Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. fana

fana Форумски идол

Доколку те боли, нешто правиш грешно.

2. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Што би можело да е грешно.. ако се стегам, можеби.
    А вака поплитко аплицирани би имале ефект?

3. fana

fana Форумски идол

Да ако се стегаш.
    Треба да влезе толку длабоко што во еден момент вагината сама ќе ја "вшмука" вагиналетата.
    По правило не треба толку плитко, пишува и на вагиналетите.

Lina-Detelina likes this.
  4. gothchick

gothchick Популарен член

Мене матичната ми има речено да влезе цел прст за било која вагиналета. Е сега дали е правилно тоа пошто длабочината на секоја е различна, како и должина на прстот. Ама јас по тоа се водам и ок било сега за сега, а кога имав инфекции сменив многу вагиналети, а сега со утрогесган сум секоја вечер.
    Стегање и сувост може ти прават проблем.

AniSk and Lina-Detelina like this.
  5. Lina-Detelina

Знам дека пишува подлабоко, читав. Затоа и си викам да не се малтретирам за џабе, ама веќе бидна уште една имам.

6. Lina-Detelina

Јас немам инфекција. Земам орално Амоксиклав заради градата што ми се воспали. Па вагиналеткиве највероватно ми ги даде превентивно, да се заштити микрофлората вагинално од другиов антибиотик.
    Сум немала многу искуство со вакви чуда и сеа баш во бременост се најдоа да се гњавам. |(

7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Eee jas dva pati nasabajle navecer pikam prst veke 14 nedeli i koj znae do koga ke pikam. Ama jas ic nemam maka so stavanje fala bogu. Nikogas me nema zaboleno, a plus i nokti imam ogromni da ne recam :D:D:D. I jas piev antibiotik sega ama si piev i probiotik za da zastitam mikroflora dolu.
    Inaku da prasam brisevi se pravat vo 12-13 nedela i posle koga pak se povtoruvaat? Cisto informativno, nemam maka nikakva fala bogu

Lina-Detelina and BellaBibi like this.
  8. Angi266

Angi266 Истакнат член

Na krajot 35/36 nedela sledni brisevi

Ceneva likes this.
  9. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

На Инстаграм прашај ги

artema.handmadeaccesories
    Baby.accesories.mk
    Ktn.mini
    Little_bees_shop

Еве и слика од последната IMG_20221224_080037.jpg
    со пупиња розови ко што бараш.
    Или бели чорапчиња. Те прочитав отпосле :)

Last edited: Dec 24, 2022
    Shekjerna likes this.
  10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Јас земав едно стегаче поклон ептееен мало во една продавница за накит во Рамстор мол, веднаш штом ќе влезеш. Мислам дека истата ја има и во ГТЦ. Во Локо Кроко имам видено дека имаат ептен малечки. А овие како на сликата ги имам дома ама се огромни, кога ги нарачав јас беше 2-3 месеци, паа после годината и ги редев.

11. Lina-Detelina

Не знам, можеби се помали утрогестанот. Овие се големички и широки се.

Брисеви јас направив во 12/3 недела. Од тогаш сум немала индикации фала Богу. А и нема да ми ги повторува изглеа матичниот. За наредна контрола само брис има пишано, изглеа само за стрептокока.

Ceneva likes this.
  12. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Здраво.дали и друга некоја р како мене? Еве сум 18та недела,прекинав лошење и повраќање ужасно пред две недели ама сеуште се осеќам безвезно.Нонстоп!Само ми се лежи,немам волја за ништо,празници идат,сите за некаде викаат а јас желба нула!Не се бендисувам во ништо,втора бременост,почнав со повеќе тежина и само дома ми се седи да ср кријам од светот!Некогаш одвај се терам детето да го средам и себеси!И со сопругот се карам од ваква што сум!а одвај го чекавме бебето.очајна сум

Starchild likes this.
  13. Lina-Detelina

Туку да ве прашам друго, да ја размрдам темава успана ко мене.
    Дали ви стежнува во стомакот и во грбот после стоење и седење?
    Го чувствувам цел стомак како згрчен и грбот исто. Додека не се испружам, да заземам некоја позиција не ми поминува. Еве сега лежам ама грбот болии, тажи во него.

Бебево на лево е цело напикано, се навикна почесто на таа страна да си залегнува, од десно како празен стомаков ми е.

Sienna_MK, AniSk and 1209 like this.
  14. Starchild

Starchild Популарен член

Еве јас те дружам повремено,не си сама (waiting):x

15. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Фалаа ☺️

elenaklasik likes this.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Нормално е, тежи повеќе, се изместува оската на телото... јас кога си доаѓам од некаде едвај чекам да легнам, не да седнам, да легнам да се испружам.

Lina-Detelina likes this.
  17. Ano

Ano Форумски идол

Hello :hai:

Мрзлив саботен ден. Ноќеска имав паничен напад. Мислев готово ќе се породам порано:(. А тоа од што ми студеше зошто уште оптимистички спијам со едно тенко ќебенце. Во паничниот напад едвај се смирив и се свестив, па станав и земав конечно извадив дебело ќебе. Се стоплив и се смирив и после тоа мирно сум поспала. Ама ова со паничниве напади не е на арно. Никогаш не сум била паничар и ова ми е ново и во прв момент незнам како да исконтролирам. За среќа брзо се соземам. Сега целата паника ми да достигнеме 9ти месец, значи уште една недела да издржи бебе, па после кога сака нека излегува.

Денес цел ден мрзлив. Се откажав дефинитивно од пеглање, бар за сега. Исправ, исушив во сушара, измазнив и здиплив и наредив во фиоки. Мислам само уште вреќичката за спиење и некоја тетра ми остана за перење и за бебе е спремно. Ќе испеглам само тоа за во болница, а другото здравје наредна недела кога ќе завлезам ако имам сила ќе пофатам да попеглам, ако не така ќе си носи.
    Остана уште за мене да одлучам дефинитивно што ќе носам за излегување од болница и да спакувам торбицата.
    После тоа остануваат ситници, што може, а и не мора да брзам да ги спремам јас.

Туку паничните напади мислам дополнително ми се активираат и бидејќи бебе е преактивно уште. Незнам од каде му е силата и дали воопшто спие, а на моменти мислам дека сака да излезе по секоја цена. Па кога ќе се расклоца во рингот, мислам ќе пукне и водењак и ќе излезе. А не јадам благо, кафе пијам само едно наутро, ретко второ и тоа неколку голтки, а тоа не застанува. Повеќе клоца отколку што спие. Не дај боже да седнам нормално на стол под 90° толку е, мислам некоја нога низ грло ќе излезе. И така периодов, јадам со страв, станувам/седнувам/се движам со страв. Да можам само би лежела, ама па и тоа не можам.

Првото станување и раздвижување наутро ми е хорор, додека дојде се на место. Дури и воздух мислам дека снемувам после првите 5 чекори. Движење ми е претешко. Еден дуќан и после тоа ми се влече стомакот и едвај чекам да дојдам дома за да залегнам. Да не кажам дека нанпола пат веќе бебе притиска на бешика и остатокот од движењето ми е со притисок.
    Јас стварно не се сеќавам дека волку тешко ми беше првата бременост. Ако ми беше вака сигурно немаше да се решам за втора, бар не толку брзо, а јас сакав вроро само што помина 1 година. Имав желба за 3, ама уште после 3 месец од оваа реков дека ова ќе е последно и дека нема шанси низ ова да поминам низ ова. И психички и физички ми е претешко.

Туку силни сме ние жените, знам дека и ова ќе помине и ќе заборавам се што било. Ќе стиснам заби уште малку, само психата да најдам начин да си ја контролирам, да немам вакви напади и ќе пројде се.

Имајте убаво попладне.

18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

И јас сум иста,тек сум 12та недела а веќе изморена.
    Ве читав погоре и јас сум иста,имам потреба да акам по бутици и продавници деновиве ама од едно влегување веќе сум уморна.
    Баш си размислував дека не ми беше вака во првата бременост. Ваљда сум остарела:D
    Со мм се зезаме за полот,вика ако не е женско одиме на 3то,викам ако го раѓаш ти нема проблем. Тек тогаш ќе се раштрафам цела:bug:

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ано сестро слатка ела да се гушнеме.... ко што пиша од збор до збор. Едина разлика што јас рано рано испеглав и спакував, друго се е исто ко кај тебе. Дефинитивно со синко не беше вака, полесно беше. И јас сакав 3, сега не баш, нека се живи и здрави, золва ми ако роди женски нив ќе ги тинтарам.

Ano likes this.
  20. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Isto skros, tezi stomak i grbot boli. Mene plus od ovaa nedela i gradite me bolat pojako, osobeno bradavicite.
    @Ano jas pak obratno od tebe. Problemot pogolem mi e navecer, sabajle i do kaj 12 funkcioniram normalno (kolku sto se moze) ama kako nablizuva 2-3-4 na pladne se potesko i potesko mi e. Ovaa nedela primetiv deka koga legnuvam i so trudnicka pernica megu noze, glava krenata na druga pernica sepak za 5min se vcrvenuvam na lice kako da me drzi nekoj so nozete gore a glava nadolu, cel krvotok vo glavata go osekam. So toa propratno i tahikardija. Snosti pritisok 110/50 i puls 109... I jas moram da izdrzam barem uste edna nedela posle, so Gospod napred, ako izleguva neka izleguva samo ziva i zdrava.

AniSk, Lina-Detelina and Ano like this.