Јас точно знам и кога е зачнато пошо баш само на тој ден имавме односи, но според мерки се водам една недела понапред од тоа. Психички ми е полесно да ја рачунам датата од зачнувањето, нели за да не се фокусирам на датумот потсвесно Чорапи за компресија, јас ги носам од почеток скроз и еве да чукнам во дрво нишо немам. А и ја сум со ризик. Дали се враќаат не знам, на мајка ми после двете бремености не и се вратија во нормала, напротив сега на старост има големи проблеми со вените на нозете. Кога се жалев пред 2-3 недели дека не го осеќам кој ми беше крив, последниве два дена ми наплаќа дебело. Цела вечер не сум спиела, само мава по сите страни, те лево, те десно, па и ниско некогаш баш знае да мавне. И денес цел ден е активен, како не се измори да поспие малце не знам
Zdravo Sakam da prasam dali i vie imate otoci na nozite i trpki po niv i po racete? Ednata noga pred pola godina mi bese napuknata koska na zglob i malce mi e modra od vcera staviv acidi borici utre planiram na transfiziologija
Vo vrska so racunanje nedeli i termin, prosliot pregled ja prasav doktorkata bidejki po ciklus kraen termin mi e 10.02.2023 a po merki od bebe 23.01.2023, kako go racunaat. Mi rece se racuna samo po ciklus, ne po merki od bebe zasto ne se site bebinja isti, terminski se ragaat i po 2500gr, rece sigurno nema go cekame da porasne do 3500,ili obratno kako moeto, da go izvadat vo 35ta nedela zasto e poveke od 3000gr. Pa taka i jas se vodam po ciklus najlogicno mi e taka.. Edit: 34+3 denes, bas sme se sobrale drustvo Poveketo ne se prijaveni vo termini, zatoa ne znaev deka sme tolku.
Сите си водат своја политика. Јас по циклус термин ми е напишан 27.12.2022 , по мерки на бебе 30.12.2022 Еве уште не сум породена, предлагаат ако до петок не се породам да идеме со провокации, беба е веќе 4100кг...
Среќна нова мамички мене новава ми започна многу стресно вчера цел ден плачев до 3 ноќта на моменти бев многу нервозна денес еве повторно али денес преплакав буквално рикав и сега се плашам на бебето сали може да му биде неш се мислам да одам на лекар или не не осеќам болки ништо само ме тера на плачење многу неможам да се исконтролирам ве молам совет 33нед сум
Мене термин ми е 6 јануари петок ама бебе е напикано горе цела бременост немав киселини сеа на крајов имам јас во четврток сум на контрола во 37недела тежеше 3 кила сеа ќе видам колку ќе тежи се надевам нема 4кила да е ко ќе ми текни дека уште во 28недела ми почнаа контракции уште тогаш мислев ќе се породам и не ми престанаа контракциите сеа абер нема од излегување со лесно на двете да ние.
Дојде мајка ми и ми вика стомакот почнал да ти се спушта. И ај сега не мисли. Утре имам преглед, ама до утре ете си најдов занимација за мозоков. Има да ми се врти во глава тоа. Од која недела е нормално да почне да се спушта? Кога се спуштил кај вас?
Тоа што има на нет е дека од 32 се спуштаат. Ама ништо не е за паника и да е спуштен не значи утре ќе се пораѓаш. Само може ќе ти е потешко за движење зошто ќе притиска. Не му ја мисли многу за ова
Наместен е со глава напикан доле мислиш сега ќе излезе, најмачно е што ја неам никакви знаци немам болки, ни контракции ..мирно море. Мачно ми е веќе од ЛАНИ сум трудна Со лесно и на тебе само се надевам дека нема многу да се мачам
Јас во рацете ретко боцкав бидејќи брзо ми се стврднуваше местото и ми се правеа модрици, се боцкав во бутините, надворешен дел на колкот кај заобленото, константно се боцкав таму 5 месеци, според резултатот добро сум боцкала и не ми се правеа модрици. Има многу постор тука и салце таман Ти препорачувам да пробаш Со лесно мила!
I so spusten stomak se tera do termin, a mislam deka zavisi od bebe kako e namesteno. Imam koleska koja cela bremenost go nosese nisko bebeto, koga vleze vo 9ti si zede odmor i posle 2 nedeli dojde da ne poseti, stomakot i bese kacen gore. Bas site i komentiravme, kako e mozno tolku na kraj.. Taka da, moze taka e svrteno pa izgleda deka e spusten.
Srekni Novogodisni i Bozikni praznici.Sakam mislenje za okolu odenje na depilacija i odenje na zabar.Dali posetuvate..vi blagodaram
Kako li racunaat doktorite ne mi se jasni mene mi racunaat od posledna mens.,a bebusot e pokasno zacnato tuka ima lufta gore dole 2 nedeli
Јас имам попуштена вена на левата нога, на листот поточно и се шири над коленото. Масти се џабе, компресивни чорапи или хулахопки може да превенираат да не се прошири повеќе, а да се повлече тешка работа. Јас редовно правам доплер и засега е во ред. Планирам здравје на есен да ја исушам со инекција, така ми сугерираше доктор. Не ми е болна, не се шири повеќе од што е претходно, ама нема потреба да стои така.
Одам на депилација на интима еднаш месечно и немам никаков проблем до сега. Козметичарката ми е внимателна, со години одам кај неа. Умник вадев во 18-19 недела, неизбежно беше и фала му на Бога сѐ е во ред од тогаш. Мене на сликата од ехо со мерки ми пишуваат секогаш два термини, тој по менструација и тој по моменталните мерки на бебето. Во систем сум заведена по последна менструација, така е по протокол. Најмалку важно е тоа, битно да си напредуваат на секој следен преглед бебињата и да нема отстапки во мерките поголеми од две недели.
Да, ни јас не верувам дека ќе се подобри после бременост за жал. Претходно правев консултација со Караѓозов во Систина, ми препорача склерозација, но ми напомена ако планирам бременост после тоа да одам. Фала за советите, засега ќе пробам да превенирам со компресивен чорап па ќе видиме што ќе биде.
Јас пиев аспирин секој ден и боцкав клексан секој ден. Во 20та недела имав мало крварење повеќе изгледаше како конци, незнам како да објаснам. И од тогаш ми го прекинаа аспиринот. Сега сум 30та недела фала богу се во ред. Мене тогаш дежурниот ми рече не си ти во ризичните месеци за толку јака терапија и аспирин и клексан. И од утре дента одма го прекинав.