Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Да ве прашам вие што сте малку поупатени, CL 25 е ок во 29 недела, така? Јас некако се раздвижив деновиве од ко дознав дека бебево е недела понапред и си уфилмав дека нема зашто да седам ко закована дома. Денес на ГАК пишале во извештај CL25... :wasntme:

2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

А што ќе ти е Приска?

3. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Јас имав на неколку пати и бактери правев микробиолошки не излегува ништо пијам само чај од брусница

DaisyDoo likes this.
  4. Nipi

Nipi Истакнат член

Zdravo devojki, citajkji go forumov si pomagame mnogu edna na druga so spodeleni iskustva, pa I jas bi sakala da se sovetuvam so drugite. Spored prv den od menstruacija bev 7+5 I na ultrazvuk ne se vide nisto. Imase samo gesteciska kesa, no nemase embrion. Maticniot ginakolog mi kaza deka so golema verojatnost stanuva zbor za anembrionska bremenost, no da pocekame uste 3 dena. Vednas otidov na vtoro mislenje kaj drug lekar, no za zal I toj mi potvrdi deka stanuva zbor za anembrionska bremenost i deka e za cistenje. Jas sepak odluciv, da pocekam i ako dojde do spontan abortus, da dojde na priroden nacin. Vcera otidov uste ednas na kontrola I na ultrazvuk se vide embrion I srceva reakcija. Spored prv den od menstruacija trebase da sum vo 9 nedela, a spored ultrazvuk vo 6. Dali nekoj imal iskustvo so 3 nedeli nesovpagjanje?

Снегулк@23 likes this.
  5. gothchick

gothchick Популарен член

Ништо не ти рекоа?
    Мене со 31 ме ставија на мирување.
    Под 25 е ризично.

6. missswety

missswety Истакнат член

Можно е овулацијата да ти е покасно, да си останата пред менструација бремена, не мора да значи дека нешто нема да биде во ред. Ќе следите понатаму како ќе се развива ембрионот. Среќа што си почекала. Ти посакувам се да биде во најдобар ред и да си ја износиш бременоста до крај :l:

Nipi likes this.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Па не знам,матичнава ми рече.
    Не правев ни пренатален јас,таа сметаше дека не треба.

8. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Па освен стандардно дека треба мирување ништо посебно. Јас не го сфатив тоа дека морам да лежам. Сакав да докупам некои работи за нова година, па се рашетав малце. Ќе си полежиме периодов.

Снегулк@23 likes this.
  9. Angi266

Angi266 Истакнат член

Колку ви зимаат матичните за цтг?
    И што значат кетони во урина?

Снегулк@23 likes this.
  10. najjacha

najjacha Истакнат член

Мене со CL 24 на ГАК во 28ма ми отворија патолошка и ме ставија на строго лежење. Ама бебуш ми беше една недела помал.

DaftyCrafty likes this.
  11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Пренатален обично се прави заради претходна историја, предиспозиции за хромозомски нарушувања на плодот или возраст на мајката, 35+. Мада што можеш и без да имаш индикации да го правиш, ствар на избор е.
    Приската според мене е многу несигурен метод, статистички податок некој што има низок процент на точност.

Sofi.ja likes this.
  12. gothchick

gothchick Популарен член

Имаш сега све онлајн, порачувај си не се замарај, издржи некој период посмирен, пишував и претходно не е лек лежењето ама потпомага:)

DaftyCrafty likes this.
  13. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Ketoni vo urina moze da znacat deka treba da zgolemis vnes na tecnost, i poveke proteinska hrana. Mene taka mi kazaa. I kako ti e sekerot? Proveruvase skrien seker? Isto moze da bidat povrzani so sekerot vo krvta ama i ne mora toa da bide. Ako ti e sekerot vo red zgolemi vnes na tecnosti i proteinska hrana.

fana and Снегулк@23 like this.
  14. Angi266

Angi266 Истакнат член

Sekerot mi e taman, i minatiot mesec imav mi rece maticnava da zgolemam vnes na tecnosti bozem zgolemiv ama eve i voj mesec pokaza

15. Misskirova

Misskirova Популарен член

@AngelOfArh да се пријавиш што направи :D

16. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Poveke proteini. Vnusnost organizmot ti gi trosi proteinite za energija i zatoa se javuvaat ketoni. I ako ti e mal vnesot na proteini ne ostanuva zaliha. Taka nesto procitav jas. Sega ke proveruvam i jas, i jas imav ketoni eden plus. Ne e nisto strasno ako e do eden plus, ne e ubavo da se poveke.

Снегулк@23 likes this.
  17. Telenovela00

Telenovela00 Истакнат член

32 nedela sum. Veke tri dena kaslam, mi tece nosot, me boli cela muskulatura. Vcera bev na lekar i izleze deka imam korona. Srekja pa nemam temperatura. Dali nekoja od vas ima iskustvo so korona vo bremenost, dali e opasna.

18. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Jas ja prelezav mila predhodnata nedela, temp imav samo nekolku saati, nosot mi se zatna i pocna da se sleva od sinusi vo grlo, grlo crveno, isto kaslav, sega taka podkasluvam. Nosot se uste me zafrkava. Ne e opasno za bebe ne se sikiraj. Pij sto poveke tecnosti, caevi, supicki. Pominuva brzo, ne e veke takva agresivna koronata kako porano. So lesno mila i odmaraj poveke.

Telenovela00 likes this.
  19. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Jas ima 3+++ prvata bremenost i ispadna deka dietata za skrien seker mi bila malkuu po obrok deka sum gladuvala.primav 2 infuzii pred poragaj a posle poragaj nemav nisto

Снегулк@23 likes this.
  20. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Kaj tebe se ima javeno od rezultat na sekerot, a se javuva i koga toa ne e pricinitel. Sepak pak e povrzano so vnesot na hrana i tecnost. Zatoa i pisav da zgolemi vnes na proteini vo ishranata i da pie poveke tecnost.