Истото и мене ми се случува, веднаш легнувам или отварам прозор..така некако брзо ми поминува. Веројатно е од желудник и дијафрагма..како што кажa членката.
Јас имав 180 пулс, од киселини вратени и високо поставено бебе. Многу ми е мачно дека е волку високо. Туку се мислев сега и цело време дека викам Не беше вака со синко, не беше волку тешко, па не беше нормално, синко го родив во 34та, ова еве утре полнам 38 полни, значи плус 4 недели и затоа мене ми изгледа волку мачно. Нека е живо и здраво само, ќе издржам се друго, е сеа малку со жалење ама ќе издржам.
Се измив со камилица премачкав со чист канатрион и ставив на влошка чај од камилица. Имаше одма ефект за среќа немам чешање повеќе. Благодарам на советите
Не е секогаш до јадењето... Протоците како се? Постелката? Можеби заради протоците ти дале клексани, ако е до тоа, ќе видиш веднаш резултат од клексаните. Не се грижи, ќе се среди.
Мешиња сабајле идејќи на работа слушнав дека одредени категориии на граѓани покрај кои и бремените се ослободени од работа заради загадениот воздух. Дали некој друг е запознаен со ова и дали знаете кај се проверува официјално?
Пак јас, како да знам дали е плодова вода? Прв пат толку да ми се мокри гаќите, во една нок зошто на лежење сум имам до себе тоалетна и ставив за да не станувам и 3 пати сменив и тоа утоп мокро не се ни суши. Мокро, ни боја ни мирис. Во тоалет бев најнормално ништо плус не потече, а додека лежам влажна постојано. Осетив и како голицкање еднаш, како при добиено кога ќе потече. Цело време посебно откако ставам утрогестан сум со исцедок, ама има или парче некое, бело прошарано низ гаќи, ова чисто мокро без мирис без боја. Да чекам некои знаци на болки, мора да се десат? Колку може да е опасно ако е плодова а не реагирам на време? Ако продолжи цен ден денес вака секако ќе одам негде, макар дежурен вечер. Утре 34 недела
I mene mi se sluci isto pred nekoe vreme i toa vo spienje. Mi protece mlaz na dva pati vo vrtenje vo krevet, stanav i bas bese voden iscedok kako sto kazuvas. Ama bev za na pregled za nekolku dena i ne otidov na dezuren. Na pregledot se si bese ok so plodova voda. Mislam deka nemas prostor za panika, no sepak ova sto go pisav e moe licno iskustvo.
Искрено не знам, јас ова го најдов: https://nezavisen.mk/i-vo-gostivar-merki-za-zashtita-od-alarmantnoto-zagaduvanje/ А слушнав сабајле и на радио. Кај мене на работа обично ги почитуваат препораките и денес не пратија дома.
Mi izleze edna objava na Instagram za dvizenjata na bebeto. Isto i ovde citav deka broite.. Otkako gi primiv flosteron inekciite, pisav i ovde deka tie dva dena bebe bese preaktivno, duri zagrizuvacki. Posle se smiri i eve vcera i denes epten e mirna.. Znae da dade znak deka e tuka, da se istegne i da se premesti ama nisto posebno. Dali seuste imaat dejstvo inekciite, ili ednostavno maka sto macam so hemoroidite i tvrda stolica denovive, nekoja pricina ima sto e olku mirna. Pregled tek na 4ti, ako e vaka i utre ke odam ovde lokalno da me vidat. Se si mislam deka nema mesto mnogu da mava ko porano. Bebe e pogolemo za nedelite a jas si imam stomak normalen, ne mnogu golem. Gledajki se si vikam stvarno nema mesto bebe od 3kg tolku da mrda, duri mislam i tesno i e. Stom kasnam blago ke se razmrda, ke me sutne ednas dva pati i tolku. Imam dvizenja ama ne silni.. Probuvam da ne panicam..
Не паничи, истото беше и кај мене..веднаш не делуваат инекциите ама потоа скоро цела недела е се успорено.
За хемороидите ако можеш набави си ја кремата од невен од фармаси, откако почнав да ја ставам многу ми олесна.
Мешиња вака ...денес полна 40та недела,ноќеска ми се појавија болки во кичма како ножеви да ме сечеа,но не многу јаки на 15мин беа,на бришење имав розево.до пред 2саати имав благи болки и исчезнаа сега воопшто ништо немам.ајде кажувајте совет да фаќам породилно или да причекам уште малку
Леле не паничи, вчера нели се жалев на истото дури јас но воопшто не ја осеќав, еве ја денес мрда дури и болно на моментими иде да пукнам веќе секој ден паники, 90% за џабе. Не е претерано само се јавува, кај мене никогаш не била многу активна ама ти кажувам пошто истата бев вчера, плус јас немам примено инекции а тие нели знаеме имаат дејство.
Јас со првото дека видов розево на бришење на последната дата од терминот а немав болки отидов на болница дека се исплашив од розевото и за 5 сата ме породија таму си добив болки и прилично лесно поминав