Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Што ќе беше оваа глад како да не сум јадела со месеци. До 8ми месец качив 8кг, сакав помалку ама тоа е што е. Ама од крајот на 31 недела јадам како дупка да имам во желудник, а напротив баш после јадење ми е тешко и имам киселини и сите не можат да јадат после киселини јас уште толку. И месецов уште не завршен јас +2.5кг. Исти симптоми има некоја, како до контрола? Не ме заситува овошје и зеленчук ни јатки, а не се движам, на лежење сум и не трошам воопшто. Знам бебето качува по 200 гр неделно, ама јас по 2кг неделно:whew:. Претерано многу храна, до мене е треба психички да се контролирам или да си го слушам телото што ми бара?
    Утре 33 недела:inlove:верувам уште 3 недели и полека паниките ќе се смират (ќе почнат за пораѓај после:lol:)
    Инаку ме фаќаат како грчеви во лев јајник, не се болки и кога ќе почне постојано е па тоа ми е знак дека не е контракција ама па и поради такви болки дознав дека ми е скратен цервиксот и сега паника да не се крати нагло пак, преглед јануари:sweat:
    Димери добри, крвта добра, притисок низок ама не страшно, јас во гради и позади во грб имам болки како стегање и пржење, а не е желудникот, повисоко е баш меѓу гради, трае две три минути ми се јави пред два месеци од сон ме дигна и сега почна пак ама почесто, симптом на бременост или удар(facepalm)мислам дека на мене и жени како мене треба да им се забрани пристап до било какви информации и добри и лоши и само да помине овој период без размислувања, паники и стравови. Уживам и пресреќна сум за можноста да носам бебе во мене, да се зачне уште од прво пробување, ама се нешто боли, пецка, чеша, проблеми, крварење, цервикси и ај биди раат и ко на филмовине летај:D
    @sweet.woman и јас имам и тоа при лежење болки ама исто и мене не ми рекоа дека означува нешто. Напред ти е постелката? Мене да и јас со тоа си поврзувам бебе дека притиска некој нерв нешто слично.

На Belabelinakinder и sweet.woman им се допаѓа ова.
  2. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Можеш:)

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.808
    Допаѓања:
    21.572
    А како пример би знаеле кога точно ќе се породиме освен ако е со закажан царски, не разбирам. И јас примам од 0.2, сеуште не знам до кога, ниту пак знам каков ќе биде пораѓајот природен или царски.

4. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    743

Пример кај мене, идам на природно ми рекоа у случај да фатат болки/пукне водењак да не се боцкам тој ден..
    Препишан ми е до крај и 6 недели плус после пораѓај да се боцкам.
    (ми зимаа крв.. ваљда по тоа се гледа дали ќе се иде до крај.. ја се боцкам од 5та недела)

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Jas konkretno ke bidam so zakazan carski, ama vo razgovor so dvete doktorki, ednoglasno se slozija taa doza ne deluva na krvarenje vo nikoj slucaj i bezbedno e do pred poragaj da se prima (bilo da e carski ili prirodno). Znaci naglasuvam za doza od 0.2 kleksan e muabetot.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  6. КокичеСк

КокичеСк Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    26
    Мешковци мерите пулс? Како ви е во мирување?
    Не можам со тахикардииве и прескокнувањава, без спиење сум секоја вечер ..
    21 недела..

7. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    586
    Jas primiv flosteron, i bebe si beshe aktivno kako i sekogash. Ochekuvav da si miruva nekolku deka taka i ovde chitav, ama kaj mene si klocashe normalno kako sekoj den

На Lavica2602 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Јас сум 22 недела,и сум плус скоро 8кг ако ти е за утеха. :?:
    Ама слаба сум и незнам кај ми се тие кг стварно. Со 52 почнав сеа 59,5 имам.
    Незнам со апетитот што ке се прави ама толку месо и благо во животов не сум изела како сега.

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  9. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    586
    Vo miruvanje 109 denes posledno, ama i voobichaeno mi e tolku vo bremenost, kolku i da se osekjam smireno pulsot si e visok…jas pijam B6 po potreba

На КокичеСк му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.459
    Допаѓања:
    18.731
    Мешиња ви се случило да имате болка во овој дел од карлицата?
    Значи едната страна буквално ме корне од болка на моменти, без оглед дали лежам,стојам или се движам. Почна пред некој ден и уште трае. Денес сум 11+3.
    Да тежи бебе на таа страна се си мислам дека е рано.
    Во првата бременост ја имав болкава некаде околу 24та недела но си мислев тогаш дека ми е од лежење,бев на мирување.
    Не знам колку е сериозно да одам кај матичната. Вчера малку ми се измени и бојата на исцедокот од утрогестанот накај потемно крем-кафеаво 2-3 пати на бришење и сега сум во паники:whew:
    Screenshot_20221221-055505_Chrome.jpg

11. КокичеСк

КокичеСк Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    26
    Ти благодарам на одговорот :*

На najjacha му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    :hai:
    Добредојде во клубот. 23та недела, секој ден истата болка. Некои денови е подобра, некои полоша....најлоша на станување, првите неколку чекори се ужас.
    Не е болка од тежина на бебето, туку ширење на карлицата како што разбрав. Џабе и магнезиум, кога не е мускулна. Вежби нема, чаре нема. :D

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.289
    Допаѓања:
    111.749
    Магнезиум делува и на опуштање на нервите, така да помага и за болки. На мојот пишува За опуштање на болки во коски, мускули и нерви. Не е дека е лек, ама помага во опуштање стварно.

14. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Јас се скапав пиење магнезиум за оваа болка и немав никаков резултат. Бев на физиотерапевт и таму ми кажаа дека конкретно во мојот случај ( а болката според сликата е на истото место со таа на членката) е од триење коска на коска. Освен парацетамол за болка, ми кажа дека друго не помага.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Да на преден ѕид ми е постелката ајде нека е од тоа бидејќи понекогаш ди мислам да не ми се истенчила постелката и да ми пукне воденјак...комедија сум со претпоставките ама пусти страв...

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    40.526
    Мене Јани исто ми викаше до крај, ама еве во понеделникот бев кај него на контрола и според него не треба веќе да боцкам според последните резултати. Не дека се лоши резултатите, ама тие се со терапија, затоа ме фати малку шубе, ама па постелка е супер, протоци се супер, така да мислам дека тоа е тоа. Сега секако ќе следиме на една недела состојба. Ќе направам ако не се породам за две недели уште една контрола како ќе бидат дд мери и хемостаза.

Јас затоа ненкажувам ништо. Дури и на мајка откако завршувам со контроли и кажувам. Сега само заборавам да договорам со золва кога ќе дојде време, ако треба да го превземе мали за да не кажувам на мајка.
    Јас ноќеска едно време имав паночен напад. Многу ми отежна дишењето, па додека се свестив да дишам полека и длабоко, испив и еден гастрогард па се потсмирив инаки решена бев на итна да одам од што не се чувствував добро.
    Денес денот врви, уште едене ден и кпнечно дома. Не се додржува. Еве сега "седам" на работа (повеќе лежам од што седам, уште нозе да ги кренам), ама не еве цел стомак ми го изместува последниов пола саат дури до болка колку агресивно мрда;(.

На mal.ecka и Alishan30 им се допаѓа ова.
  17. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    1.896
    Девојки бев денес испитував скриен шеќер прво боцкање 5.5 второ после 2 часа 8.2 мислење,матичната ми работи од 12.

18. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.381
    Допаѓања:
    3.262
    Ова се референтни вредности за шеќер на гладно, после 1 час и после 2 часа.

Прикачени фајлови:

На medena147 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.999
    Допаѓања:
    12.344
    На гриживе крај нема.

Колку е опасно, доколку син ми има коксаки вирус, и мене ме префати?
    Би имала ли јас симптоми за да знам?

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.289
    Допаѓања:
    111.749
    Ау синоќа имаше некоја месечина гарант, нешто се дешаваше и со моево. Дали се местеше, дали беше вознемирено, не знам, ама мислам дека вчера ако не испукав нема да испукам. Цело време правеше некои маневри.

Имал контакт? Иде во градинка? Не можеш да се заштитиш од се, знаеш, така да полека со паниката и што и да е не се вознемирувај. Мислам дека грижа за бебето немаш, рано ти е, па и да се заразите имаш време да се оправиш и да се породиш.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.