1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.118
    Допаѓања:
    124.475
    Немој да се плашиш ништо не е страшно, малку си била дехидрирана. Мораш повеќе течности да пиеш.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Ви се случуваат измешани чувства? Плачки, а не знаете зошто, а подсвесно мислам дека сум напната со мисли што мислам дека сите ги имаме. Да дојде девети месец, порајѓај.. и се околу тоа. Мислам се разбираме.
    Ме напнува што иде нова година, а лани на тој ден ми се случија болките со првата неуспешна бремност. Исто и ова негде подсвесно ме тишти.
    Се испокарав со маж ми, ми падна жал за бебе зошто веќе се слуша, се напив Мг и Б6 и лежам и плачам.;(;(;(

На elenaklasik и sweet.woman им се допаѓа ова.
  3. Mikica1212

Mikica1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    86
    Фала ти за брзиот одговор малку се смирив. Малку сум и паничарка бидејки долго ја чекав оваа бременост. ❤️

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.449
    Допаѓања:
    26.898
    Па нормално е на ти се емоциите хаос ама гледај да си прошеташ сама, да земеш воздух.. пошо дефинитивно после пораѓај емпциите се уште позабегани.
    Не знам дали ти пиша дека те фаќа страв од пораѓај.. леле немој, опушти се, се ќе биде во најдобар ред и воопшто не мисли на тоа, што поопуштена то полесно.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Ako ti e za uteha, ne spijam po celi noki od sto mislam kako ke e so bebe. Me faka euforija deka sum pri kraj. So snaskata bevme 7 nedeli razlika vo termin, taa go nadnosi 10 dena i veke bebusot ima edna nedela. Jas sum so placenta previa i ke me porodat samo sto ke vlezam vo 9ti,znaci ne cekam termin. Pa sega presmetaj kolku mi se skrati vremeto :worried: i seto toa vlijae na psihaaa. Sreka pa sveki e totalen bukuz za se sto treba da se sprema doma za ko ke se rodi bebeto pa se zamaram najmnogu kako da ostavam se natokmeno, da ne me sramat pred bliski i prijateli. Toa mi odvlekuva vnimanie da ne mislam na golemiot den :D

6. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Да јас имав пишано дека ми е страв и од порајѓајот ама ср обидувам да ги исконтролирам тие чувства, со мисла дека ќе се среди се кога ќе го видам бебе.
    Ама не знам се ми е така измешано и напнато. Едвај ја чекам контролата на 3ти.

7. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    И мене мислата не ми дава сон, станав ли за во вц е нема после спиење едно саат два. Само се молам и се обидувам сама да си ја дотерам психата. Не знам со кого и како да поразговарам. Ама се надевам ќе помине, само да ми дојде бебе живо, здраво.

8. Lavica2602

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Jas imam kontrola na 4ti. Ke mi zemat bris za streptokoka togas i se nadevam deka ke se dogovorime za carski. Si zamisluvam deka toa ke izgleda vaka :
    Lavice dojdi za dve nedeli da te porodime.
    :rofl: ni pregled so raka, ni ctg, ni bolki meguvreme. Znaci bukvalno taka se nadevam, kolku i da zvuci smesno. :rofl: smeski sum celata :rofl:

9. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    1.840
    Охо еве и јас денес голема расправија со маж за банална работа, сега смешна ама во тој момент беше ужасна. Јас дека лежам, не можам ништо, се осеќам здрава имам енергија и желба за се, а морам да лежам па тоа ми влијае на психа, ни храна да направам ни дом да зачистам. Па паники да не се породам пред 9 месец, па разни мисли за пораѓање, за 2 дена ја прочитав цела тема породилни приказни. До сега немав никакви мисли за самиот чин, ама како се ближи времето сами почнаа да доаѓаат, верувам секоја трудница најмалку еднаш помислила што ќе биде, како ќе биде, како ќе тече сето тоа. И со другарки веќе породени зборев и они преплашени биле пред тоа, а сега ме тешат дека се ќе биде во ред и све се трпи, позитивно да сум размислувала.
    Се е нормално, мора да издржиме. Уште малку остана, колку поминавме:muscle:

На sweet.woman, smeshkaa и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  10. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    И мене на 3ти ќе ми земат брис за стрептокока и ехо имам.
    И сеа не знам дали да го прашам матичниот дали да одам кај што планирам да раѓам, сигурно не треба да чекам тој да ми каже барај си доктор и родилиште.
    Вие имате најдено доктор и родилиште кај ќе рајѓате @gothchick ?

11. Lavender13

Lavender13 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.761
    Допаѓања:
    5.595
    Ехее последниве три недели плачки цело време, за ептен банални работи ама не можам да се воздржам. Плус не сум плачка по природа ама не прашува сега, сами доаѓаат солзите. Арно па неделава од дома работам пошо ми се случува да си поплачам кога ќе се изнервирам за нешто поврзано со работа.

12. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    1.840
    @Lina-Detelina
    Јас сум дури на 9 јануари на преглед, тогаш најверојатно ќе ми земе брис ќе бидам 35+5. Сакав да ми земе општо брис и од внатре и од цервикс кога бев минатиот пат во 31+5 недела и ме одби ми рече не може тоа така постојано (а мене ми беше страв цервиксот да не се крати од инфекција). Па се надевам овој пат ќе земе, барем за стрептокока ќе нема иначе кога:D. Мене решено ми е во Гак да одам, сакам приватно ама немам услови, кога ми почнаа проблемите веќе бев 2 пати итно во Гак и викам чим е ваква ситуацијата знам дека некогаш префрлуваат од Чаир во Гак, па и ѓисчев деќа ќе е предвремено бебето а сите викаст дека имаат супер неонатологија и реков нека си остане Гак. Доктор немам одбрано, ниту ги знам ниту имам врски за кај некој. Здравје ќе брка маж некоја сестра познаничка за после пораѓај.
    Јас ќе и кажам на матичнава дали има некој предлог за доктор па да ми даде упат за тој ден, ако не ќе идам на среќа.

13. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    12.407
    Секоја на свој начин си се преоптеретуваме. Дали поради минати лоши искуства, стравот секако е присутен во која било форма, интензитет.
    Ама и покрај сите емоции, ретко е да одиме на психолог на разговор. Самите се бориме и си велиме ќе помине.
    Јас дома веќе сум со едно детенце. Имам многу мисли за мислење. Како ќе поминам на породување, како ќе го оставам синчето дома, чудно ми е дека чекам второ бебе, како ќе се снајдам си велам, детево како ќе го прифати бебето, ама прво да дојдеме здрави живи двајцата...
    Леле колку ми е мачно ако навлезам во тој вртлог на мисли, и тоа најчесто се негативни, полни страв и притосок. Ама еве со никого ич не разговарам, а најмногу нѝ е потребен разговор, разбистрување на мозокот, поддршка, утешни зборови.

Некогаш си викам, Господ нека ми прости, леле првово дете ми е совршено, такво какво што сакав, ме плени, мило и, кога мислам на второто, си викам којзнае какво ќе е, дали дали дали... Еве пишам и бришам, ги мислам мислите а ако ги напишам ќе звучат грубо, смешно, чудно.

Јас сум секогаш за муабет, па ако има некоја друга да нѐ охрабри, слободно нека пише.

На AniSk, *malenavolena*87, H.VAGA и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Lavica2602

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Da, jas veke od 28ma nedela odam vo plodnost kaj Kristinka i tamu ke se poragam. Tamu ke mi zemat bris na 04ti. Se nadevam ke go izbegnam pregledot so raka.

15. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    тогаш не ја разбирам поентата ....мислев дека е како кај мојот матичен

16. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    12.407
    На Инстаграм ми излезе страницата на muppetkids како ти што бараш. Ако сѐ уште бараш еве ти нешто и овде :)
    IMG_20221229_212158.jpg
    IMG_20221229_212149.jpg
    IMG_20221229_212013.jpg
    IMG_20221229_212002.jpg

Колку се слаткии, сакам и за мене или за мое мало дунде здравје :$

На Giovanna, Shekjerna, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Во која недела се прави последниот брис?

18. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    1.840
    34-36

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Ти благодарам мила ❤️

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.829
    Допаѓања:
    114.813
    Нека е жива и здрава, ете си имаме врсничка и на форумот.

Жени мили убави, ви благодарам пред се на честитките, а потоа и на поддршката овие речиси 9м. Бебе е супер, со едни очи отворени и љубопитни, со еден инстинкт за цицање, тргна вчера палецот да ми го цица што го галев. Сега одам да ја пишам мојата приказна па да не се повторувам и овде ќе читате.

Нема да сум активна, ама тагнувајте што треба ќе помагаме!

На danichap, Freckles., *malenavolena*87 и 33 други им се допаѓа ова.