto ti se desava. Se siri matkata so toa i karlicata. I jas osekav uste vo 11 nedela bolki vo karlicata, i sega gi imam ako stojam poveke vreme ili pesacam. Kako rastrafena sum cela. Ama toa e ke izdrzime se za malisanite vo nas :hug::l: Odmaraj koga i da mozes ke se smirat bolkite.

На sencuk, AniSk и sweet.woman им се допаѓа ова.
  6. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    279
    Дали чувството како грчеви во стомак сто траат кратко ама многу болат се лажни контракции или можеби и грчеви во желудник? Имав минатата недела а од вчера пак се појавија во 33 та недела. Кога имам болки го чувствувам бебето како стуткано на една страна

7. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    393
    За жал го нема повеќе маслото, отишло за брзо. Дур ја правев порачката и се мислев што да додадам, отиде

8. hope123

hope123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    35
    Фала многу, мене до сега ми се нема случено да имам крв од брисеви земање пошто мојава матична е прилично нежна, и затоа овој пат се исплашив

9. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Леле таман мислев да нарачувам сега..

10. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    Бев денес на контрола кај матичната се е супер со бебуш. Дури 73 грама е тежок :inlove::D
    а крварењето дефинитвно било од хематом многу мал. веќе нема ништо пукнал и рече сега се опоравува матката . ми даде некои ферона капсули на база на алфа липоинска киселина за превенција од спонтан и ран пораѓај, еден месец да ги пијам.
    витамините да си ги продолжам и утрогестанот и да мирувам што повеќе.

На Leanne, sweet.woman, LiquidLuna и 8 други им се допаѓа ова.
  11. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.383
    Допаѓања:
    5.244
    Моето не беше нешто активно воопшто цела бременост, затоа побрза да излезе .
    Ни полсе флостеронот немаше некоја разлика.

Баш ми е мило што ме означи во оваа тема, друшка моја со-борка, и тебе што те читам овде.

На Lavica2602 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    :hug:
    Gospod e golem i mi ja uslisi molitvata.
    Da isterame uste nekoja nedela, bitno normalno bilo i vaka, nemoralo da znaci deka mora da e pospana.
    Fala vi na site sto mi odgovorivte, premnogu mi znaci.

На Tiny Love и brm_brm им се допаѓа ова.
  13. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.999
    Допаѓања:
    12.344
    Смеам и до 3 ќесички да земам магнезиум или многу е толку?

14. Lavica2602

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Smees do 1gr denot (1000mg)
    Jas pijam sabajle i na pladne od 375mg i navecer pred spienje 250mg.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    40.526
    @Bubish26 јас имам RLS за жал многу тешко се справувам. Преку ден дека сум во движење не го осеќам. Ама попладне кога ќе заседнам и навечер е ужас. Ноќеска ми се плачеше. Кај киселинте од една страна уште и нозеве не можев да ги смирам. И така си се вртам де на една, де на друга страна по едно 10 пати додека не фатам некоја позиција кај што најмалку осеќам и да подзаспијам.

Добро вечер.
    Одбројувам, уште само 2 дена на работа и се одјавувам до крајот на породилното. Таман утре предавам обврски и во четврток да се испратам и од петок дома.

Утре треба да дојде жената за чистење. Туку само мене ли ми е константен хаос по дома па пред да дојде жена не знеме од каде да фатиме да расчистиме за да може да чисти или премногу се замарам да е се средено за да чисти(facepalm):drunk:. Ама ај мора предновогодишно една чистка па после не верувам дека ќе има кога да ја викнам па најверојатно дури во фебруари ќе биде наредно доаѓање.

Малиов во стомак абер нема да се смири. Некој брои движења, јас се мислам да почнам да бројам дали и колку седи мирен:worried:. На моменти стварно незгодно мава, на моменти ниско на бешика, наредно на средина мислиш дупка низ папок ќе направи, за наредно под ребра да се пикне.

@AngelOfArh лажна узбуна твоево значи. Ај истерај, бар нг да ја прегазиме да не влечат цела година за некој ден:rofl:.

Вчера бев на трансфузиолог и денес конечно го зема извештајот, нема препорака да продолжам за терапија. Толку од боцкање според трансфузиологот. Од една страна ми олесна, од друга страна ме фаќа малку паника дали е паметно на крај да ги прекинеме:worried:. Во принцип му верувам на проценката плус кога ќе ми текне во прерходната бременост дека не боцкав (боцкав само до 8 недела ако се сеќавам добро), ама од друга страна ме јаде црвот. И сега се мислам дали да досаѓам на докторката, дали да боцкам до наредна контрола кај докторката што планирам да ме пораѓа нареден четврток или да прекинам, па ако треба ќе вклучам допопнително, ако препорача гинеколог. Ај имам боцки уште за денес и утре од претходниот извештај и да размислам што ќе правам.

На Belabelinakinder и Alishan30 им се допаѓа ова.
  16. Lavica2602

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Vo vrska so kleksanite, jas primam od 0.2 i mi kazaa do kraj ke gi primam, potocno dva dena pred poragaj da gi prekinam zasto bile od najniska doza i ne vlijaelo na krvarenjeto. I jas se nadevav ke mi gi prekinat ama ne.

Imam uste edna ampula depo da primam naredna nedela i so niv KONECNO da zavrsam, me izgorea baska i pernicinja kako spojleri mi se napravija, pa bockam od pozitiven test dosega (wtf) samo poslednive mesec dena gi bockam ednas nedelno a prethodno na 4 dena regularno :drunk: nejse, i toa pomina go izdrzav. Sega so kiselinite se druzime :emo: i taka.. Znaci od kako vlegov vo 8mi mesec samo zalbi i poplaki sum.

На Ano и princess5 им се допаѓа ова.
  17. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Милички бев на контрола 27+ сум а бебето одговара на 28+ и тешко 1 150 грама . Ми измери и цервикс 41мм.. засега се е во ред само пациентот во паника... и за прв пат притисокот ми е нормален а обично имам низок...

На Ano, AniSk, Hatula и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.289
    Допаѓања:
    111.747
    А зошто паника? Според ова се е во ред.
    Ептен лажго овој малиов мој. Денес имам ептен ептен најептен слаби болки и тоа не редовни. Џабе се узбунивме сите, сите ме напнаа со јавување а се јавив само на мајка ни божем, ама она на сите се јавила. Е овде па стрина му на маж ми направила узбуна и по сто пати на ден се јавува препрашува и цела фамилија е известена, а на неа намерно не и реков ама она не видела со торбите и толку е. Ќе си пукнам од нервоза, не сакав да знае никој божем а оно излезе сите да дознаат. Следен пат не кажувам. И маж е превозбуден и исплашен додуша.

На Ano и sweet.woman им се допаѓа ова.
  19. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Мале душичке за секоја ситница нели кога се заморувам на работа и при одење над папокот ме како запечува му реков и на докторот да види што е работата таму вика се е ок а јас си велам па зошто да ме боли... не ми е мирна душата.. најпрво сакам да ја поминам 30тата недела после можеби по
    Друго ќе е ... кога да помине овој декември па пола јануари белким помалку ќе си филмам после...знаеш бев и гледав овие бебешки алиштенца душата ми се топи ама срце не ми дава да купам ништо сеуште...

20. Natali26

Natali26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2017
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    228
    Cestitki, ziv, zdrav, od Boga blagosloven :inlove:

На juice_ и Lavica2602 им се допаѓа ова.