1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. devojkaa86

devojkaa86 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    15
    Бρемена сум 4та н. Вчеρа бев на пρеглед оκ е. Денес имав неκое пецκање κаκо со игличκи и исцедоκ пообилен κаκо млеκо ,и еве цел ден ме боли стомаκот κаκо за добивање (κаκо баш пρед добивање) и матκата ме боли ДАЛИ Е ВО ΡЕД

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Па според пресметките, 16ти ми е краен термин, но нема правило нели. Денес бев на цтг... Нема абер бебенце за надвор. :D Иако нема правило. Може, да нема ништо на цтг и после неколку сати да почнат породилни... Барем така ми рече сестрата што ме става на цтг. Па, и ти Маченце не си многу далеку. Ќе видиш како ќе ти летне времето. Барем мене некако многу брзо ми поминува... Возбудена сум... :l:

На Mekuska, Sky-butterfly, Maceto123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Istoto mi se slucuva i na mene jas sum 3nedela peckanje kako so igla i cat pat me boli stomakot kako da ke mi dojde utre sum na pregled 5d da vidime dali se edno ili dve bidejki pravev invitro pa bas ke go prasam doktorot

На Mekuska и Maceto123 им се допаѓа ова.
  4. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ахаххаа... Многу сум некако возбудена денес... Немам поим зошто... Ете бев на цтг, нема ни една контракција... Мислам подобро да се чувствуваш така како што опишуваш. Барем не ти е страв... :) Јас ноќеска режирав филмови, да се смееш...:rofl: Но ми помина. Инаку енергична сум денес некако. Цел ден сум во движење. И супер ми е. Те чекаме со новости! Со лесно! :l:

На Angel.Heart, Mekuska, bella.s и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ау... Е богами не знам како да сфатам... :sweat: Значи и не било тоа толку глупаво како што изгледа на прв поглед... :P

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  6. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
    Здраво мешиња. Како сте? Јас стигнав во Куманово во саботата и овие денови бев малку под стрес од ситуацијава ама сега сум добро се смири ситуацијава се спремаме за свадба. Прочитав за низок притисок не е страшно и јас имам 90 и не ми смета и докторот ми кажа дека не е проблем тоа. Поздрав

На Sky-butterfly и Mekuska им се допаѓа ова.
  7. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Господ да е со вас и со цело Куманово мила. Со убаво да си се спремите за свадба. Најубава да биде. ПОзззз...

На slovenka24 и bella.s им се допаѓа ова.
  8. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Девојка 86 и подравка, пишувам од телефон и извинете ако имам грешки, ви препорачувам многу да одмарате да лежете и да не кревате тешко, со божја волја ке си гушкаме бебчинја поздрав

На podravka и SpangeBob им се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.973
    После подолг период да пишам и јас. Во саботата направивме свадба, се си помина во нормален тек со возбуда и нервози :D се утепав од сопнување на венчаницата, валгда имав неквалитетна корпа. Битно се утепав од играње. Утре дента место да одмарам се фрлив на работа во новата дома.
    Понеделникот правев контрола, 17+4 сум. Многу ниско го носам бебчо, ми даде терапија и ми препорача повеќе да одмарам. Не беше 100 посто сигурна, ама како да и се виде девојче. Со мм не ни успеавме да се израдуваме загрижени со вестите што ни ги кажа. :)

На elena.mak, Kiflicka05, awl и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Честитки, да сте среќни и вечни.
    Јас сум во понеделник кај матичната на контрола, а во вторник ќе одам на вториот скрининг, си закажав во Систина кај д-р Павле Димчев. Едвај чекам некако не ми минат деновите, се надевам дека ќе биде се во ред.

На Eli23, bile84, Mekuska и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    Ели23, воопшто да не те загрижува тоа многу. Стручен доктор би ти кажал дека очекува околу 20 и нека недела да се подигне како што расте мешето. Обично не се придава многу значение на ниско носење пред 20 и нека недела.
    Ама во секој случај одмарај и уживај :) нека ви е со среќа и само хармонија и љубов да ви го исполнува домот.

На Eli23 и danichap им се допаѓа ова.
  12. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Со среќа да Ви е! Ви посакувам се најубаво во заедничкиот живот. Една најубава работа е на пат, доаѓа. ;) Само одмарај и не се загрижувај, се ќе биде ОК. Не треба да имате сега време за грижи. Ајде, само позитивно! :*

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Frosina94

Frosina94 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    60
    @devojkaa86 i @podravka и јас сум 5 недела и го имам тој исцедок бел како млекце :) а и со првата бременост од почеток па се до пораѓај ама не е ништо страшно само овеќе одмор и течности но овошје и зеленчук највеќе , имајте лесна и убава бременост :*

Инаку јас бев на преглед вчера и др. Кажа дека бебчето супер напредува има и срцева реакција инаку со утрогестанот обавезно да продолжам сабајле и навечер по една вагиналетка за поскгорно зашто тоа ко насобрано малку крв го имало уште во матката само во посебна обвивка и да не дошло до крварење посигорно си било утогестанот редовмо уште да го зимам барем првите 3 месеци и такаа... :) :) :)

На Sky-butterfly, Maceto123 и danichap им се допаѓа ова.
  14. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Јас утре влегувам во 20та недела,па здравје треба на скрининг да одам и да провериме за бактеријата уреоплазма дали уште ја имам или сум ја исчистила.Бидејќи пиев сумамед таблети две одеднаш па после 7 дена уште две одеднаш.Така докторот рече.
    Инаку моево изгледа момченце ќе е,ќе ми каже на скринингот поубаво.
    Еве и јас да се пофалам,пред некои две недели стапивме и ние во граѓански брак,а сега се спремаме за свадбата во јуни.Воедно да честитам на новите мамички и на новите веќе госпоѓи :)

На Frosina94, SpangeBob, Angel.Heart и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Galicka

Galicka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    257
    Добро утро девојки. Денеска се разбудив толку бесна, тажна, ма што да ви кажувам, катастрофа. Вчера бев на преглед на ГАК, сега сум 39+6, па морам да одам редовно. После вагиналниот преглед од докторката, крварев вчера и денеска малку. Онака, како кафеав исцедок. Се исплашив, али као тоа не било за плашење, затоа што само чиста крв значело страв, ова се капилари пукнати. Едвај чекам да добијам болки и да се породам, немате појма. Не можам више да идам на прегледи, умрев, мислам дека олку вагинални прегледи во живот не сум имала и се одвратни. Има некоја женичка како мене? Ако не ми престане кафеавиот исцедок денеска, идам вечер на ГАК да истепам некој, ваљда првиот што ке наиди :(

На Frosina94 и Mekuska им се допаѓа ова.
  16. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Ели честито брак, 100 години среќни и вљубени да сте.
    Мене во 16 недела докторка ми кажа дека ниско е поставен плодот, ми препорача лежење со благо подигната карлица и контрола за 3 недели. Се загрижив и тоа многу, кога бев на контрола, бебе уште пониско и се избезумив. Но, моја грешка било што лежев по 1- 2 часа, следните 4 недели ми рече 4 часа обавезно, за повеќе да, помалку не. Плодот е многу мал за да тежи на артериите а ти ја одмараш кичмата со овој начин на лежење. Докторката ми рече (бидејќи нели рикнав да плачам кога ми кажа дека е уште пониско) дека за докторите не е проблем доколку е ниско плодот, дека тебе ќе ти е тешко како ќе минува времето и како ќе расте плодот.
    Прво се жалев дека тешко ми е лежењето сега си викам да си кренам карлица да се одморам (ни се водам ни се терам :) Кога отидов на контрола ми рече дека е качено онаму каде што треба, но да продолжам да се одмарам и да немам физичка активност по дома.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    zdravo feminki,jas sum nova vo ovaa tema,no za zal stara vo temata vestacko oploduvanje-na kratko da ve informiram jas na 21 april imav transfer na 1to uspesno invitro-sega sum bremena so 1bebence i sum 5nedela i 5 dena,bev na kontrola kaj doktorot vo ponedelnikot i mi kaza deka za ovaa nedela plodot e odlicen i normalno se razvival.Sega sakam da ve prasam vas koi go imate pominate ovoj del od bremenosta dali vo ovaa faza na bremenot imavte macnini,losenje i slicno??? Kaj mene sega za sega nisto nema od toa osven sto gradite mnogu me bolat,setiloto za miris mi e poosetlivo i nekolku pati na den koga stanuvam imam vrtoglavica.Da vi kazam od tolku maki i dolg pat za da stigneme do ovoj rezultat-bremenost-ne mozam salam da se izraduvam mnogu mi e strav i na 25maj sakam da bide se vo red so bebenceto i da ima srceva reakcija

На Mekuska, mon4i91, elena.mak и 9 други им се допаѓа ова.
  18. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    426
    mdenkov се што осеќеш е нормално, јас сум сега 9 недела и малце ми е подобро во однос на мачнините, ама во периодот за кој зборуваш ги имав истите симптоми како и ти, болки во градите, секој мирис ми е интензивен, лошење, бљуткав вкус во уста, после 12 недела најкасно 16 ќе ти биде подобро. Само позитивни мисли и се ќе биде ок, ти посакувам лесна бременост :)

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.988
    Kaj sekoja zena e razlicno, jas od 6,7 nedela nekade pocnav da imam macnini i 2 pati samo povrativ, posle mi stagnirase nekoja nedela, dve, pa sega cat pat znae pak da mi se slosi po nekoj pat, a sum 16 nedela :doh:

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Мила јас немам искуство со пораѓај ама мислам дека кај тебе сега и емоции и хормони малку повеќе и затоа си тажна, и без тепачки на ГАК :rofl:а уште малку ќе бидеш најсреќната мама со бебенце во раце.Искрено да ти кажам јас мислам дека докторите знаат кога треба и како треба еден бог над на тебе и се ќе биде како што треба, не се нервирај си ја знаат они работата, а како што гледам сите мами кога се при крај исто им е така , ваљда и ние ќе бидеме такви пред пораѓај....Гали меше и наскоро ќе биде твој момент :* И не ги тепај сите доктори остави и за нас нешто, ќе ни требаат на сите :rofl::rofl:Со лесно мила :*

На Mekuska, danichap и Galicka им се допаѓа ова.