1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.265
    Покасно ако се стави има ризик да го пукнат водењакот при ставањето.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.443
    Допаѓања:
    12.233
    :hai:
    Разбирливо. И кај мене се потскрати, никој не ми спомнал дека е вон нормала за 22-23 недела, ама ме плаши она 'нагло' скратување како што некои од вас искусиле. Плус што неколку дена имам менструални болки, а матичната претходно ми има спомнато дека такви болки се баш предзнак за скратување :^). Баш утре имам закажан преглед ќе видам.

@Thinkerbell. Не знаев дека има некоја граница до кога. Кога бев кај Ана Данева на ГАК за втор скрининг, таа не ми го измери, нит абдоменално... Само потенцираше, таму здравје околу 28ма да одам матчната да ми го мери. Тек утре влегувам во 24. Зошто тогаш не ми го измери не ми е јасно...

@Iris-1234
    Е да мајка, има смисла. Иако не ми е јасно што се прави во 'подоцни' недели.

На Iris-1234 и AniSk им се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.781
    Bev na pregled denes 20+0 sum bebe e dobro, BPD ili glavce kako 20+4, AC ili stomace 19+4, FL ili butna koska 20+0. Se gleda deka sum imala hematom pod postelka i na predhoden pregled se gledase toa. Gleda promena vo cerviksot sekretno i mi rece da proveram pak brisevi vo mk sega ako ne pokaze na urinokulturata nesto. So ogled deka urinokulturata izleze cista ke pravam brisevi. Zosto mi se pokaceni leukocitite na krvnata slika, veli ima nesto. Mi rece da odmaram poveke kako do sega. I toa .
    Sega misla me ubiva, jas osetiv od kako prelezav korona deka ima promena nekoja vo sekret kako beluzliv ponekogas kako bledo zolt, no nemam nikakov drug simptom. Titu me cesa nitu mi mirisa. Da be bide miren covek, eksik.

4. Thinkerbell.

Thinkerbell. Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    3.513
    Побарај утре на преглед да го измерат па ќе видиш. Ако нема можност за серклаж препорачуваат мирување и терапија. И @gothchick мислам така помина, без серклаж.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    410
    a vo koja nedela se ispituva skrien seker i dali treba uput od maticen gin ?

6. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    3.513
    Од 24 до 28 недела. Можеш да земеш упат, тогаш со 2 боцкања го прават испитувањето. Ако одиш приватно е со 3 боцкања и чини околу 350,400 денари. Јас во Биотек правев.

7. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    1.840
    Нека те проверат нема штета од тоа:D. Јас од такви болки и дознав дека се скратил и тоа наеднаш цел сантим. Ама болка да не можам да спијам, толкава. Мислев да не е породилна затоа отидов на лекар:rofl: ама испадна друг проблемот. Во 27недела на преглед не ми измери матичната и баш овде пишував се нервирав зошто пропуштивме, ни мене не ми текна да и побарам, а претходно све си беше супер. И на крајот на неделата ме фатија болките. Затоа поарно да си видиш да со раат, што порано се дознае тоа подобро за било што и да е, вагинално ехо не е толку опасно на 3-4 недели да се види. И барајте си, другарка во систина ја води бременоста 28 недела е ниеднаш не и измериле ни абдоменално, немало потреба според докторот. И после ќе видат по 30 недела и ајде серклаж па дали ќе успее и што све не.
    Имав среќа изгурав еве 35 недела сум и почнувам со активност по дома, за некој ден сум на преглед и ќе проверам ситуација. Ама ете некогаш и со лежење не успева.

На Thinkerbell. и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  8. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.634
    Во Авицена го прават со 3 боцкања со упат е 550 ден мислам.
    Едит: упат за приватно ми било тоа што ми го даде докторката.
    Испомешав тој ден правев и крвна слика тоа е бесплатно

9. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    3.513
    Епа во Биотек е значи поефтино. И колку што јас знам може и со упат, не плаќаш ништо ама со 2 боцкања е. Ако сакаш со 3, плаќаш.

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.106
    Допаѓања:
    10.778
    Скоро платив во Биотек 600 денари со три боцкања. Имав упат од општ матичен, ама ми рекоа дека не важи за тоа со три боцкања. Само треба претходно закажување за да ти кажат точно како да се спремиш и кога да одиш.
    Јас не закажав ама од претходно бев информирана за протоколот па ме пуштија да правам.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    573
    Да замолам нкоја феминка која веќе има родено, да сподели..дали јаки болки во кичма се предпородилни знаци..

12. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    3.513
    Јас пред 3 недели правев, со 3 боцкања без упат, само си закажав и не платив повеќе од 400 денари. Не ја памтам точната цена.

13. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.106
    Допаѓања:
    10.778
    Моево е од пред некој ден. Можеби поскапеле во меѓувреме, не знам ама толку беше.

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.449
    Допаѓања:
    26.896
    Секрет имам и јас, а чисто е се, најдобро провери си, мислам секрет е нормално нели само да не чеша или мириса.

15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.449
    Допаѓања:
    26.896
    Од кичма накај стомак долу се болките ама не сега да боли кичма како обично што боли туку буквално како да се дели тој дел.

На Proletno му/ѝ се допаѓа ова.
  16. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.533
    И кај мене се скрати нагло од 42 за една недела 30. И викам леле и сега? Пошто се исплашив. И докторката ми вика во граници на нормала е не е страшно,ми даде утрогестан,и лежам нели морам ради постелката па ке има удел и во грлото сигурно колку толку. Ке видиме на следен преглед како ке биде.

На Thinkerbell. и gothchick им се допаѓа ова.
  17. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    573
    Фала ти многу.

18. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    1.785
    Да ама ко што рече Буби буквално како да ти се цепи кичмата корне

На Proletno му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    894
    eve sega zvonev vo biotek ne sorabotuvaat so fond, so zakazuvanja se 650 denari so 3 bockanja

На Giovanna и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  20. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    3.513
    Претпоставувам поскапеле после Нова година. Ама барем супер поминав. Во посебна просторија ме ставија на убав стол кај што си лежев цело време и персоналот беше префин.

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.