Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.999
    Допаѓања:
    12.344
    Па одлична си ти. Веќе си безбедна.
    Нормално е сето тоа што го осеќаш.

2. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    Ме фаќа страв ;(:drunk:
    И од пораѓај и од тоа како ќе се снајдам во улогата
    Како што ве читам единствена сум хаха:rofl:

3. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.999
    Допаѓања:
    12.344
    @Lina-Detelina а бе чоек, имаш ти менструални болки мали повремено?
    И знаеш она во половина чувство ко пристегнување? И дали ти турка со главчето надолу бебето? Колку силно?

Сѐ си мислам утре ќе ми рече
    отворена си еден прст. :(

Извинете за негатива.

4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    26.347
    Денес имав таков, и јас од понеделник 21 недела. Прашав докторка пошо не ми е прв пат и ми рече дека нормално е се додека ме мириса и не чеша или пече, као си лачи повеќе исцедок и тоа штити од бактерии.

На Hatula му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Имам се што кажуваш. Не е често и силно. Само стврднувањата одредени денови се повеќе на број, некогаш само 2, 3 пати дневно.
    Ама и јас имам забележано дека се е на база на психа. Кога сум опуштена не мислам ништо, ништо не ми е. А почнав да замислувам, што ако вака што ако така, која недела сум, кој ден сум и грчеви ми се јавуваат.
    Опуштисе малку. :hug:

На gothchick и elenaklasik им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.289
    Допаѓања:
    111.750
    Јас сум ти чист пример дека не се породува така лесно оти така си мислиш. Мислев дека уште во 35та ќе родам, ама еве ме 38ма ја терам абер немам. А се имав што пиша и ти, и лажни и туркање и се, и се тоа е сосема нормално. Ете и вистински болки имав и тоа болки кои реално да продолжеа да растат и да беше бебе спуштено ќе ме задржеа и ќе раѓав, ама не, ете го уште е внатре. Нема 2 и 2 во медицината а во гинекологија па ич, ништо не е сигурно.

На najjacha, 1209, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  7. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Било каде во кој град и да си во Зегин го имаат. Ако нешто неможеш да го најдеш на Зегин онлајн страницата имаш опција да си нарачаш што ти треба и ти стига на домашна адреса. Јас вчера нарачав денес ми стигна :)

На Enci201 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.289
    Допаѓања:
    111.750
    Ај добро вечер!

Мојава маза роглеста си дреме при мама под желудник... шубавко! И покрај сите мислења дека ќе се породам во 34та, 35та, најкасно 36та на почеток, еве ја терам 38ма и абер немам. Ми иде да земам да распакувам торби и да чекам да му текне да излезе па така да се пакувам пак. Ќе ми мувлосаат крпите спакувани веќе цел месец. Со синко дека ништо не ми беше спремно излезе порано, овој дека го спремив по протокол, не му се искача. И ја на ладново не би да искачам од топличко, не знам што ме чуди...

Иначе се налапав киви кисели и сега желудник ме кине, инстант ме фати и стомак и сега вечер ќе дежурам. Болкичкички имам мали, ептен мали, ништо страшно, се трпи. Ако не искача неделава нека не мисли и следната, сакам да одам на приредба кај синко, па следен викенд ако сака и со трубачи нека дојде. А што убаво би било да се реши да дојде на 1ви, да лапам 30000ки, оф оф оф... Што викате?

Доста ми беше, да си легнам оти утре пак ме чека долг ден, само акам некаде деновиве, демек да се отворам ама не иде тоа по желба. Добра ноќ!

На CareTee, Veki4kaa, Ano и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Да да, за скафандер е големо. За вреќичка е супер. Инаку, членката кажа дека не се работи за скафандер од брендот Next.

На Hatula му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.381
    Допаѓања:
    3.262
    @elenaklasik Баш на предавање бев кај што збореа како да се разликуваат лажни контракции од вистински. Од лажните боли стомакот а од вистинските кичмата па се шират болките. И до 15 на ден се нормални. Јас пијам вода доста, често мокрам, внесувам магнезиум еден од 400мг директ и една таблета од 250мг, па пак имам стврднувања а тек сум 26та. Денес баш бев на лекар ми рече докторката добро е се. И надоле е со главче и ниско го носам, па осеќам притисок долу често, ама се дур е грло затворено (го измери) рече во ред си е. Мирување кај мене треба само зошто поспецифичен случај сум, ама тоа што кажа од симптоми што имаш, генерално се е нормално за неделата која си.

На АнаМаријаД, Bella_Stella, AniSk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.999
    Допаѓања:
    12.344
    Тебе те читав вчера мислам во која тема беше не се сеќавам, пардон, трудничка меморија, кајшто се плашиш дека ќе се породиш брзо. Тоа беше во 31ва неделс кога ти беше со кашлањето и кога помисли дека воденикот ти е пукнат. Еве те сега 38ма :clap:
    А како ти се смирија силните контракции, што ти дадоја?

@Lina-Detelina стварно до психата е. А бе првата бременост сигурно ги имав вака исто, во 8ми месец, имав и нервозни моменти со мајстори по дома и еднаш до толку ми дојде мачно во стомак, знам на маж ми му реков, беља некоја ќе напрам. И во 36та контракции ко за раѓање, ама 38 + си ја фатив. Ај и сега нека е така. :angel:

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  12. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.999
    Допаѓања:
    12.344
    Фала ти многу за информациите!
    Јас сум една мешавина на хипохондрик 50 посто, анксиозност 30 посто и логика 20 посто. Ме обземаат панични мисли, ама ги дозирам со логика и така си размислувам колку и дали е нешто за плашење. Ама кога е здравје во прашање, никогаш не сум начисто.
    Кажи ми, како ти го провери грлото, само со ехо, може така да види или те чепна со рака?

13. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.381
    Допаѓања:
    3.262
    Не не кај мене со рака никако, плус и рано ми е уште. Со вагинално ехо ми измери. Јас сум и со серклаж кај мене може у секој момент да попушти не дај боже, ама за среќа држи конецот. Стварно немаш причина да се секираш, се спрема полека телото веќе си 8ми месец. Периодов околу празници ќе летне и дур се свестиш 36та дошла. Гушкај поголемо дете дур дојде помало и уживај :*

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Здраво мајки,за тие што ме следеа и ја знаеа мојата ситуација,само сакам да ви кажам дека после 57 дена мојата лепотица си дојде дома! :inlove:
    Ви благодарам за се уште еднаш и ви посакувам се најубаво на сите:hug:

На ivance.., joy1, anggell и 62 други им се допаѓа ова.
  15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.488
    Допаѓања:
    120.194
    Едвај чекав да пишеш, не сакав да бидам досадна и да те означувам нон стоп и да прашувам како е.
    Душичка мила гушкајте се сега :inlove:

На mb2408 и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  16. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.999
    Допаѓања:
    12.344
    Фала многу на утешните зборови :hug::hug::hug:
    И вие држете се, со лесно да ти помине последното тромесечие. Уште малку и во 7ми месец си.

Лека ноќ |-)

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Денес те мислев и сакав да те означам за да кажеш како сте:) Многу ми е мило за вас, мама:inlove: Гушкајте се и уживајте во најубавите моменти заедно:hug::l::sun:

18. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Баш ми е мило. Едвај чекав да пишеш, не сакав да прашувам, да те вознемирувам.
    Гушкајте се сега дома. Таман убави празници и полни раце љубов :inlove:

19. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Мила, фала ти што мислиш на нас:* Добри сме, Леон убаво напредува, утре сме на контрола за мерење па ќе видиме колку качил од 2800 грама последно мерење.:inlove:Чувствата измешани, сеуште не ми се верува дека мало човече спие до мене во колевка, а јас се грижам за него во секој поглед, освен тоа што не сум се погледнала во огледало 2 недели,:$ има некој посебен адреналин што ме држи будна во ноќта и ми дава сила, мајчинството е појако од се’.:l: Сеуште се мачиме малку со доење, но сепак го хранам со мајчино млеко и тоа ме радува секој ден, мој син, моја радост, мој свет, на сите ви посакувам лесно породување и неизмерна љубов во прегратки со малечките:hug: :l: :*

На ivance.., Hatula, Starchild и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    5.773
    Зегин прави достава само во Скопје, во други градови не.

На АнаМаријаД и BadKarma94 им се допаѓа ова.