Од активност ти е.Јас сум убиена опашка,кичма,колкови како скапана.Цел ноќ не сум спиена од болка во колкови
За цервикс кратење или не, немам баш искуство да ти кажам, ама за болката во кичма… И мене последнава бременост некаде кај 20 недела ми се појави болка во кичма, ама ептен голема, всушност ми се појави после крварење и лежење од околу неполни две недели… Буквално шетав во маало, и ми се случуваше болка во кичма да ми се појави и да ми ја укочи цела нога. Мм еднаш го барав со кола да ме земе, со плачење од болка бев. Тогаш на преглед кај докторот од Систина бев за некој ден и ми кажа дека е нормално, да не се плашам. Сигурно бебе притиска. После некој период болката ја снема и не се појави пак.
Jas go pravev Panorama Advanced paketot. Zadovolna sum mnogu, za rezultatatite ke si cekas minimum 2 nedeli. Priska ne pracev a torch da, mene maticniot mi kaza deka e zadolzitelno i go napraviv.
Тебе те читам и како себе да се гледам,Миле Паника иста сум.Мрднало нешто аха зошто што е раб,а ова зошто сега вака,се преиспитувам и анализирам.И јас ќе бидам ваква понатака сигурно,уште сега се плашам дека првото ми е прематурче ,само викам Господе да истерам 36та па нека излага после
Денес полна 34та, 35та од утре ја раситнуваме. Како стигнувам до 36та полесно ми е и не размислувам многу на симптоми. Ама да, си ги имам лажните болкички, стврднувања. Од магнезиум и мене ми се јавуваат грчеви за вц, нормално. Затоа по едно пак почнав да земам дневно. Си викам како да е, уште две недели ќе издржиме со Господ напред. За една недела имам преглед, па предновогодишно дружење малку планирам, па нова година, па планирам со перење аливцата да почнам и некако симптомите ги подзанемарувам. Пред една ноќ киселини ме уништија, леле си реков ако потрае вака до крај тешко мене. Кога ги читав овде членките со киселини си викав барем тоа немам ќути, ама и тоа почна, многу мачноо, се надевам нема да продолжат. Ама само кисела вода било спасот. Беба активна цел стомак нагоре го крева.
15та точно бев сигурна дека е бебушка со пеперутките,сега веќе од вчера почна и удари чврги да ми мава
Тој е најточен зошто он зима процент? Не знам како би можеле да бидеме задоволни од пренатален тест, горе-долу сите испитуваат исти работи. Јас Нифти правев. Задоволна ќе бидеш од било кој пренатален ако резултатите се добри. Околу 19-20та ептен слабо, сега веќе сум 24+5 и е многу активен.
Pa velat demek vtoroto porano mozes da go pocuvstvuvas. Pojma nemam . Mene prva bremenost se mi e nepoznato
Здраво мешиња , Сакам да прашам дали во поодмината бременост ви жежеа/жат градите, односно осеќам околу пупките некоја топлина жежење баш како на почеток кога дознав дека сум бремена. Претпоставувам се спрема телото но дали има баш некое конкретно значење, како на пример дека ќе имам млеко ? 28 сум иначе.
Нема секогаш влијание дали е прва или втора. Јас во првата бременост го осетив порано бебето, во втората покасно. Првиот пат постелката ми беше на заден, сега ми е на преден ѕид. Знам дека си нестрплива, и јас бев.. ама уште малку ќе се топиш од секој удар.
а ко божем со второто побргу се сеќавало јас ќерками ја сетив 19+3 сега со ова сум 14 полни. ко да го сеќавам некогаш или си замислувам не сум сигурна дали е бебето. како и да е уште малку и ќе го осетам, нема кај да бега
Дали на некоја и се појавиле надворешни хемороиди во бременост? Што може да превземам освен маст хепатромбин?
Деновиве со тоа се занимавам. Крема од невен доста ми помогна, често миење со ладна вода колку можеш да издржиш . Доктор ми кажа било која маст и таблети флебодија ми даде. Од петокот еве уште не се повлекува едвај седам.
@Suze18992 eve i jas maka macam nekoe vreme ama zedov flebodia tableti i da vi kazam iskreno namaleni mi se i osekam deka poleka pocnuva da mi se stabilizira cel sistem. I blagodaram na clenkata sto mi kaza deka smeam vo bremenost. Od niv mi pominaa i 2ipol godini ne mi se pojavija, ama sega vo bremenost mi se pojavija pak i se macev dosega. Da znaev pobrzo ke si gi pocnev.