1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Jas bockam na butovite gore stranicno. Vo raka nikako nemozam. Imam. Uste 13 imam za bockanje, ke gi izdrzam :muscle: inace bockam od 6ta nedela, pred srceva akcija. Izdrzavme maski :)

На Sienna_MK, Bubish26, najjacha и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    750

Ја боцкам у препони кај има поише салце таму, до сега никаква модрица8)

На najjacha му/ѝ се допаѓа ова.
  3. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    586
    Од внатрешна страна? Само во рака маж ми ме боцка, не знам дали можам да сменам затоа ми е…

4. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    586
    Браво :))
    Јас до пораѓај ќе боцкам, сега ми ги дадоа пред 10тина дена мене

На Sienna_MK му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Mozes da smenis, inace jas bockam od nadvoresna strana. Ako vratis nanazad nekoja strana, imase nekoja clenka postirano slika kade sto e obelezano kade treba da se bocka

6. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    24та недела сум, бебе многу доле ниско ме удара, на моменти мислам готово,ќе се помочам од толку мавање :D
    Како вака мали а толку сила за удирање:^)

Туку,ви пишав кога прокрварив и оттогаш сум редовна со Утрогестан и магнезиум пиење и фала Богу не се повтори.. Матичната ни забрани односи, а во Систина две докторки ме гледаа, Петровска и другата не ја знам, не спомнаа за забрана :worried:
    Немам ниска плацента,само малку пониска од вообичаено ми кажаа,другото е нормално... и стварно не знам смееме/не смееме, ако веќе проблем немам,зошто не би :^)
    Цервикс 40беше,грло скроз затворено.. овие хормони не се нормални,па на сето тоа забрана :rofl: не знам која да ја послушам :envy::doh:

На Sienna_MK, CareTee, АнаМаријаД и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Тина 36

Тина 36 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    123
    Здраво, 25 недела сум. Од пред половина час имам болка, како бодење, ниско во стомакот од левата страна. Се повторува како на интервали. Дали е можно бебето да притиска на нешто, како да го осетив и дека таму мрдаше

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  8. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    12.407
    После такво крварење и сигурно голем стрес ти бил, воздржете се.
    Алал на храброста и помислата на имање секс. Уште си набројуваш дека можете да имате, зашто да го штедете бебе а? :D

И јас би сакала, ама не ми дава сега бременоста, некое чувство имам дека немам потреба од егзибиции, бебето си е тука, понатака здравје да сме здрави живи, по породување. 7 месеци сме без.
    Алал на сите што си имате редовно, како до тука да е дојдено. 8-|

На Belabelinakinder, Снегулк@23, mommy's love и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.618
    Допаѓања:
    9.490
    Мојов сопруг страв има да ми се доближи, да не го повредел бебето, така да и ние без односи. Немам никаков проблем со бременоста ама тој си има замислено дека можи да направиме проблем. Можеби во 9ти месец ќе се убедиме нели за полесен и побрз пораѓај. :D

На Belabelinakinder, AniSk и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    И мојот е таков, а јас па бетерна. :D
    Заборајвме што е тоа.:D:wasntme:
    И јас сакам во 9ти да се обидиме, ама со заштита, ми е страв од инфекција.
    Блиски сме онака, знаеме да се опуштиме, имам оргазам неколку пати доживеано, ама секс како секс, полов контакт сме немале.
    Како што рече @elenaklasik, блазеси им на сите што си имаат редовно.

На Снегулк@23, Suze18992, Thinkerbell. и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.781
    Jas mojov go nemam prasano dali ke se opusti. Ete 5 meseci nikako nisto. Imam zelba ama deka na pocetokot mi bese zabraneto i nemozam da se opustam sega. Jas sum taa sto ja koci rabotava mislam :D:$. Sega koga ke odam na pregled ke si prasam dali mozeme. Maticnata mi rece vo eden navrat za greota go macis covekot. Toa go svativ kako zeleno svetlo ama jas pak nisto, si sedam mirna :lol:

На Belabelinakinder и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.449
    Допаѓања:
    26.898
    Мене искрено после два пати крварење, после преглед во странство одма ми прекинаа терапија пошо не најдоа на ехо од каде доаѓа крвта, не знам како е кај тебе и зошто ти препишале ама ете мое искуство и тоа за однос ми рекоа дека можам слободно без проблем само што јас немав желба, сега фала Богу се врати :inlove:

На Belabelinakinder, Chanell* и Ceneva им се допаѓа ова.
  13. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Подобро трај си да ти е мирна главата и да не се обвинуваш после.... и јас само на сон имам секс само да се роди живо и здраво бебенцето ќе надокнадиме....отпосле

На Снегулк@23, mal.ecka, Chanell* и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    573
    Докторот веднаш после крварење прво што праша.. дали сме имале односи. Баталете сега тоа, кога веќе некоја зафрканција се случила. Тоа е најнебитната работа во овој период...

На Belabelinakinder, sweet.woman и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  15. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.106
    Допаѓања:
    10.778
    @Chanell* можеби матичната забранила поради претходен проблем што веќе го нема. Имало хематом се исчистил и сл. Прашај некој доктор што му веруваш и следи препораки.

Генерално сексот не е забранет во бременост ако нема проблеми. Напротив и се охрабруваат партнерите да си одржуваат интимност на кој било начин им е комотно.

Оргазмот не предизвикува контракции што можат да наштетат на бременоста и бебето, со пенетрацијата сигурно не може да се повреди бебето и слично. Има многу митови на оваа тема и беспотребни осуди за паровите што практикуваат, кога има медицински издржани истражувања дека не се забранува секс во уредна бременост.

Еве и лајв од др. Палчевски, неодамна зборуваше на темава и ги објаснува голем дел од овие работи.
    https://fb.watch/hL0B4sF_sq/

На Филотеа, MilaSs12, 1209 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Да но при незаштитен секс спермата го омекнува грлото на матката. Знам многу лош пример каде во 6 месец дојде до предвремено раѓање поради тоа.

На Proletno му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Thinkerbell.

Thinkerbell. Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    3.513
    При нормална бременост односи се дозволени, само јас од претпазливост би користела и заштита (заради омекнување/кратење на грлото, инфекции и слично).
    Мене лично ми е забрането да имам односи. Си фали ама не е дека не се издржува. Само бебе да е добро. А секако има и други начини за одржување на интимноста ;)

На Снегулк@23, mal.ecka, Chanell* и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    750

Ако имало еден случај не значи дека ќе биде така кај сите.
    Секоја бременост е различна, секој е индивидуа за себе , неможам ја да се споредувам со моја комшика, или со некоја членка,некој има лесна некој тешка бременост.:)
    Лично јас со дозвола од доктор практикуваме, и активно последниот месец али ете си терам 40+
    Не лично за тебе али ми дојде како последно мислење :)

На 1209 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.449
    Допаѓања:
    26.898
    И тоа не баш така лесно али не мора со свршување в натре, односот немојт да му наштетит на бебето доколку бременоста е уредна. Кој луд доктор би давал зелено светло ако е нешто штетно. Па до пред пораѓај имавме односи и терав 40та недела ама како што кажав јас имав уредна бременост.

На 1209 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  20. Teja26

Teja26 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2018
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    623
    @AngelOfArh честито син, жив здрав и од бога благословен...

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.