Ве читав од порано за тие киселини и викав добро е ме поштеди од тоа барем да не трпам во бременоста, све друго фатив од симптом. Еве ги три дена по ред, денес на најјако од сабајле без прекин мислам огин ќе фрлам кај и да е. Имам рупурут денес ќе земам, ама знам колку трае дејството, нема решение за нив. Само кога јадам немам и на мм му викам денес цел ден да се налевам со нешто ќе треба, греота сум Дојдов само да се пожалам и да си ја повторам лекцијата дека за ништо не треба да не се чудам и радувам пред време, зошто кај и да е ќе ме стигне
Истото го викав и јас пред некој ден. Се тешев ќути барем киселини немам и и тоа ме стигна. Па пиејќи кисела вода си го напрајв грлото партал.
За овие маки ич не ми е гајле, нека жеже грло, можам да терам до 42 недела без проблем. Само психата ме уби, страв паника дека од почеток сум со ризик, плашење на секоја болка, секој нов симптом ее тоа веќе не можам викам дај уште две недели и нека излага, а со тоа па доаѓа и страв за пораѓање Луда работа бременоста, најчесто не е како на филм иако секоја бременост е различна
Е тоа да ... кога ќе ми речат е избута на крај си веќе а не знаат дека тоа малкото најтешко и најбавно мине.. ден недела ми се гледа.. мачно и одење на работа ама си велам ако останам дома времето нема да мине и психата уште толку ќе проработи...
Devojki zdravo. 20+4 sum, na momenti osekjam kako nekoe pritiskanje, kako pritisok dole. Mozno li e bebe da butka, da se mesti I da zavisi od polozbata? Se isplasiv da ne e nesto ili filmovi si pravam, da ne se sluci nesto pred vreme, da se otvoram... So prvata bremenost ne mi bese vaka...
Јас притисок осеќам од почеток на второ тромесечје, сега уште малце трето ќе почнам. Бебето не е ниско, се е во ред ама притисок има, докторката рече дека со главата е надолу цело време на прегледи и веројатно рамномерно притиска на бешика за затоа осеќам така, пошто друго е со нога рака да бутка, а друго е со цела глава, може и твоето е така. Прашај си за секој случај ама мислам дека нема страшно.
Pa taka, kako da me tera na mokrenje ,odam vo wc nema nisto.. minatata nedela bev na skrining kaj Dimcev, ne spomna nisto, valjda da imase nesto kje kazese...
И мене ми е така, баш како што спомна членката погоре исто. Наместено е со главчето на долу, свиткано како кифличка и знае да се осети подолу со раче кога ќе мавне, баш на скрининг прашував каде и се нозете, рацете, главчето и ми објасна. Највеќе осеќам притисок кога стојам, а оно почне да мава, изгледа и скока.
Исто и мене ми се десинпред втор скрининг доле ниското притисок ама мокрев на секој 15 до 20 мин по некоја капка и мислев воденјакот ќе ми прсне... после два дена скрининг го прашувам докторот да не е спуштено во канал за рагање бебето и вели не се е во ред... ама нели психа мисли пак те тепа мисла што и како ќе биде..
И јас имам проблем со проширена вена уште во првата бременост. Со инекција се боцкав и ми се повлече, ама да знаете дека ако доите не смее да се лечи. Јас ја средив после тоа. Боцкаат на дерматовенерологија на клиника и во 8 септември
И јас да се приклучам на притисок од бебето долу. И кај мене е со главче надолу и знае дури да ме заболи кога ќе притисне, ауу некој нерв како го гаѓа, од прво додека навикнав од памет се вадев. Не дека сега не ме плаши ама не е нешто ново де. Мене дури во половина ме боли кога притиска така. Денес го прашав Др дали е многу ниско и дека чувствувам притисок, рече време е и да е пониско, не е страшно. А со ехото кога ме притисна на местото на главчето долу ме здоболе ама не му кажав. Ја чекам 36та барем според циклус да стигнеме девети. А да, и еве веќе трет пат како ика денес. Овие денови е посебно активна во икање. Туку со Нила детергент имате некој перено бебешки? И како сте задоволни?
Кога осеќаш икање, каде ти пулсира? А за прашок не знам, јас користам Дуел од Дм го зедов а омекнувач за малиов од Фрош користам, ама здравје за бебето без омекнувач.
Девојки, 8w+4d до сега немав никаков симптом освен болка во гради и умор, оваа недела изгубив апетит за буквално се, се што порано јадев не можам да погледнам, ништо не ми е вкусно, месо никакво, осеќам грижа на совест дека не внесувам доволно за бебуш, но ништо не ми се јаде …. Помош.
Ма какви.. Утре сабајле имам контрола, молам Бога да има некои промени.. ни болки ни бутур битно он се бутка ме стиска доле со глава лево десно со газот.. ахх Фала што ме помисли, веќе никој не ме прашува
Јади тоа што можеш да јадеш. Многу трудници се како тебе, ќе се врати апетитот постепено. Бебето ќе си напредува од резерви, не се секирај.