1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    434
    Да ве прашам вие што сте малку поупатени, CL 25 е ок во 29 недела, така? Јас некако се раздвижив деновиве од ко дознав дека бебево е недела понапред и си уфилмав дека нема зашто да седам ко закована дома. Денес на ГАК пишале во извештај CL25... :wasntme:

2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    22.330
    А што ќе ти е Приска?

3. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.312
    Јас имав на неколку пати и бактери правев микробиолошки не излегува ништо пијам само чај од брусница

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nipi

Nipi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2022
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    64
    Zdravo devojki, citajkji go forumov si pomagame mnogu edna na druga so spodeleni iskustva, pa I jas bi sakala da se sovetuvam so drugite. Spored prv den od menstruacija bev 7+5 I na ultrazvuk ne se vide nisto. Imase samo gesteciska kesa, no nemase embrion. Maticniot ginakolog mi kaza deka so golema verojatnost stanuva zbor za anembrionska bremenost, no da pocekame uste 3 dena. Vednas otidov na vtoro mislenje kaj drug lekar, no za zal I toj mi potvrdi deka stanuva zbor za anembrionska bremenost i deka e za cistenje. Jas sepak odluciv, da pocekam i ako dojde do spontan abortus, da dojde na priroden nacin. Vcera otidov uste ednas na kontrola I na ultrazvuk se vide embrion I srceva reakcija. Spored prv den od menstruacija trebase da sum vo 9 nedela, a spored ultrazvuk vo 6. Dali nekoj imal iskustvo so 3 nedeli nesovpagjanje?

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    1.840
    Ништо не ти рекоа?
    Мене со 31 ме ставија на мирување.
    Под 25 е ризично.

6. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Можно е овулацијата да ти е покасно, да си останата пред менструација бремена, не мора да значи дека нешто нема да биде во ред. Ќе следите понатаму како ќе се развива ембрионот. Среќа што си почекала. Ти посакувам се да биде во најдобар ред и да си ја износиш бременоста до крај :l:

На Nipi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.534
    Допаѓања:
    18.929
    Па не знам,матичнава ми рече.
    Не правев ни пренатален јас,таа сметаше дека не треба.

8. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    434
    Па освен стандардно дека треба мирување ништо посебно. Јас не го сфатив тоа дека морам да лежам. Сакав да докупам некои работи за нова година, па се рашетав малце. Ќе си полежиме периодов.

9. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    Колку ви зимаат матичните за цтг?
    И што значат кетони во урина?

10. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    586
    Мене со CL 24 на ГАК во 28ма ми отворија патолошка и ме ставија на строго лежење. Ама бебуш ми беше една недела помал.

На DaftyCrafty му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    22.330
    Пренатален обично се прави заради претходна историја, предиспозиции за хромозомски нарушувања на плодот или возраст на мајката, 35+. Мада што можеш и без да имаш индикации да го правиш, ствар на избор е.
    Приската според мене е многу несигурен метод, статистички податок некој што има низок процент на точност.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    1.840
    Имаш сега све онлајн, порачувај си не се замарај, издржи некој период посмирен, пишував и претходно не е лек лежењето ама потпомага:)

На DaftyCrafty му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.781
    Ketoni vo urina moze da znacat deka treba da zgolemis vnes na tecnost, i poveke proteinska hrana. Mene taka mi kazaa. I kako ti e sekerot? Proveruvase skrien seker? Isto moze da bidat povrzani so sekerot vo krvta ama i ne mora toa da bide. Ako ti e sekerot vo red zgolemi vnes na tecnosti i proteinska hrana.

На fana и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  14. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    Sekerot mi e taman, i minatiot mesec imav mi rece maticnava da zgolemam vnes na tecnosti bozem zgolemiv ama eve i voj mesec pokaza

15. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.921
    Допаѓања:
    9.829
    @AngelOfArh да се пријавиш што направи :D

На AngelOfArh, Veki4kaa, Mother of 2boys и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.781
    Poveke proteini. Vnusnost organizmot ti gi trosi proteinite za energija i zatoa se javuvaat ketoni. I ako ti e mal vnesot na proteini ne ostanuva zaliha. Taka nesto procitav jas. Sega ke proveruvam i jas, i jas imav ketoni eden plus. Ne e nisto strasno ako e do eden plus, ne e ubavo da se poveke.

17. Telenovela00

Telenovela00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    421
    32 nedela sum. Veke tri dena kaslam, mi tece nosot, me boli cela muskulatura. Vcera bev na lekar i izleze deka imam korona. Srekja pa nemam temperatura. Dali nekoja od vas ima iskustvo so korona vo bremenost, dali e opasna.

18. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.781
    Jas ja prelezav mila predhodnata nedela, temp imav samo nekolku saati, nosot mi se zatna i pocna da se sleva od sinusi vo grlo, grlo crveno, isto kaslav, sega taka podkasluvam. Nosot se uste me zafrkava. Ne e opasno za bebe ne se sikiraj. Pij sto poveke tecnosti, caevi, supicki. Pominuva brzo, ne e veke takva agresivna koronata kako porano. So lesno mila i odmaraj poveke.

На Telenovela00 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    945
    Jas ima 3+++ prvata bremenost i ispadna deka dietata za skrien seker mi bila malkuu po obrok deka sum gladuvala.primav 2 infuzii pred poragaj a posle poragaj nemav nisto

20. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.781
    Kaj tebe se ima javeno od rezultat na sekerot, a se javuva i koga toa ne e pricinitel. Sepak pak e povrzano so vnesot na hrana i tecnost. Zatoa i pisav da zgolemi vnes na proteini vo ishranata i da pie poveke tecnost.