i jas sum deneska tocno 33 nedela i mene mi se mokri mnogu i mnogu cesto a koga odam nema skoro nisto jas mislam od sto bebeto e veke golemko i pritiska se povekje na besikata i navecer stanuvam obavezno ne mislam deka e urinarna infekcija sepak proveri si jas ne pijam nisto tecnosti osven 2/3 litri voda na den i od toa mi se ide pokraj drugoto
да се надоврзам втора бременост не е шала утре сум на скрининг едвај чекам да ми кажат се што е како е со голема надеж дека се е добро се прибрав малце во смогов за празнициве абе пооди 10 мин и одма почнувам да се жалам притисок осеќам читајки ве со цервикс ме фаќа страв и мене ..... ајде нека биде кај сите се во ред
Девојки здраво, Конечно да се осмелам да пишам овде, инаку јас сум 5 недели и 3 дена но немам никакви симптоми само градите што ми се осетливи, па ме фаќа некоја паника дали се е во ред, бидејки рано е за срценце.. некоја со слично искуство. Ви благодарам.
Мила, рано ти е за симптоми, а и ако ги немаш не значи дека не е нешто во ред. Еве пример, прва бременост немав симптоми, не повраќав можеви 2-3 пати, болки немав менструални, не бев уморна, полна енергија бев до крај. Втора бременост, до полна 7ма недела немав апсолутно ниеден симптом, еее после се смена се преки ноќ, умор, главоболка, гадење, повраќање, менструални болки. Така да, и да немаш ништо, само ќе си еден голем среќник.
Добре дојде, честитки, со лесно да ти биде носењето! Вообичаени се тие симптоми, и да немаш и воопшто, без гајле. За срцето рано е, за недела до две максимум би се слушнало.
Цервикс мене ми е супер, се е во ред иако од кога се жалам на препониве ехеее после некоја работа низ дома, се стврдува стомак ме боли, пошо уште се прам паметна неќам џогер, си клечам на колена да бришам, не можев да се поместам од препоните амаа битно добро е се.
@elenaklasik @Bubish26 Ви благодарам ми олеснивте, тешки се и овие две три недели додека се чека но што е тука е. Ви благодарам ❤️
И јас сакав да пробам со тој прашакот за депилација Лидера,читав трудници го користеле ама некако страв ми е што знам..
Zdravo majki...da mi preporacate nekoi kremi dali koristite za stomakot za strii,mene i taka mi e mn suva kozata pa imam mn perut mi se pravi.Pozz
Јас користев масло за стрии на Веледа,па го сменив зошто не ми мирисаше баш убаво,сега користам масло за стрии на Еуцерин и путер за тело исто против стрии на Хипп. Има еден куп масла за стрии и во ДМ можеш да побараш ке најдеш сигурно.
Mene taka mi se perutese kozata pred nekoja godina i pocnav da koristam eucerin so 5 posto urea. I od togas da cuknam u drvo nemam problem. Ne e eftin 1200 den e, ama mene mi pomogna i ne go menam za nisto. A sega vo bremenosta plus mackam maslo na eucerin za strii.
Здраво девојки, веќе сум во полна 30та недела, и почнав почесто да го осеќам бебчето да ика во стомак. Дали е тоа нормална работа, со оглед на тоа што некоаш се дешава и по неколку пати во денот и трае подолго.
Со што друго смеам да правам инхалации освен физиолошки раствор и на колку саати смеам да пијам Парацерамол? Не знам веќе што да направам, супи, чаеви, прегорени шеќери, мед, маџун, лимони, сируп, ништо не помага. Целосно сум затната, кивам, кашлам, не можам да дишам. Жал ми е за бебето, од вчера ептен различно мрда. Како да осеќа дека не ми е добро..
Ако имаш температура, можеш да пиеш парацетамол на 4те саати, за затнат нос, грло итн види на слилата што мене ми помогна. И биди упорна, пиј почесто чаеви и многу супа, по 3-4 тањири на ден, многу овошје и за 2 дена ќе си како нова
Добро утро мајки Јас да си се пожалам зошто малку страв ме фати. Ноќеска осетив болка доле десно како со игла. Овие два дена многу ме затегаше стомакот, најверојатно се лигаменти поради растегнување. Не сум работела нешто многу по дома, но доста пешачев 2 дена по ред. Денес од сабајле пак ја имав таа тапа болка баш како со игла доле десно и како притисок чувствувам во долен дел на стомак. Бебе деновиве многу мрдаше баш таму доле, мислам дека на бешика удираше. Се напив Магнезиум и се смири, па сакав да ве прашам дали чувствувате и вие такво нешто? Утре сум 23 недела, а следната недела сум на преглед. Ве читам и за цервикс што ви мерат, мене никој не ми спомнал цервикс до сега и дали мерат или не појма немам па и за тоа сега се уфилмав да не има нешто врска