Brisevi pravev 13 ta nedela bea cisti. Ama sega ke moram da povtoram. Skoro prelezav korona pred dve nedeli. I ispitav krv i urinokultura od koga zazdravev da vidam kakva e situacijata. Urinokultura cista, mokraca biohemski isto se e negativno, a predhodno imav ketoni eden plus. Fala bogu bar toa se sredilo. Ama leukociti vo krvta mi se pokaceni. I ete ginikologot vide promena vo cerviksot i mi rece sega vo mk da si proveram brisevi pak. Sega si odam vo ponedelnik pa toa ke si proveram. I mikrobioloski brisevi i papa ke napravam da si bidam mirna.
Да направи брисеви и пап, и уште едно ехо направи нека те видат и вагинално зошто кај мене само така се виде дека има нешто. Никакви индикации немав. За едно отидов на лекар а ова ми го најдоа. Ќе биде се добро
Здраво другарки по ноќни дежурства, мочање на 15мин и офкање Мојата бременост беше полесна, позабавна и поубава благодарение на вас. Се роди Бејби пред 7 дена Да кажам и овде дека од Чаир сум задоволна од делот што се однесува на мене, што се однесува до грижа за новороденчиња не сум задоволна ич. Едвај чекав дома да си дојдеме искрено да си го фатиме редот и да уживаме. И уживаме богами Ви благодарам што бевте со мене цело време и што ми дававте поддршка и искрен совет во секое време, тука сум за вас на тема бебиња и доење/молзење во соодветните теми Гушкам!
Мешиња само да се пријавам бевме на скрининг се е во ред со бебе си одговара за неделите и малку е потемпераментен .....Во однос на тоа дека го чуствувам повеќе од дадаму тој период док ми рече дека се должи на тоа што матката во втората бременост има повеќе рецептори отколку во првата па затоа и се чуствува повеќе ова ке ме држи мирна веројатно 2 до 3 недели се надевам убава вечер и убави празнични мигови на сите
Недостигаш тука мила убаво ми беше кога ги читав твоите долги реферати се надеваме и ние ќе ти се придружиме во другите теми за бебе... гушки и бацки до вас
Ајде мила убави вести сега на раат може да минат празниците што следат... и јас денес зедов резултатите од брисевите супер ми биле кажа докторот иако и сама видов дека нема бактерии ама друго се чуствуваш кога доктор ќе ти каже супер си.... А и да се пожалам кога станав утрово ме фати грч доле во нога зад коленото мускулот и денес цел ден ме боли како отрпнато, да дојде мажето ќе го натерам да ме измасира со некоја маст белким ќе попушти..
Od Trifantino jas poracav, prezadovolna sum ama malku e poskapo. Ima poveke strani na Instagram, ako mi izlezat pak ke ti pustam.
Види и во Ело, имаат и веб страна со цени https://www.elo.mk/ Оградиците ќе ги најдеш во секцијата за постелнини, перничињата се кај декорациите. Најверојатно и јас од тука ќе земам, ама не планирам многу да го трупам креветчето. Генерално се препорачува да има проток на воздух, па искрено не знам дали да терам скроз минимализам или да земам и едно украсно перниче и плетенка за од страните да не се мава кога ќе потпорасне и ќе почне да прета повеќе. Ги видов во живо, не ми личат гломазни, ама има време ќе размислам.
Јас земав плетенка од merinochoice на инстаграм. Задоволна од матријал и изглед. Се премислував долго за перничиња како ограда ама никако не можев да најдам некои што ми се свиѓаат на изглед. Ако си за тоа ти ги препорачувам.
Фала ти.Сега ги видов многу се убави. И јас не планирам многу да го трупам креветчето сакам од напред оградица да има само а таму до ѕидот тој дел да има перничиња да не му иде ладно од таму. Гледав и на инста на некој страни и на Трифантино,има избор неможе да одлучи човек Ке разгледам уште малку и ке порачувам. Вака со лежењево дома,само лежам и штракам наоѓам по нешто и нарачувам Да сега ги видов и таму,убави се. Јас сакав како комплет со се перничиња,ама ај ке видам баш и на други места ке разгледам. Фала ти.
Здраво на сите. Во моментов сум во 8. недела и 4. ден, денес на гинеколог ми рекоа дека плодот е малку подоле и ми препорачаа да пијам апчиња дидрогестерон (Dydrogesterone) околу 8 дена, односно следните 2 недели, кога и ми закажаа нов преглед. Дали некој има искуство, да ми каже, што значи тоа, плодот е малку подоле? Дали е опасно? Матичната ми рече да не се секирам, но многу ќе ми значи сечие искуство, со оглед на тоа дека ми е прва бременост
Тие со поголемки мешиња, ве боли ли некој дел од стомакот како болка од модрица, стисок, тапа болка, а да не е мрдање на бебето? Кога и да се свиткам во седечка положба ме боли стомакот на најгорниот дел баш под градите. Нормално ли е? Мене одма ми дојдоа мисли да нé е во ред плацентата, обвивката, бебето да нема место. И сето тоа овие два дена, а мм ми рече баш брзо ти расте меше во последно време, дали па тоа има врска? Не е надворешно, не е кожата. И бебе ретко мрда како што пишував претходно, нема веќе удари, само мали поместувања на рака нога, пошто знам што каде и е позиционирано одприлика. Вака секоја вечер дежурам, не од мака што имам туку од лежење веќе немам ни сон, не сум уморна и по 3-4 часа спијам.
И кај мене на почеток беше ниско инплантиран ембрионот. Пиев и јас Дабростон од почеток. Не е ништо страшно, тука застанал и решил да расте.
Дали си го чувствувате одредени денови стомакот тврд? Значи не стврднувања, последнава недела да чукнам во дрво дури и ги нема, него цело време како поцврст стомакот. Бебе си претка се врти, ама стомаков цврст, напнат.
Да, мене ми се случува, 26 недела сум. Има периоди кога е толку цврст стомакот, и имам чувство дека нема на каде да се шири. Особено кога ќе јадам, и мислам дека ептем ми е оптегнат. А немам килажа голема ставено, досега само 3 килограми.