Јас ги имав истите симптоми таа недела како ти, лошењети и мачнините кај мене се појавија некоја недела покасно најверојатно по срцевата реакција на бебето и во 13 г.н прекинаа,Значи може некаде од 8-13 г.н имав мачнини и лошење. Ужибај си во бременоста, времето брзо лета, гали меше и позитивни мисли со лесно и со среќа
Maceto 123, благодарам ептен, и да.....овие хормониве ме прават некоја друга личност. Галам меше, ама едвај чекам да си го галам бебево Фала уште еднаш за советите, инаку, утре ми е точно 40та недела. Ајде стискајте палци, да ме фатат болки, аман веќе
галичка, крварењето ти е од вагиналниот преглед. Кафеава крв денес ти е заостанатата крв. И мене ми беше исто со првото, а и нормално е, мада и јас така бев пред крај и кога почнав да крварам после ваг.преглед се испаничив многу. Отидов и во болница дури, ама не била работата за породување - ко што мислев јас тогаш И ги мразам тие прегледи и дури и кога не сум бремена после секој вагинален преглед малку крварим. Матична ме заведе во картон како : "лесно ранлива" сериозно! Ама тоа е само крвта од слузокожата . Со лесно нека ти е, сега пред крај е најнапето знам, ама пробај да се опуштиш колку можеш.
fala ti duso,stvarno mi trebat soveti i iskustva od tie sto go pominale ovoj pat,osven sto znam deka sum bremena i gradite sto mi se mnogu osetlivi -drugi izraziti simptomi nemam i zatoa malku sum isplasena,deka in vitro sum bremena i sum golem panicar vo princip
леле, баш се израдував, многу, ама многу ми е мило што имаш успешен трансфер и бременост!!! Ти реков во Вештачко оплодуванје дека кркоренјето на цревата е добар знак!!! супер, пак ке кажам многу ми е мило, со лесно да си ја износиш бременоста... Инаку симптоми немора да имаш никакви, јас немав, само градите ми беа потврди. може да ти се гади,ама и немора, и запомни немој да јадеш за 2ца jadi си што и колку душата ти сака, шетај, одмарај и уживај во оваа состојба!!! Јас утре одам пак на преглед, и можно е и да ме прават царски, уште неможам да разберам што ке ми се случува... Ајде да се надеваме на најдоброто
iskreno da ti kazam vnimavam sto jadam,gledam toa da bide isklucivo zdrava hrana i si jadam normalno kako do sega a i nemam voopsto zgolemen apetit -znaci mnogu ovosje i zelencuk riba,stek otplikika toa e gledam da bide varena ili pecena hranata ,nikako przena inaku so lesno neka ti pomine poroduvanjeto,pozz
Знам дека ти е тешко, ама ме насмеа да ти кажам право. Има една редовна форумџика bella.s денес и е термин. Мојот термин е на 16ти... Значи не си сама ако ти е за утеха. Крварење како сувокрвица или кафеав исцедок може да е и од мукозниот чеп. Може да се случи такво крварење и до неколку дена. Значи не грижи се, набрзо, мнооогу брзо ќе си гушкаш бебенце. А зошто вагинални прегледи мила? Одиш ли на цтг? И немој да тепаш никој, аман...
@mdenkov со лесно нека ти е мила. Дали е бременоста настаната по природен пат или ин витро нема разлика. Сите идни мамички ги имаат истите стравови и вака си се тешат меѓу себе да се опуштат. Првен додека ги видиме двете цртки, па дали плодот е во матката, па срценцето да го чуеме, па прв скрининг, па втор скрининг, па барем 36 недела да избуткаме, па чекаме 40 недела...мир да се немало. Се ќе биде во ред. Верувам си доволно упатена и земаш неопходни витамини, си се поштедуваш од непотребен физички и психички стрес а и си се храниш здраво. Па и доколку те фане фазата на гадење за некоја недела и намалиш исхрана не е страшно, бебчето ќе си зема од твоите резерви, а симптомите кај сите се различни. Малкуте среќници си минат со лесно. Во таа фаза и јас не чуствував ништо, но покасно за некоја недела си дојдоа и лошење, повраќање, киселини...се у тандем. Ама нели како дошле така ошле. Секој нов стадиум нови предизвици и најслатки маки за сите нас. @volsebna нестрпливи сме за твоите принцези...уф можам да замислам кој хаос од емоции е кај тебе. @bella.s @Galicka при крај сте и вие, смогнете сили за последниот чекор. Ви праќаме Туку јас цела ноќ не заспав. Малава ребрата ми ги искрши и ти се чини топка шутираше во сомакот. Од толку превртување на крајов мојов запали ламба да види дали сум во ред и таман зеде малку да го гали мешето за да се посмири исчезнаа ударите. Се почуствував како симулант. А он се запнал малата сака надвор, сака надвор. По не знам колку пати на ден ми повторува. Мислам дека е понестрплив и од мене.
Честитам! Имај лесна бременост. Немој да те преокупираат мисли како ќе биде, што ќе биде. Најдобро е да се опуштиш и да си најдеш занимација. СЕ ќе биде во ред. Мора да веруваш... А симптомите се индивидуални. Има некои труднички сите симтоми ги чувствуваат... Од лошење, гадење, поврачање, болни гради, вртоглавици, несвесници, поспаност... (од искуство го кажувам ова). Има трудници ништо не чувствуваат. Се надевам ти ќе си во втората група и ќе поминеш мнооогу лесно!
Драга, ма одам на све живо и диво. Па кога ке ме фатат, па редум - ЦТГ, па ехо, па вагинален преглед.....Епа со извинување али во последниве 2 недели се осеќам како крава за приплод. Али крава, убава онаква, голема, ухранета, симпатична као Милка А мојава Андреа си плива по стомаков, си прета, гајле си нема. Спречивме преран пород во 7ми месец, за влакно ќе ја родев.....а сега и се уарни, па неќе ни да чуе за искачање. Кога ќе ја родам, ќе ја искарам прво <3 Како и да е, болки имам во рбетот, карлицата, сосем малку напред на мешето....ЦТГ бележи контракции, али ја не осеќам ништо битно или различно. Можда и ја сум си жена без осет, од кај да знам. Инаку, имаме намалена плодова вода, па ваљда и за тоа секој втор ден сум на преглед. И да, пораснала малава 4.200 кг. Па уште сите доктори ми велат....па да не се исплашиш од природен пород....ауф, ми треба едно ладно пиво и одмор И нека ни е со лесно на сите.....
Ахахахаа... Интересно ми е да те читам. Ама баш се чувствува дека ти дошло преку глава. Само нека се роди здрава и жива па потоа ќе видиме дали ќе ја караш... Се сомневам... Туку не им верувај многу на мерките од прегледот. Овде констатиравме дека можно е да погрешат дури до еден кг. И не дека си ти без осет. Нормално е да имаш контракции, но се безболни. Кога ќе почнат вистинските, е тогаш пивото и трчај на бокс. Од твоја уста во Божји уши. Со лесно нека ни е!!!
леле, 4200, голема мома ке родиш, азр порасната и јас сакав да ми кажат колкави се моите, дали имаат над 2кг, ама во државните клиники ехото им е од дедо Ное право за во музеј... ај што е црно бело, незнам како воопшто гледаат нешто на него... Бев пред 3 недели во Ремедика ими рекоа дека се по 1 и 800, ама не ми се исплака секој месец по 2000 да давам само да ми кажат колку се тешки се надевам дека имаат барем по 2300г.. И чудно, на почетокот на бременоста се ширев во карлица, само спојлери имав, стомахот го немаше никаде, а после 7 месец кога рекоа одиме напред, спојлерите ги снема, одзади и не се познава дека сум бремена, ама затое во профил сум огромна од што немаат место напред веќе каде да одат сите нерви ми ги испокинеа уште сега, за повеке стрии нема место, околу папокот светам како лампион мислам кожата ми е потенка од најлон.. а тие си претат, си се движат, мака си немат, и тоа само напред, а во карлица, рбет и ребра не сум почувствувала ништо
Епа драга Боб, и ти и другарка ми велите дека сум интересна кога сум лута обично кога сум лута ептен зборувам, другарка ми лази по земја од смеење и после пијам кафе. мора нервоза негде да излезе да сме си живи и здрави, прави борци сме си, да си се гужкаме со најмилите и да сме си најсреќни, од се срце на секоја мајка и посакувам <3
Драга Волшебна, јас пошто си имав мака пред да си останам бременка, имав спонтани.....си одев на приватно кај Др. Станка Димитрова. Она е баш доктор во секоја смисла на зборот и ми помогна и физички и психички. Е сеа, матичниот вели 4 кг, Станка вели 4.300 кг а на ГАК ме прашаа мајка ти сакаш природно да раѓаш????? A ја решена за природно.....и они као аааааа тешко ќе биде да сме си живи и здрави им викам, само да си ја родам малава па да одам на фризер сјаам у главава као месечина со тоа белите влакна Ти и твоите срценца да сте ми живи и здрави, најсреќни и се останато е помалку битно....ве гушкам и поздравувам!
ima sansi da imas rani simptomi 1 ned po zacnuvanje,treba da mi dojde 25-26 mene nedela i poveke me bolat gradite i dolniot del na stomakot... sum zaboravila od prvata bremenost.
Kontinuirano imam bolki vcera bea mn pojaki denes gi imam pooslabeni 4ta ned i nekoj den sum isplasena sum lezam celo vreme, se javiv kaj matic. me prasa dali krvaram i kazav deka ne i vika dobro i mi pepisa apcinja protiv bolki BUSKOPANiskustva ve molam
Јас не би се напила апче против болки освен доколку стварно не е неидржлива состојбата. Магнезиумот помага за опуштање на грчевите и многу одмор...грчеви, пецкања, болки се нормални за во оваа фаза. Нивниот интензитет секако да не е неиздржлив.
Нема да ти биде лошо 2ро мислење. Мене ми препишаа магнезиум, кој го земав цела бременост, но само да бидеш сигурна дека нема потреба од друго нешто. Инаку болки во рана бременост има при имплантација на плодот во материца.....и одмарај многу и без нервози. Се надевам дека се ке биде во ред.
Mamicki,denes bev na ctg,nema ni p od poragaj,pa cel saat sedev na toa stolot okapav,pa posle me poglednaa i na exo,se bese vo red,bebus e svrten do glavceto nadolu,ako imam krvarenje,vodenjakot ili slicno da se javam vednas,ako ne zadutre pak ctg..pozdravce do site,drzetese