Првото го осетив како тебе, бев 19+2. Секое кркорење претходно не бев сигурна дали е бебето, но убаво ме клоцна 19+2 додека седев и знаев дека е тој. Тогаш постелката ми беше на преден ѕид. Потоа секој ден веќе го осеќав. Сега ми е постелката на заден и попознато ми е чувството, па сигурна сум дека е тоа иако е порано. И овојпат додека седев го осетив, иако беше пренежно и не беше баш удар како со првото.
Mene mi e prva bremenost, i se mi e nepoznato. Ama podlegnata bev na grb i osetiv na desnata strana kako da me podcuknuva nesto od vnatre. Kako da mi pravese cuk cuk tuka sum Sigurno bese toj, crevata ne mi pravat taka. Ili prethodno sto osekav kako streknuvanje, grc. Ova bese sosem razlicno. Inaku i mene mi e postelkata na zaden zid. Aj pa sega i vo sreda ke si go vidam na pregled sum
Јас од денес сум 13та и кога те прочитав дека во 16та си го осетила си викам ај уште 3 недели и јас. Ама после ми текна дека на преден ѕид ми е постелката,па ќе си почекам малку повеќе Уствари,постелката менува локација или си стои на исто место?
Ајде, нема уште многу, ќе помине брзо времето Ама дефинитивно во првата врска немав што да очекувам. Читав пуканки, рипчиња, меурчиња, па си велев зарем до толку сум за никаде да не знам да препознам Ама сега дефинитивно јасно ми беше дека е бебето, познато чувство ми дојде Тоа дали менува позиција постелката мене ми беше нелогично, но тука не знам која беше пиша дека се сменала страната. И уште ми е чудно
Исто како мене. Првата бременост постелка на преден ѕид го осетив пикасно, оваа на заден ѕид, додуша и бебе беше поголемо го осетив 16+ и од тогаш не престана да шутира Ми се случила таква грч болка и од нагло движење, лошо седење, кивање. Ако е баш како мускулна/ лигамент нема простор за паника според мене. Инаку незнам како седиш воопшто на стол. Јас уште во 20 недела исклучиво подзалегната, инаку нема шанси. Сега веќе не ни можам да седам поовеќе од неколку минути. Не јас колку што знам само нагоре/надоле може да движи. Страна не може да менува.
Среќна нова година трудни жени најубави! од срце ви посакувам само убавини! и година исполнета со љубов. здравје, и многу среќа и јас мислам дека веќе е бебето . баш пред некој ден пишав во темава. точно под папок го осетив. како меурче да пука како рибче да плива. хаха незнам како да го опишам . и синоќа баш така го осетив. викам ова сигурно е бебуш .нема бунка дефинитивно не беа црева или гасови. бебка беше јас сум 14+5 денес.
Кај мене постелката е на преден, прв пат бев сигурна дека бебето мрда тек во 18 недела. Може и порано мрдало ама кој да знае Од вчера тек маж ми успеа да ја осети, претходно ни најјаките удари не доаѓаа до него. Дефинитивно едно од најубавите чувства во бременост само ме фаќа страв кога ќе порасне како ќе клоца, пошто доста е активна и сега, желудник ќе ми превртува сигурно
Неточно. Покачени анититела се резултат на Хашимото. Не сите имаат Хашимото, постојат и хипер и хипотироидизам. Антителата конкретно не се симнуваат со терапија. На 6+ Тсх и те како треба да пиеш терапија, веројатно и повисока од таа што ја пиеш моментално. Само што не може одма да ти дадат висока доза, мора постепено и затоа ти дале 25мг. Каква точно доза ти одговара најдобро ќе одреди ендокринолог, не интернист, не му е тоа специјалност.
Јас на заден го осетив 19та недела хаха и тоа исто второ.. така да не знам шо да ти кажам ама ќе биде
Можам да седам и свиткана на кратко ама го чувствувам во препони така па си подлегнувам. А во моментот на болката бев баш така седната и не знам од каде доаѓаше болката дали беше мускулна, не можев да оценам, само знам дека се исплашив. Баш како бодеж беше.
Среќна Нова на сите. Имам генетски мутации, пијам Аспирин преку еден ден, Прегнатол Актив Фолат, и клексани секој ден. Пред некој ден имав при бришење како траги од крв(мн малку), докторот ми рече да го прекинам Аспиринот. Дали на некоја од вас и го прекинале Аспиринот и се било во ред потоа?
Јас го прекинав во прво тромесечие заради гестациски гингивит, многу ми крвареа непцата. Ама немав сериозни индикации за да го пијам, ми беше даден превентивно. Од тогаш наваму боцкам само клексан, моментално сум 26та недела.
Почесто такви болки ме бодат. Една ноќ да легнам, се вртам малку понагло, кога ме стегна кај препон болка, ме жегна ме пресече, ѕвезди видов. Станав се прегледував да не нешто изгледа потечено, ама ништо немаше. И многупати по менување страна, како прецвикнато ме заболува, како потечено, и поминува.
Не се секирај или има некој нерв клоцнато или мускул. Штом се повлекла болката, ништо страшно. Ми се случувало. И мене аспирин ми прекинаа за крварење, па Јани ме искара и ми го врати пак. Евентуално ако ти е шубе прекини додека да се смири. Или ако си во можност консултација со транфузиолог.
Inace, so netov privatnost nema, znae sto citav i sto se diskutirase vcera . I mi izleguva ovaa video denes za seks pri bremenost . Eve cisto koj saka da pogledne. Interesno osmisleno video kako i da e. Mene me nasmea. Ova e ako bremenosta e vo red i nema problem normalno https://www.facebook.com/reel/631740398733384?s=yWDuG2&fs=e&mibextid=Nif5oz
ова на инста го гледав. и сакав на мажот ми да му го пратам. хахаха ама јас по грешка не женската на братми. се стопив од срам секако дозволени се односи ако се си е во ред нели. инаку во право си за нетот, што и да пребарам по гугл,фб или инста после само за тоа реклами ми испаѓаат хахаха како тоа така незнам жени изгледа готово крварење немам повеќе. имав само кафеаво по малку. ама ме вознемируваше и тоа малку. за недела дена сум на контрола . се надевам се ќе си е супер со бебуш
Se ke bide vo red ne grizi se, ete i krvarenjeto prestanalo. Ke si se stabiliziras. Site mislime ne deka ne. I jas so dusa cekam sreda da odam da si go vidam mojot cvrcko. Posebno deka prelezav korona i kolku i da mi velat deka ne steti na bebe jas pak si mislam. Utre odam i krvna slika da napravam, taman doktorot da ja vidi. Se nadevam deka ke bideme dobri i dvete i nasite bebusi.
Девојки кој датум се рачуна за влегување во 9 ти месец? Датум на последна менструација или според недели?