Од синоќа ми е вака, после јадење и туширање забележав. А ми се случувало и предходно на два три пати.
Да. После јадење не ама после туширање обавезно. И онака преку ден плус. Кожата веќе скрос ми е оптегната ама и стомакот ми е тврд на страна од контракции, тие плус си се случуваат
Да стврднувањата се плус, кај мене и не се толку чести сега. Ама стомаков тврд од синоќа ме загрижи, битно беба плива, барем тоа ми олеснува. Подолго време се туширав, а и поткашлувам, се напнувам, можеби и тоа има влијание. Секоја недела нова промена. Сега што викаш и стомакот е целосно оптегнат, па бебево знае да ми ја смени цела форма, де ми го повлекува папокот навнатре, де ми е испапчен. Некои форми на планини ми прави, синоќа мм избега од кај мене, го исплаши
Kako ste so izleguvanje vo wc? Ako imate i minimalen zapek stomakot e potvrd. Jas si izleguvam redovno sekoj den ama mi se slucuva na dva dena nekogas i togas stomakot mi e taka tvrd. A 20+2 sum jas, ne mi e ni tolku golem stomakot uste izgledam kako da sum prejadena. Go nemam uste toj tipicen trudnici stomak.
За ќерками порачав од babydesignelza преубава беше постелнината. сега за мажево сакам да порачам од детски облачиња. ваква со мали измени
Скоро секој ден одам во вц по еднаш, ретко се случува преку еден ден. А си помислив и јас на истото, ама немам некои проблеми со столица.
Mhm, ama mi stoi deka e povrzano pak so hranata, crevata. Od drugo tvrd stomak ne veruvam da se ima ako ne se tie stvrdnuvanjata sto vie vo ponapredna bremenost gi spomnuvate. Se si se slucuva nesto, jas pak na desnata strana si osekam odamna kako nesto da mi se optegnuva, odma pod stomak nakaj prepona, tapa bolka e i povremena. I si velam deka me pritiska bebe na nekoj nerv, na desna strana mi e napikano izgleda tamu mu e ubavo
Не ќе да е храна, исто и јас редовна столица секој ден имам. Пак ќе кажам не е како контракција а не е ни бебе да мрда само е потврд во одредени моменти, најчесто во стоење. Не е ништо страшно, сигурно е најнормално, веќе не се мали бебушите внатре
Mozes da vidis vo temata "posledno sto kupivme za bebusot" tamu imam postirano postelninata sto ja kupiv. Ogradicite se preubavi, tenki i kako oblacinja. Pernici ne sakav, a ogradici morav od istata pricina sto si napisala, krevetceto mi e do zid i da ne mu e ladno.
Mene licno mi bese tvrd od hemoroidite. Imav mnogu i vnatresni. Koga se povlekoa, veke ne mi e tolku tvrd stomakot. Stvrdnuvanja imam odvreme navreme, najcesto navecer, togas i poaktivna e bebuska. 35 polni nedeli denes, od utre ja sitnime 36ta vleguvame vo finishot. Mi ostana uste cistenje vo spalnata, generalka so site tertipi ama zdravje posle praznicive. Za mnogu godini majki, zivi zdravi i veseli, do godina so bebusi na Kolede da odime
Лежечки ден. Болки немам никакви, стврднување на стомак повремено и краткотрајно. Дали се квалификува во контракции не знам. Бебе си е активно денес, ќе видиме после втората инекција за зреење. Деновиве ќе бараме и мислење од друг доктор. Па да видиме до каде ќе истераме и покрај тоа што лично сметам не е опасно веќе и не сум многу исплашена. За спремање, работите за мене и за бебе за на болница се спремни. Имаме уште многу за купување посебно од аптека, за кога бебе би било дома ама засега не е страшно, што би се рекло и додека сум на болница или на враќање кон дома тоа можи да се испазари. Немам онлајн шопинг и достава во мојов град за јас да си средам.
Јас со тие хемороиди од почеток се “мачам”. Не ги третирам никако па затоа уште ги имам, не ми се болни и излегувам лесно и не превземам ништо а ако бидам природно очекувам уште толку од претходно ги имам па не беше вака тврд стомакот, сега почна недела дена може. И веќе не можам ни да дишам многу ме притиска горе, а не дека ме мава бебе туку притисок од стомакот. Пишав синоќа и некоја болка имам дури. Таман ќе можам да се опуштам да седам и ќе почнат вакви маки А тие лажните и јас најчесто навечер ги имам, како на тајмер да се. Само бројам денови до 36 недела и во понеделник да дојдам со информации од преглед
Јас прележав трудна, 28ма нед (со страшен осип од глава до пети, со ден температура). Имам здрава права ќеркичка која има веќе 5 години Опасно е да се фати во рана бременост (до 12та нед) и на крај од бременоста пред пораѓајот, за да не фати толку мало бебче. Ова за варичела, која во секое време ја има. Исто со страв бев синчето да не ми донесе од градинка, а на крај јас прва фатив и му пренесов тогаш и на него и на сестра ми (исто немаше прележано како мала).
@gothchick по колку време го чувствуваш така цврст стомакот? Мене почна веќе паника да ме фаќа. Значи немам ни болки, ни стврднувања чести, бебе си мрда. Ама зошто стомаков стана олку цврст и напнат не знам. Од синоќа ова, и не поминува, само таму паметот ми оди.
Вчера бев на рутинска контрола и фала Богу,задоволна сум.Бебенцето напреднало,денес ја почнувам 13та недела,според др. машко носам пак(по трет пат) Ама ај,понатаму ќе видиме 100%,битно да е здраво и да биде се во ред до крај. 56 гр. е,не знам дали е доволно за таа недела,но др. беше прилично задоволна.За следната недела планирам да проверам димери,тироидна и кс.А после,на 16ти ќе одам за Приска и брисеви за прв пат оваа бременост.
Da ne ti e od sirenje? Ovoj period najmnogu rastat bebinjata i mozno e da go osekas zategnat od toa. Ne e za panika stom nemas ni bolki, bebe si mrda.. I mene mi e zategnat mnogu, duri na periodi (osobeno zavcera i vcera) bolki imam vo papok ama osekam deka se siri.
Па кога сум на нога најчесто, а при лежење поретко. Ама може и да е од што е големо бебе веќе зошто јас еве се сликам секоја недела, стомакот е со голема да не речам огромна разлика во рок од 5 дена. Може и тоа е, од растењето. Затоа и при најадување од што нема место може те стега. Според мене, големата паничрканема место за паника за овој симптом. Понеделник сум на контрола, ќе ја прашам матичната па ќе ти споделам.
И кај мене е така, во неделата бев и на брза помош пред летање оти се исплашив, ама се беше во ред, си растат и се затега, а и лажни контракции се исто така, ако си меда бебе мислам дека се е во ред.
Сестра ми сподели исто искуство, вика така ми беше највероватно зошто расти бебе. Како топка напумпана се чувствувам. @gothchick ајде ќе те чекам во понеделник да споделиш мислење од Др. Овие два дена ќе издржам без паники си викам. И јас кога стојам и седам ми е цврст, а кога лежам не. Само кај што е бебето, нормално.