Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Ano

Ano Форумски идол

Држи се. Можеби пролетта попријатно дејство ќе има:rofl:.

Малиов уште на неродено бебе, заради цртанот што го гледа со трите мачиња ми вика ама јас сакам уште едно бебе, девојче да сме како Три кота. Му реков, ако тоа го донесе штркот, може, од кај мене од меше доволно се он и брат му. Па имаш тука приказна од друг цртан каде штрковите престанале да носат бебиња и на крај се договоривме, ако повторно почнат да носат и ни донесат ќе си го чуваме. Ако не да се живи и здрави он и брат му:D.

H.VAGA, CareTee, Sofi.ja and 3 others like this.
  2. Ano

Ano Форумски идол

:hug::hug::hug: да ни се живи и здрави овие и нека дава господ каде нема ниедно.

Во почетокот така, до 12 функционирав, после 12 почнуваа проблемите. Сега цело време ми е мачно. Дури и се чудам од каде смогнував сила да доседам на работа до четвртокот. Ама па со обврските психички ми беше полесно. Сега време ма претек и не е арно:drunk:. Јадење строго до 17:00, после тоа освен јогурт ништо друго инаку ноќни киселини на најјако, а вака па глад ме фаќа:swear:. И така. Еве сега пијам јогурт, а сонувам лепче пржено во јајце со ајвар и сирење. Да не кажувам каков стрв ме фати последнава недела за трилече домашно или од мм домашната бугаца, е ама нема :devil:

AngelOfArh and Alishan30 like this.
  3. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

И мене ми е така. Натежнува некогаш многу, некогаш полесно ми е. Изгледа зависи колку психички ќе се оптератам со мислење. Еве денес поопуштена бев и многу помалку ми се згрчуваше а и лесно се осеќав.
    Да дополнам. А завчера пред да направам преглед во Плодност, пешачев еден час и така ми се смачи, реков еве се потеков од одење, нешто ќе ми се случи, едвај се движев и едвај чекав кревет да фатам. А денеска сум подобро, пример, и на сликање бевме со малиот, па спремање, дотерување... :whew: :angel:

@Ano држи се, ќе помине како што треба, смирувај се со што можеш, б6, лукче земи си малку, и тоа што ти помага. :hug:

Last edited: Dec 24, 2022
    Alishan30, Lina-Detelina and Ano like this.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Ова како би каснала или рибља чорба со тврдо макало, ама после ќе исфрлам оган од киселини зошто незнам за стоп:D

elenaklasik likes this.
  5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Јас таман реков поминаа мачнините, оп ете ме трет ден од сабајле повраќам дури до гушење од шо не можам воздух да земам. Од понеделник сум 21 недела, па бива ли да не сум раат со тоа повраќање цела бременост? Овај втор триместар го опишуваат како наајлесен, најубав, мене крш. Иако кај нас нема застој ама денес некако мислам многу ми се фати, прво малава е во некоја најлуда фаза, тера инает до максимум, а се се организира заради неа и тоа ме уморува додатно, убедување со саати, смирување..

Бевме со пошироката фамилија на ручек и мене ми се пријаде кари, одма не ми деловаше, а и не знам дали е од карито или од многу шетање ама ми се стврдна скроз стомаков и почнаа волки околу попок. Јас со првото немав лажни контракции и немам појма како болат ама нели е рано? И дали воопшто беа тие? Згора над тоа долго време не ја префрлам за спиење и ако заспие маж пред мене го будам да ја префрли ама вчера реков ај од еднаш ништо не ми е, аа се имам фатено неколку пати со тоа префрлање. Кога рече останувам свиткана да не можам да се испрам, цела вечер будна останав од болка. Сега се намачкав крем, прв пат слушнав дека не смеело во ова бременост, со првата се мачкав нон стоп оти исто имав мала повреда, паа реков мачкам и сега ова не се издржува.
    Едино позитивно е шо почнав конечно пак да уживам со маж ми и да имам желба :inlove:

*malenavolena*87, Sofi.ja and Ano like this.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Спијте си, спијте си, ќе ве чувам јас... Болки пак ама не сум сигурна колку се јаки, пошто во исто време имам и некои тегоби во стомакот, ко за дијареа, односно имам дијареа. Бебе значително смирено и спуштено ама уште е на лево, чат пат ќе се исправи, ко синоќа, дури болно беше, па пак на лево ќе се сврти и ќе напрчи газе. До преглед уште нешто повеќе од еден ден, ако пак имам истиот преглед во Чаир. Градите почнуваат страшно да ме чешаат и ако излезам надвор необлечена или влезам во вц а е отворен прозорот ширум, брадавиците ми се ко жилет, преболно е.

Синко синоќа реши дека ќе спие кај баба му, дојде божем да му донесе пакетче и го собра, ај си викам бар да не биде тука присутен ако треба да се оди набрзинка, па да го извадиме од памет. Да се раздени да го спремам за понеделник за сликање, оти ако остане до тате... Среќа вчера зачистив троа, утре ако не одиме на дежурен ќе легачам цел ден и ќе се тинтарам со када, со сите салтанати.

Не е на одмет да поспијам дури болките се вака некако на 20мин се фаќа и се слаби.

7. Ano

Ano Форумски идол

Изгледа пак некоја месечина имаше ноќеска:worried:. Јас пак со моите панични напади само ноќеска беа ×10. Немаше никаков ред и редослед ниту повторливи болки, ама секое заболување нешто друго ми се активираше. Нешто дефинитивно се случуваше зошто и бебе беше вознемирено и едно 2-3 саати не застана со салта и истегнувања на стомак. Многу веројатно најголем дел од болките да беа и од наговите удар и истегнување, ама секако доживував хорор. Едно време болка ме држеше во десен јајник, па таа пошушти па се префрли на кичма, ама локално само таму. Па попуши и таа. После се напика бебе горе во граден кош па се активираа киселини, а јас мртва гладна зошто си легнав само со една чаша јогурт. Па одвреме на време по некое чудно стврднување ќе почувствува, па ќе пуштеше. И така ме држеше пола ноќ и на крај станав испив магнезиум и б6 и си реков ако не се смирам ќе го терам мм да ме носи во болница, веќе не се издржуваше.
    Згора на се на пола саат морав да станувам за тоалет на цела мака.
    За среќа после магнезиумот чудните болки се смирија и конечно сум заспала и сврзав прва тура 2 саат. После станав за тоалет, ама тоа ми е веќе нормално.
    Денес дефинитивно не мрдам. Едно бањање само кога ќе се потсмирам уште малку од шокот и цел ден ќе се излежувам. Мм сакаше да ми прави фото сесија денес, незнам само како да му кажам дека не сум способна и расположена, а да не го фати паника. Ама стварно ниту се чувствувам убаво ниту расположено.
    Со синко голем така ми правеше фото сесија и утредента се породив:drunk:.
    Денес осеќам цел ден ќе биде на штрек и строго пратење симптоми, ама се надевам нема да се повтори она од ноќеска. Бар не додека не дојде вистинско време за раѓање.

8. Proletno

Proletno Истакнат член

Здрсво феминки, да сподели искуство некоја од вас која што има скрстен цервикс под 2,. Јас сум 31 ва недела..

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Те ставија на лежење? Одмарај во кревет, утрогестан и пробај да бидеш што повеќе смирена. Јас со големото бев исто во 31ва и издржав до 34+1, еве го 6г и 8м, прваче.

10. Proletno

Proletno Истакнат член

Да да, лежење и терапија..И јас тоа викам, барем уште три недели да издржам..а чудно за три дена се скрати на пола. Се надевам дека краткотрајни движења до тоалет туширање..нема до толку да влијаат?!.. кога за сламка се фаќаме и глупости прашуваме ,:)))

11. gothchick

gothchick Популарен член

Еј па мораш барем тие основни потреби да ги извршиш, да беше до толку ќе те задржеа во болница па таму нема станување ни за до вц. Гледај што пократко да стоиш, одиш, а седнување не. Ако имаш услови некој да ти спреми храна супер, можеш да станеш да си земеш, да наполниш вода и слично. И јас на лежење сум од 28 недела заради скратен, еве за два дена здравје ќе бидам 34, се надевам на +2 недели најмалце:sweat:. Психички мене ми е најтешко, физички се трпи:D

najjacha and Proletno like this.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

И кај мене за 3 дена се скрати. Петокот 41, понеделник 21мм. Можеш да стануваш за вц и туш краток, да си земеш вода/јадење, но не и за готвење. Ќе издржи, сигурна сум.

najjacha and Proletno like this.
  13. Proletno

Proletno Истакнат член

Така е, скроз си во право..психички е најтешко и само глупости од прашања...Ќе издржиш и ти..Фала на совет.

najjacha and gothchick like this.
  14. Proletno

Proletno Истакнат член

Дај боже.фала ти многу на совет.

AngelOfArh likes this.
  15. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Дали е нормално да се чувствува болка доле на стомакот како некој со нож да ве сече, такво некое чувство и да трае на неколку секунди со повторување? 33 + 6 сум и не се движам нешто премногу не се оптоварувам па да е од тоа, се припазувам

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Епа затоа те боли, зошто не се движиш. Мачно е ептен движењето, ама ако ти е бременоста нормална нема зошто да не се движиш. Со кратки одмори, полека, мораш да се движиш.

Се избањав, се средив, средив и дете за утре, ќе се слика со Дедо Мраз во школо, средивме ранец и книги, оставив скоро се средено и сега одмарам.

Ви кажував дека имам на овие превоите, под гради и на препони, како воспаление, ми се прави црвенило и ме чеша, како гнасно дури. Е кога се видов денес, за 2 дена ми се направило такво црвенило под гради, мислиш крв ќе капне. И ме чеша, ме боли. Ич не ми се допаѓа. Мавнав прслук иако беше таков мек како бебидол, го тргнав и вечерва ќе се намачкам крема за бебево што земав за газе, со цинк и масло од семка од авокадо. Со синко само на препони ми се направи, со ова и под гради.

Туку страв ми е да кажам оти а кажам одма се пишмани ѕверче, ама ко да е бааги подспуштено. Дајбоже утре да речат остануваш.

17. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Извини што ќе прашам. Имаше некои симптоми?

18. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Не не дека не се движам туку не како порано бидејќи вежбам со години и сега од 7 ми мецец навака не. А сега од оваа недела од дома ќе работам и друго е се движам по дома и мали прошетки, али пред спиење таму најмногу ме боли.

AngelOfArh likes this.
  19. fana

fana Форумски идол

@AngelOfArh реков до 25 ти не раѓаш.
    Безбедна зона си срц :hug:

danichap and AngelOfArh like this.
  20. Proletno

Proletno Истакнат член

Не, само близу ми беа двете контроли кај два различни доктори.

Lina-Detelina likes this.