Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Јас мислам до крај ќе си седи Марио:tmi:, до 40та(не ме карај @AngelOfArh :l::P)

На mal.ecka и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  2. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.845
    Допаѓања:
    9.334
    На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.289
    Допаѓања:
    111.751
    Утре полна 38ма.

@fana стварно не очекував :D

Море да не надседи, за до крај еве го кај е, 2 недели :D Е сеа тешкичко е малку :?:

На mal.ecka, fana, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    @AngelOfArh ја мислев си 39-40 според последните постови твои . дека веќе е време да се породиш. а гледам во темата термини термин ти е 9 јануари . па имаш уште време ти. тоа не се знае кога ќе биде .дали порано или покасно. јас ќерками 39+3 ја родив. само позитивна мисла и ти посакувам лесен пораѓај :inlove::angel:

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.289
    Допаѓања:
    111.751
    Баткото го родив во 34та, затоа беше стравот. Ама на ова му се уарни. Знам дека имам уште 2 недели, ама јас немам веќе сила. Стомакот ми е прилично мал и многу болат сите затегнување и мрдања негови, башка што едвај се движам од што ми тежи стомакот, не можам веќе. Движење, спиење, преместување, се ни е мачно. И сакам да поседи неделава, баткото ќе има приредба, дома да бидам за Нова година, ама па и сакам да излезе веќе да ми олесни, не можаааамммм....

На mal.ecka, Veki4kaa и 1209 им се допаѓа ова.
  6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    @AngelOfArh ајде ситно си, уште малку . знам како ти е . веќе при крај е најтешко.
    јас пред да родам кога ќе рекле за некоја се породила еее супер зе излеснила. се чудев зошто така викале што е толку тешко. останав јас трудна.имав лесна бременост ама веќе при крај е баш тешкото и дури кога родив го дознав значењето на зборот се излеснила :D
    баш убав термин имаш можеби ќе биде баш новогодишно бебенце :inlove: :party:

На mal.ecka и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.101
    Допаѓања:
    46.342
    Јас ви кажав дека имам чешање на табаните и дланките повремено, и кажав на бабица и ме прати да испитам крв, ми се јавија и ми кажаа дека имам малце покачени вредности ( не знам кои) и треба да одам уште некои испитувања да направат за да исклучат таа состојбата со излив на киселини, се надевам не е тоа, стварно не можам и тој стрес да го трпам. Вчера и денес многу ми е мачно нешто, бебе се качи мислам погоре и смени позиција и сега осеќам некаде под ребрата дека ме мава, ептен затегнато се осеќам и како прејадено. Цел ден лежам само, малце ме фаќа страв за летањево накај дома, ама не ми рекоа дека не можам, се води како нормална бременост, се надевам се ќе биде добро.

8. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    10.585
    @1209 за другово не знам што да ти кажам, освен дека се надевам се да испадне во ред.
    За летањето, јас летав пред месец дена и супер поминав. Повеќе се измалтретирав со аеродромските процедури него ли летот што го осетив. Гледај да најдеш место да одмараш додека чекаш и немаш гајле. Тогаш тројца доктори ми потврдија дека не е проблем што ќе кетам. Потврда од лекар бараат после 28 недела мислам, ама секако бабицата ќе ти кажела ако било проблем.

Не се секирај, башка Лондон е близу се ќе биде во ред.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    јас од вчера 21ва бебе клоца штом решам да одморам
    денес прошетавме повеќе и се чуствувам дека ми тежи мешко па легнав ,може и дека ја дигнсв малава после долго време ....сега пиев магнезиум и лежам да одмарам абебе рита на макс......

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    586
    Дали некој се соочил со мала тежина на бебе, и што сте направиле за да качи? 33 недела сум 1550 грама е, ми дадоа клексани 15 дена. И до утрогестан сум и скратен цервикс 20мм, на строго лежење. Јадам и количински и нутритивно колку што можам, и месо и јајца и млеко… цел живот сум 70 кила, сега моментално 81 кило сум, не знам од кај е килажава, стомакот ми е многу мал матичнава ми вика јадеш ли ти нешто…

11. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    3.088

Побарај совет за нутритивна и калорична исхрана, за тебе и бебето од нутриционист со резултат од крвна слика.

12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    26.347
    Прва бременост вкупно 8 лета, сега оваа бременост до сега имам 10 лета, а сум скоро 21 недела. Летањето воопшто не е проблем доколку е бременоста уредна. Малтретирање е само низ аеродром, само рачунај јас сега плис со 3 годишно дете патовам наваму натаму,шо е додатно малтретирање па така да се се издржува.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    26.347
    Дефинитивно втора бременост е поомачно хаха еве денес со маж ми чистевме и тоа основно, па ајде да искоростиме ден надвор, па ајде игротека и сега дојдов дома, пак ме стега кај попоков, а да не прам муабет како ми се кочат нозеве на вечер.

14. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Имам страшно чешање доле … Мислам дека е од каде што мокраам. Што да ставам до утре додека одам на преглед ?

15. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    1.783
    Измиј се со сода бикарбона за почеток, незнам друго што може во бременост да се мачка ќе ти помогне некоја друга членка

На missswety му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    1.605
    Пробај со камилица да се измиеш.

На missswety му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Добра ви вечер мешиња јас денес малку загрижена бебе го осеќам слабо и имам некои болки за прв пат така како да ме пече нешто доле и во стомак некои како менструални болки, прикачив слика каде што е означено со плаво не знаев како точно да напишам инаку 30+4 сум.

Прикачени фајлови:

18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.243
    Допаѓања:
    26.347
    Притиска бебе и тоа е нормално, се повеќе ќе те боли како расте.

На Ceneva и Звездичка30 им се допаѓа ова.
  19. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Недостаток на воздух знам дека се рачуна како нормално, ама кога во кои случаи не е нормално и треба да се интервенира од доктор?
    Многу ми е тешко после јадење, мислм дека ако почнам да зборам одма после тоа ко да се гушам, не можам да стигнам до воздух. Морам да застанам, да вдишам длабоко и да продолжам. И пулсот ми се крева многу во тие моменти, до 160 ми оди.
    Не знам дали е качено горе бебе за да притиска на желудник па од тоа да се осеќам вака. По ударите го осеќам подоле, во линија на папок. Многу ми е лошо и многу ме нервира, едно смути се напив сеа ти се чини сум јала цел казан манџа па сум тргнала на трчање. Стомакот преполн а се борам да земам убаво воздух.

20. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    1.783
    Од желудникот и дијафрагмата ти е.Тоа знае да прави и недостатокот на воздух,и тахикардии дури.Јади почесто помалку и не се плаши ќе се смири

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.