1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Седиш ли кога ти прават цтг? Не лежиш на кревет? Ајде ќе биде. Знаеш тебе те чекам. Не брзај ми... Туку некаде прочитав наназад да се јаде свеж ананас и демек побрзо почнувал пораѓајот. Кој знае дали е вистина. Мене ми се чека, не ми се брза некако...(страв)... Ама, ако најдам ананас ќе купам, ако поим немам кога му е сезона!:tmi:

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Чисто ќе биде. Без стрептококи и други глупости! 8) Те чекаме да не известиш секако...
    Туку, колку убаво, синче имаш поголемко кое едвај го чека батко мал. Ако паметам убаво има околу 7 години... Ќе ти помага околу новиот член. А, како што читам и мудро дете е нели??? ^_^

На Mekuska и Galicka им се допаѓа ова.
  3. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.352
    Денес влегов во 35 недела официјално :D и за прв пат осеќам стврднување на стомакот околу папакот и тоа на неколку пати во текот на денот, но ништо аларматно. Да сте ми живи и здрави феминки, тука се си имам прочитано што да очекувам, инаку би се извадила од памет. Инаку утре сум на контрола за глупавите високи димери, па држете ми среќа да неморам веќе да се боцкам клексани, иако тоа е малку веројатно, туку ајде пуста надеж.
    Вчера и денес доста пешачев, и заприметувам дека сум успорена и после ме стига умор, морам да дремнам малку.

На Maceto123, danichap, Angel.Heart и 5 други им се допаѓа ова.
  4. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    da da,sedejki bese,po nekolku vo soba,i si mislev 15,20 min,toa saat vreme i poveke traese,ke bide znam,ama znaes kako e,vcera oko ne zatvoriv mislejki dsli ke me zadrzat ili ne,postojano vo iscekuvanje,ama mora da se izdrzi i ova,jas gledam da se razdvizuvam,da ne lezam inaku so nesto hrana ili slicno uste nisto nesum probala,si davam 2,3 dena fora belkim ke bidne:)

На Galicka и irena.1 им се допаѓа ова.
  5. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ќе биде сигурно. И јас се движам. Не пешачам деновиве, но низ дома работа не оставам. Во двор гледам повеќе. Со цвеќињата клекни - стани, како вежби ми доаѓа. Туку, прочитав и нешто друго, иако не верувам многу на бабини-деветини. Машките бебиња се раѓале поблиску до термин или подоцна од терминот. Нема врска јас мислам, ама си се занимавам навечер кога ми е здодевно... |-)

На irena.1, Maceto123, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Mamicki kako ste denes,jas se razbudiv so slabi bolki dolu vo stomak ko menstrualni i vednas trcam vo wc da vidam da ne ima krv,ama nisto:),sakam doma da me fatat bolki pa da odam vo bolnica,a ne od ctg da me ostavat:D,taka nesto sum zamislila deka podobro ke e a i pospremna ke bidam,kao demek:sweat::)..SpangeBob,mene mi se cini ti prva ke si,ke me prevaris,pa da mi kazes nekoj utesen zbor deka nebilo tolku tesko ko sto mislime:).pozdrav za site,imajte ubav den

На irena.1, Mekuska, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Galicka

Galicka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    257
    Добро утро и од мене. И јас сум во исто расположение денеска, синока имав мали болки како ментруални и гледам нешто денеска мокрака поинаква, малку како некој слуз, ајде кај и да е ке си ги гушкаме бебињата. Си се тешам дека порано жените си раѓале по ниви, немало доктори, па јас олкава двометражна жена ке се плашам :D Денеска сме ден 2 од 40та недела, планирам да одам до ГАК на рутински преглед во петок, односно утре попладне, ако не добијам болки во меѓувреме. Ако некој ме предвари пишете! Јас едвај чекам да ви се пофалам, и да си ја видам оваа мала прчла што си ја носам :sun:

На joy1, Angel.Heart, Mekuska и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Galicka

Galicka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    257
    Ели, исто со мозолчиња се нафрлав на градниот кош, прв пат во животот, искрено да ти кажам. Докторката топло ми препорача масти на база на камилица, оние обични кортиксероиди, знаеш, летно време ги даваат за вруќица, ги има во секоја аптека, и исклучиво се нежнички. Немој да користиш многу топла вода при туширање, мачкај со нежно кремче и ќе пројдат. Што да правиме, хормони :)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.973
    Фала ти, уште денес ќе побарам. :D

На Galicka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    jас станав, јадев,i sega чекам да дојде 3 часот и да одам... колку се приближува времето имам повеќе трема... ама ајде се тешам дека нема да чувствувам ништо, мора да се помине и тоа, не сум ни прва ни последна, кога ќе се разбудам се надевам дека се ќе биде во дед... Незнам што да правам после тоа? Што да побарам да ми донесат, само вода смејам да пијам, или ? Боза од кога може?

На Angel.Heart, elena.mak, SpangeBob и 11 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.742
    Ајде не паничи. Тогаш нема на ништо да мислиш од среќа! Те чека најубавиот момент - само опуштено.
    Кога видов дека си пишала мислев имаш нешто убаво и ново да споделиш.. Со лесно!

На volsebna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Galicka

Galicka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    257
    @volsebna И јас праќам среќа, многу те гушкам, убаво да си поминете.....па ќе ни кажуваш! Имај си водичка, барем мало шишенце, во принцип твоите ќе ти се на дофат и што и да треба, ќе се посоветуваш отпосле, ке ти донесат. Ептен сум среќна за тебе :*

На danichap, SpangeBob, Mekuska и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    @volsebna леле најубавиот момент ти следува, ајде па ќе ни кажуваш искуство, нема што да му ја мислиш денес медицината напредна само со бога напред и ќе се гушкаш со твоите сонца. И да вода носи си во тебе, така на нас ни кажуваа на клиника дека смееме вода да носиме. И ние сме возбудени кога ве чекаме со убави вест...Те гушкам и со лесно :*

На SpangeBob, Mekuska и volsebna им се допаѓа ова.
  14. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Ajde,so lesno mila,dur da trepnes ke se zavrsi se i ke si imas bebuska:inlove:

На Mekuska и volsebna им се допаѓа ова.
  15. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Abe mesinja ni ja nema spangebob,ajde moze se olesnila,edna po edna da privrsuvame,:)

На Maceto123, irena.1 и Galicka им се допаѓа ова.
  16. Galicka

Galicka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    257
    Ееееее дај божеееее....а јас лежам и мерам движења на бебево. Денеска нешто многу ми е мирна и цела карлица ме боли. А инаку, да се разбереме, ич не е мирна она по карактер :D Ќе видиме баш дали ќе се јави @bella.s и со каквивести ќе ни јави :)
    @volsebna можеби ја задржале.....едвај чекам да видам што ќе пиши....со лесно на сите мешиња!

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Камо да можам да ти кажам, ама и кај мене ништо. Јас повеќе време имам такви болки. По една, две, три дневно и после продолжувам како ништо да не било... Ете и јас утре одам на цтг (демек тоа менува нешто :lol:)... Заутре ми е термин, ама ми се чини врска нема дека ќе биде. Ми велат кога ќе осетиш дека не можеш веќе, ама дека баш не можеш тогаш ќе биде... (waiting) А мене ми се чини можам уште еден месец вака (не дај боже)...:?: А малку глупаво, ама последниве 2 дена одам редовно во тоалет! Дали ќе е некој знак? :worried:

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Јас се вратив од доктор и повторно ја имам стрептококата. Не се излечила.многу се изнервирав...ми даде цефалексин да пијам.во понеделник сум на цтг....и на ехо.да го измереме бебушот.денес ми е многу топло.не можам да дишам,да се.движам.ме болат и нозе. И бутови и се.термин 22мај.а според мене.ке тера.и после 22али веке не се издржува женски ..белас. Галичка. Спанге боб... Вие сте пред мене ајде олеснете се и да се тешам со вас.па и јас побрзо

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ајде, ајде, нека си тече редот... Не пуштај никој преку ред. Ти и bella.s прво и за некој ден јас... :rofl: Го ставам предлогот на гласање! :sun:

На Mekuska, Maceto123, danichap и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Galicka

Galicka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    257
    Предлог изгласан! :f::f:

На Mekuska и SpangeBob им се допаѓа ова.