мене не ми кажаа ништо никогаш а ќерками се роди со врвцата трипати намотана околу врат. природно се породив. дури кога и ја одмотаа одма почна да плаче. душичка на мама како успеа да ја смота толку во стомакот сама се чудев. се извадив од памет кога ја извадија и кога ја видов измотана целата. среќа се беше во ред
Здраво од мене. Помина прегледот во Плодност, краток прекраток а бе шо! Имав рачен преглед за проверка на грлото, во ред е, затворено и добра должина. Таа ме разбрала дека сум 35та и затоа прегледот, кога сфати дека сум 31/2, вели па не морав со рака да те малтретирам, со ехо доволно ќе е. Е ако, велам, да се навикнам Во ред е бебето и останати параметри. А за овие лажни контракции вели навечер можеш да ставаш утрогестан еден месец за да ги смири. Добро велам. Оттаму, кога се вративме дома, се упатив кај мојот докторсито за да види резултат и мислење. Тој па рече утрогестанот е за одржување бременост, нема врска за контракции, нема да ги смири, ама ако сакаш земај ги. И што да правам сега кажете друшки? И ми рече, ти советувам да идаш почесто на цтг. Ах цтг цтг
да закажеш на ендокринолог за консултации јас сум со еутирокс 25 и ме искара малку док што сум чекала до 20та недела за да проверувам хормони ама добри ми беа сега следно јануар ке одам пак да проверам
A zosto od plodnost si otisla kaj drug doktor? Ili zosto si odluci da odis vo plodnost ako mu veruvas tolku na tvojot doktor? Jas otkako trgnav vo plodnost ne odam na drug doktor, mm odi kaj maticnata samo za upati i tolku. Premnogu mislenja ke te zbunat, za tvoe dobro ti kazuvam. Ako si odlucila da odis vo plodnost odi tamu i slusaj ja doktorkata. Kaj koja doktorka odis tamu?
Не, не е за недоверба муабетот. Друга причина ме поттикна. Се покажаа малку болки на цтг пред некој ден. Одам на приватен гинеколог во мојов град. Муабетот беше за кога да правам прв преглед во Плодност, за да се договорам и за породување. Па го искористив овој момент, за да направам место кај овдешниот гинеколог, во Битола направив и воедно да ме планира за породување. Да видам и мислење и од неа. Кај доктор Кристинка бев денес, првпат за оваа бременост. Имам искуство со неа од претходната бременост, задоволна сум.
На мене со редовна терапија ми се зголеми како твојата вредност, во бременост редовна контрола во Центарнза дијабет на месец и пол и докторката ми ја зголеми дозата на еутирокс на 75 мг 4 дена и 3 дена 100 мг, до породување. Закажи си мила, да не ти биде мисла, кај проверуваме се’ и сешто ова исто е битно
Што користите за хемороиди ? Втор пат ми се појавуваат, пред неколку години ги средив со Факту, пишува дека се дозволени во бременост али пак ми е страв. Од сабајле ставав рендан компир и маслиново на газа али ништо.
Зависи какви се. Мене за надворешни после пораѓај освен кантарионово масло ништо друго не ми помогна, а пробав многу работи. На туфер или обичен памук ставав кантарион и го оставав да стои на местото, за 2 - 3 дена се повлекоа.
Надворешни, ставав цела ноќ о кантарион и ништо подобрување нема од сабајле 100 пати со млака вода исто се миев. Аман веќе се што може да се појави во бременост мене ми се појави досега.
Ne mlaka tuku ladna voda. I mene mi se pojavija sega po vtor pat. Prviot pat bev 4-5 mesec i bese toplo, se izdrzuvase ladna voda, baska mozev da kleknam i ubavo da se izmijam. Sega em mi e ladno, em nemozam da kleknam, golema sum. Ako kleknam nemozam da se ispravam, nema sansa.. I se miev so vodena krpa so ladna voda, i mackav vitaminska(mi se potrosi kantariovoto) i se smiri vospalenieto ama ne se povleceni, tuka se site edvaj cekam da se porodam i da zemam flebodia tableti, od niv pominuvaat i ne se pojavuvaat okolu 2 godini. Dotogas mora da se izdrzi.
Мене ми ги дадоа сега во бременост да ги пијам. Гинеколог ми кажа дека може. Зошто чекаш да се породиш?
Ne sum prasala iskreno. Ubavo sto mi kaza, ke si preprasam i jas za sigurno. Fala so kaza, se premaciv..
Јани ми ги даде за друго мене, со напомена дека се безбедни во бременост но не и кога се дои. После тоа гинеколог ми потврди дека можам. Знам дека е мачно, прашај би требало да ти дозволат.
zdravo, dali nekoj moze da mi kaze sto znaci: SA+, Pr. Capitis i dali ste imale slucaj AC (abdomenot) da e razlika so 2 nedeli od site drugi merki, odnosno za 2 nedeli pogolem od se drugo?
Uste utre ke prasam. Pred da ostanam bremena mnogu mi pomognaa, se izgubija skros i ic nemav maka,se nadevam ke mi pomognat i sega. Blagodaram uste ednas.
veke sum 26ta nedela spored abdomenot a spored drugoto izleguva 24ta nedela mnogu golema razlika ima na GAK denes merea a i ova me zagrizuva SA+ Pr.Capitis nikako da najdam sto znaci
SA+ е дека има срцева реакција за тоа знам и capitis ти кажа погоре Fana нема тоа што да те загрижува,а другото незнам за AC каква врска има.Како си со скриениот шеќер?