1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.829
    Допаѓања:
    114.813
    Лелееее.... скроз те разбирам, јас првиот преглед во Чаир си поплакав и почнав да урлам веќе. Вториот ете и од памет ме извадија, ама ехото на во Чаир за воља на вистината беше спејс шатл, ама па матичниот извади резултати од цела бременост што имаа логика и ме смири. И мојот наплаќа, ама бар квалитетен преглед ми прави на секое одење, минимум 20мин, а за брисеви ми зима по 100ден од стапче, не повеќе и ехо 300ден. Зима ама квалитетен е, ако не е сигурен во тоа што го гледа не потврдува и препраќа понатака со негови ингеренции, се јавува по доктори.

Синоќа мојот мал бараба имаше фаза сакам да излезам ама не од право, преку плот ако може, директ низ папок... се туркаше, се местеше, се буткаше, мислиш огин имам во стомак па бега, цел стомак беше изобличен. Легнав на страна, се смири, се намести и заспав раат. Дури последново спиење ми беше и најмирно мислам во цела бременост, помирно не сум спиела досега.

На danichap, Belabelinakinder, Sofi.ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.781
    Kako toa ti dava fiskalna, pa pravi nezakonski prekrsok taka mozes da ja tuzis, plus imas dokaz fiskalnata. Za trudnici treba da e besplatno. I mojata mi zema pari, ama fiskalna nikako da vidam. Site skoro znaci isto pravat. Kade zemaat kapitacija pa i plus naplakaat za se. Samo e greota i na trudnici sto im pravat taka.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.265
    Чудно ми е што ти дава фискална, на кој основ ти наплаќа?:^)

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.781
    I jas toa se prasuvam, ona veke pravi prekrsok sto i na plaka, i i dava dokaz za toa. Rizikuva da bide prijavena.

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.829
    Допаѓања:
    114.813
    Којзнае што и куца ти па. Моиве не даваат фискални. Плаќам зошто знам дека се што ќе прашам ќе ми одговори, ќе ме смири и ќе се потруди максимално да најде решение, а не се сите така нажалост.

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.781
    Pa toa e taka zatoa sto site molcime. Ednas mojava ja opasaa kazna pa godini sedese mirna i potoa pak pocna da naplaka (facepalm). Toa e neka bideme nie dobri niv parite neka im se alal ;)

7. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    544
    За соба 36 е погрешен упатот знам истото ми се случи . Мојата матична Надица ми закажа исто месец дена однапред и јас скроз заборавив да проверам на упатот што пишува мислејќи дека знае што прави. Со првото дете одев во соба 37 каде што и треба да се оди . Таму пример се чека ама секако
    Истово ми го направи Надица од Мама сега за второво бебе . Да си имала точен упат ќе си завршела работа без проблем освен што ќе чекаш секако. Знам по првото дете. Во 36 соба нема апаратура за скрининзи.

8. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Мешиња добро утро :sun:
    Секој со своите маки па и јас со мојата :D Од 20та недела бебето си е карлично и нема абер да се сврти веќе сум 30та, си завземало положба и така му е убаво |( Со матичната правев муабет и рече не дека нема шанси да се сврти ама дека веќе подолго време е така наместено и убаво му е изгледа, шансите да не се сврти се доста големи. Е сега тоа што душа немам од царски е друг проблем :D Искуство некој со ваква ситуација :wasntme:

На KarmaEKucka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Hatula

Hatula Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    497
    Јас немам искуство со ова, но има вежби на youtube за трудници кои помагаат да се сврти бебето. Можеш да пробаш, можеби ќе помогне. Вака побарај ги pregnancy exercise for breech baby.

Добро утро од мене :sun:
    Кашлам како бог да чува, имаше магла пред три дена и од едно излегување надвор ми се активира алергијата повторно. Сега пак ставам спреј во нос (апчиња избегнувам колку е возможно) по препорака на алерголог и се надевам да се смири за неколку дена.
    Бебе многу сака да се рабуди во 4 сабајле и да си се вртка, бутка. Се надевам дека и кога ќе се роди нема да ни прави вака ]:)

Читам пишувате дека магнезиум ви помага и со констипација. Јас пијам секоја вечер од 500мг, некогаш и сабајле и вечер по потреба и абер нема да се среди овој запек. Ни сливи ни јогурт ни ништо не помага. Сега почнав ленено семе да јадам, се надевам барем тоа да регулира малку од малку.

Убав ден мешиња :hug:

На Sienna_MK и missswety им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.829
    Допаѓања:
    114.813
    За запек само киви, сосе лушпа, измиј ги убаво, исецкај ги и изеди 3-4, ќе видиш дека за 2 саата ќе бидеш ко нова.

На Hatula му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mesecinka❤️

Mesecinka❤️ Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2022
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    18
    Zdravo, jas sum 39-2 , pred 7 dena mi se zavriti so glavickata nadole i 2 pregleda e ok. Od 36-38 cetiri pati mi se vrtese de stranicno de gore so glavickata, dr ne veruvase deka ke se izvrte . Taka da, ne se sekiraj imas vreme ke se izvrte .

На missswety му/ѝ се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.118
    Допаѓања:
    124.476
    Да не се плашиш ич :l:

На missswety му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    22.330
    Катастрофа! И како да оди човек на државно после. Во таков чувствителен период уште и некој да те матка и стресира, Господе Боже! Скапо е на приватно да, ама не е 200 евра скрининг. Ниедни заштедени пари на светот нема да ти ги надоместат стресот и нервозите. Не спорам дека има стручни доктори на Гак, ама нема никаков ред тоа е факт. Неколку пати помислував да се пораѓам таму, ама твоево искуство е не знам кое по ред што ме одвраќа од таа помисла.

За наплаќањето на матичниот сигурно ти куцаат фискални со нешто друго. Треба ептен да се закачиш па да ги пријавиш и извештај и сметки да приложиш издадени во ист саат и дата. Јас би прашала зошто ми наплаќаат, ама одма после тоа очекувај сменет однос. :@

Последна измена: 28 декември 2022
    На АнаМаријаД, Sofi.ja и elenaklasik им се допаѓа ова.
  14. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Уште на почетокот кога прочитав дека те пратиле за скрининг во 36 знаев дека матичната утнала нешто.
    Инаку за тоа што наплаќаат матичните не е законски и има број да пријавиш.
    https://sdk.mk/index.php/makedonija...e-da-odbie-da-plati-veli-fondot-za-zdravstvo/

15. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    на основ дека не е матичен можеби .....ако има повеќе док во орд на помладиот се пишуваат пац. ти секако ке сакаш преглед од повозрасниот поискусен а тој не ти е матичен

16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.265
    Ама членката кажува дека и е матична...

17. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    и мене матичниот ми е матичен ама уствари он не е никому матичен сите сме префрлени кај колешката :D и си плаќам 500 ден кај него кога одам а каја колешката со првата бременост еднаш бев и не ми наплати ништо

18. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.312
    Јас за првата бременост немав таков преглед со рака ни еднаш за вторава ќе видиме допрва

19. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.781
    Mesinja, za vtor skrining na gak na upatot mi pisuva subspecijalisticka ambulanta za fetalen skrining nema broj na soba. Taka treba ili nesto imat greska napraveno od kaj mojava maticna pri zakazuvanje?

20. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    1.935
    Не така пишува точен ти е упатот.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.