Да ве прашам вие што сте малку поупатени, CL 25 е ок во 29 недела, така? Јас некако се раздвижив деновиве од ко дознав дека бебево е недела понапред и си уфилмав дека нема зашто да седам ко закована дома. Денес на ГАК пишале во извештај CL25...
Zdravo devojki, citajkji go forumov si pomagame mnogu edna na druga so spodeleni iskustva, pa I jas bi sakala da se sovetuvam so drugite. Spored prv den od menstruacija bev 7+5 I na ultrazvuk ne se vide nisto. Imase samo gesteciska kesa, no nemase embrion. Maticniot ginakolog mi kaza deka so golema verojatnost stanuva zbor za anembrionska bremenost, no da pocekame uste 3 dena. Vednas otidov na vtoro mislenje kaj drug lekar, no za zal I toj mi potvrdi deka stanuva zbor za anembrionska bremenost i deka e za cistenje. Jas sepak odluciv, da pocekam i ako dojde do spontan abortus, da dojde na priroden nacin. Vcera otidov uste ednas na kontrola I na ultrazvuk se vide embrion I srceva reakcija. Spored prv den od menstruacija trebase da sum vo 9 nedela, a spored ultrazvuk vo 6. Dali nekoj imal iskustvo so 3 nedeli nesovpagjanje?
Можно е овулацијата да ти е покасно, да си останата пред менструација бремена, не мора да значи дека нешто нема да биде во ред. Ќе следите понатаму како ќе се развива ембрионот. Среќа што си почекала. Ти посакувам се да биде во најдобар ред и да си ја износиш бременоста до крај
Па освен стандардно дека треба мирување ништо посебно. Јас не го сфатив тоа дека морам да лежам. Сакав да докупам некои работи за нова година, па се рашетав малце. Ќе си полежиме периодов.
Мене со CL 24 на ГАК во 28ма ми отворија патолошка и ме ставија на строго лежење. Ама бебуш ми беше една недела помал.
Пренатален обично се прави заради претходна историја, предиспозиции за хромозомски нарушувања на плодот или возраст на мајката, 35+. Мада што можеш и без да имаш индикации да го правиш, ствар на избор е. Приската според мене е многу несигурен метод, статистички податок некој што има низок процент на точност.
Имаш сега све онлајн, порачувај си не се замарај, издржи некој период посмирен, пишував и претходно не е лек лежењето ама потпомага
Ketoni vo urina moze da znacat deka treba da zgolemis vnes na tecnost, i poveke proteinska hrana. Mene taka mi kazaa. I kako ti e sekerot? Proveruvase skrien seker? Isto moze da bidat povrzani so sekerot vo krvta ama i ne mora toa da bide. Ako ti e sekerot vo red zgolemi vnes na tecnosti i proteinska hrana.
Sekerot mi e taman, i minatiot mesec imav mi rece maticnava da zgolemam vnes na tecnosti bozem zgolemiv ama eve i voj mesec pokaza
Poveke proteini. Vnusnost organizmot ti gi trosi proteinite za energija i zatoa se javuvaat ketoni. I ako ti e mal vnesot na proteini ne ostanuva zaliha. Taka nesto procitav jas. Sega ke proveruvam i jas, i jas imav ketoni eden plus. Ne e nisto strasno ako e do eden plus, ne e ubavo da se poveke.
32 nedela sum. Veke tri dena kaslam, mi tece nosot, me boli cela muskulatura. Vcera bev na lekar i izleze deka imam korona. Srekja pa nemam temperatura. Dali nekoja od vas ima iskustvo so korona vo bremenost, dali e opasna.
Jas ja prelezav mila predhodnata nedela, temp imav samo nekolku saati, nosot mi se zatna i pocna da se sleva od sinusi vo grlo, grlo crveno, isto kaslav, sega taka podkasluvam. Nosot se uste me zafrkava. Ne e opasno za bebe ne se sikiraj. Pij sto poveke tecnosti, caevi, supicki. Pominuva brzo, ne e veke takva agresivna koronata kako porano. So lesno mila i odmaraj poveke.
Jas ima 3+++ prvata bremenost i ispadna deka dietata za skrien seker mi bila malkuu po obrok deka sum gladuvala.primav 2 infuzii pred poragaj a posle poragaj nemav nisto
Kaj tebe se ima javeno od rezultat na sekerot, a se javuva i koga toa ne e pricinitel. Sepak pak e povrzano so vnesot na hrana i tecnost. Zatoa i pisav da zgolemi vnes na proteini vo ishranata i da pie poveke tecnost.