Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    46.334
    Јас и ти ист термин имаме изгледа, и јас сум од утре 24та.

Денес кај бабицата бев, кога зеде да слуша срце кога се разрита човекот, стомакот ми го подигаше. Од таму ме пратија да испитам крв за чешањево, да ја исклучат состојбата на црниот дроб, 3 саата чекав ред дека на итна ме пратија, слободен ден денес и уште немам седнато, ќе се раштрафам каде и да е.
    Ич не знам да одмарам луѓе, цело време сум активна како предходно, и се жалам после се ме боли, епа како нема. Уште две недели па ќе терам одмор, бројам саати, не денови.

На mal.ecka и Giovanna им се допаѓа ова.
  2. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    845
    Јас редовно се депилирам , и јас и бебињата сме супер. Дури мислам дека сега помалку боли а и доста се изретчени

На Sienna_MK, Rtulka и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.050
    Допаѓања:
    8.534
    Izbrisi toa sto pratis na instagram, jas pocnav da skokam toa sto ne mi odgovara da procitam :D. Psihata si ja stitam a so toa u bebeto. Oti sekogas ke se najde nesto sto ke ti go vnesi crvot.
    Ete me korona bolna ama resiv da si go razubavam denot i si kitev elka sto trebase nekni da ja kitam ama dignav temp i ostana. Sega sum ko rastrafena vo kolkovi ama ubavo mi e na dusickata. Utre ke prodolzam so kitenjeto i drugite dekoracii i ke si uzivam vo gletkata na praznivno raspolozenie.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  4. _adi_5

_adi_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    114
    Јас што и да отворам да читам во врска со бременост ми искача спонтан абортус.... а само еден месец сум бремена

5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.050
    Допаѓања:
    8.534
    Odma skokaj ne citaj. Jas si citam sekoja nedela kako se odvivaat rabotite, pa sto ima sporedbi ko kruska ko piperka bilo bebeto mi e mnogu interesno i me opusta. Gledaj da citas ubavi i pozitivni raboti. Najlesno e da si napravime los film. Ama ne e najpameten poteg. Imam i jas momenti ama fala bogu brzo mi pominuva. Mojata pozitiva e pojaka verovatno.

На Suze18992, Giovanna, AniSk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    10.585
    Па приметив дека сме близу ама не знаев дека до толку :wasntme:
    Мислам дека тука негде сме и со @Bella_Stella и @Lavender13 ќе се дружиме до крај (fingers)

На Lavender13, 1209, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    И ја и @AniSk сме ист термин,малце понапред сте од нас вие,ние сме 21+
    Ке се дружиме до крај :D

На princess5, Giovanna и AniSk им се допаѓа ова.
  8. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    279
    Јас имам огромен апетит, како никогаш во живот, цел живот слаба и вежбам а сега качив 12 кг до 33 та недела

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    893
    даааа❤️❤️❤️

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.808
    Допаѓања:
    21.572
    Јас сум 24 полни утре. :) По мерки си рачунам, по циклус сум повеќе, ама покасно е зачнато бебулево. :) Сме се собрале доста со пролетни бебенца што убаво. :inlove:

На ivance.., Anomis11, Mila_Mia и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    7.922
    Девојки, разлика меѓу Вир влошки и Бони влошки со мрежа? Другарка имала остаток на Бони влошки, па се понуди да ми ги подари.

Друго бебе е баш мирно денес. Слаби движења цел ден. Јас со болки во грб и киселини.

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.289
    Допаѓања:
    111.749
    Само да немаат најлон, исто е.

Нешто се деси вечерва, имав една контракција ама многу јака, траеше може 3мин, мислам дека цел стомак ми стана ко од стакло и се спушти човечуљак надоле, осетив буквално олеснување после тоа. Од тогаш дури после 1час имав пак контракција која беше полесна, осеќам како нешто да ми протекува вагинално ама не нешто многу туку како капки. Денес малку повеќе движев па поради тоа мислам дека нешто се има придвижено. Ај дајбоже, бев многу за тоа да се породам после 1ви ама стварно ми е веќе мака, не можам да се движам, не можам да одам нормално, тешкичко ми е. А и ужасно сум нестрплива да го запознаам човечето мало. Кога ги видов сликите од на Дани малиот, се стопив, едвај чекам и јас мојот будалче да го родам.

На mal.ecka, АнаМаријаД, Sienna_MK и 4 други им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.961
    Допаѓања:
    77.647
    Порано имаше огромна разлика, а сега незнам... Бони беа многу поудобни, помеки.. додека Вир беа крути и понеудобни:)

На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    Официјално од денес четврти месец го почнувам. Бргу поминаа три, остануваат уште 6 . Некако оваа бременост сум многу нестрплива :D едвај чекам да се запознаам со синко, мојата втора љубов :inlove: До тогаш има уште многу време нека си седи нека си ужива во мешето на мама. Мама ќе го штити од дадаму, како нинџа е :D едвај се допазувам да не ме удри по стомак :o
    Ама толку е слатка кога го гали мешето и бацува . се топам :inlove: :angel:

На Natali26, Chanell*, Ano и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Здравје само :) Јас од денес 23та, лета времево, не ќе е лошо по нешто да почне да се купува:D

Последна измена: 22 декември 2022
    На AniSk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.461
    Допаѓања:
    5.233
    Колку намалена? имаш нешто извештај или само усно ти кажаа...јас имав од 21+5 мислам бев па се до крај

17. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    11.786
    И на извештајот пишала докторката.
    ОПВ-лесно намалено количество (максимален џеп 3.86цм)

На втор скрининг ми открија, иако пред два дена на ГАК ништо не спомнаа. Може во меѓувреме се случило.

Што те советуваа тебе? Што е причината?

18. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    И јас официјално 30 та недела и времето така брзо ми летна и мене, инаку веќе не знам лек за киселиниве секој ден наутро и приквечер ме убиват не можам повеќе значи ептен ми се мачни.

На Nala37, АнаМаријаД, Belabelinakinder и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    Доктор браун шишињава дали само преку интернет може да се порачаат или ги има некаде, како и цуцли курапрокс?

20. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.461
    Допаѓања:
    5.233
    Искрено ништо не ме советуваа...ме изнашетаа 17 недели по сите можни приватни и државни болници и никогаш не открија причина...и мене на втор скрининг ми открија а бев две недели пред тоа кај матична се беше океј...кај мене на тој скринингот што ми открија АФИ(количината на вода во 4 џеба ми беше 80), тој му беше принципот на докторот за мерење..после некаде ми мереа 1 џеб некаде вкупно во 4 и цело време ми беше намалена...и пинг понг играа со мене, оди ваму оди таму оди онаму...нема решение, ме советуваа повеќе течности и толку..само следење...сега да би го вратила времето ич не би се замарала искрено...ни бременост видов ни ништо само секирации..те советувам да побараш второ мислење и да одиш почесто на контроли и тоа е..пиши ми лп ако те интересира нешто подетално

На Sienna_MK, АнаМаријаД, AniSk и 2 други им се допаѓа ова.