1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.719
    Допаѓања:
    19.133
    Жени имав болка во јајникот од десна страна така како клукање. кратко траеше 10тина секунди. ама ми беше како да кажам, непријатна болка. ако продолжеше подолго ќе беше неподнослива. нормално ли е? ви се има случено? 15+3 сум денес.

2. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    280
    И кај мене е многу цврст, кога јадам мислам ќе ми пукне

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.533
    На AniSk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    12.407
    Како бодеж, боцкање? Да, ми се има случено и во порана бременост и сега веќе во трето тромесечие. И поминуваше побрзо, затоа и не паничев ептен.

5. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    4.129
    Допаѓања:
    6.546
    Мене ми рекоа инхалации со камилица и ми помогна почесто правев и јадев лук тоа највеќе ме одзатна :|

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Снегулк@23

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    4.129
    Допаѓања:
    6.546
    Таа инфекција како се гледа, со брис исто?

7. Снегулк@23

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    4.129
    Допаѓања:
    6.546
    Јас од тука земав

Прикачени фајлови:

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Thinkerbell.

Thinkerbell. Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    3.513
    На вагинално ехо ме видоа мене. Брисевите ми беа чисти.

9. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Добро сум, колку може да се биде :) дојдов дома ставена на строго мирување, под терапија и ќе чекам да поминат 14 дена за второ зреење да примам. Бебе е подигнато но доле држат само конци, извадивме жива глава благодарејќи на докторот и успешната интервенција. Не останува ништо друго освен да чекаме и секој ден ни е добивка. Но не се откажувам ќе издржам :)

На mucka3, АнаМаријаД, Starchild и 8 други им се допаѓа ова.
  10. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Кај ни е @Tess36 долго време ни ја нема во темата... мислам дека со едно две недели беше пред мене..
    Добро утро мешиња јас ранобудна ова потреба за мочкање ме пробуди па малку повраќање и сега ми олесна ама не ми се спие.. малку возбудена дека денес полнам 30 недела дека поминав од кај 20 и ++ поточно мојата страшна 28+... сега се надевам на побрзо минување на неделите и успешно без проблеми... со другите бремености се радував на стомакот и сакав да ми трае трае тој период што подолго и сега си го сакам посебно кога ми претка малово и кога ќе се појави некоја формичка на стомак ноџе раче главче ама сакам побрзо да ми поминат неделите до раѓање да ми се роди живо и здраво вака на штрек сум...

На VikiVioleta$123, *malenavolena*87 и Tess36 им се допаѓа ова.
  11. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.781
    E toa malku me zbunuva, kako znaat za sto se raboti koga brisevi cesti, samo mikrobioloski pravese ili i papa? I sto ti dadoa mila za da lecis?

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.719
    Допаѓања:
    19.133
    како си задоволна ? ти стаса ли?
    ај ако сакаш пушти ми во лп слика кога ќе ти стаса да видам какви се.
    и јас сакам од тука да порачам.

13. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    12.407
    @Lina-Detelina како што те прочитав вчера, вечерта и кај мене како затегнат се направи, како топка.
    Мене ми е да не се има извртено пак некако. Кај тебе како го осеќаш?
    Јас стварно не знам да кажам, осеќам движења и долу и странично. Вчера многу нешто долу ме притискаше, се движеше, како да ќе излезе. Јас повеќе како туркање и испапчување имам, а од други места нежни движења.
    Исто и ме чеша стомакот сега, можда има врска со затегнатоста, бидејќи се шири.

14. Снегулк@23

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    4.129
    Допаѓања:
    6.546
    Да ми стигна, одма утредента, иста е како на сликите, убава е.

15. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.170
    Тука сум уште, одбројувам ден за ден да издржиме барем до 36та, а да, толку сум, малку понапред од тебе, 32+3. Инаку баш така, ем сакам да поминат деновите и да се родат живи здрави прави, затоа што веќе ми е многу мачно од лежење, а не можам да се движам од огромни отоци, болки, стомак тежи, од друга страна пак ненормално ми е страв и од царскиот и од тоа по него, па си викам нека си седат во стомак, макар што како што клоцаат ми се чини ќе излезат низ папок. Фала ти што ме помисли, лесно да ти минуваат неделите

16. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Моево на секаде го има, сега дури повисоко од предходно. Ама друго е тоа кога ќе испрчи некој дел од себе, се познава дека е дел од тело грб, газе. Ама другово мене ми е што цел стомак, цела мускулатура ми е топка права, цврста. И кај тебе е така?

17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.534
    Допаѓања:
    18.929
    Сте почуствувале ли како бодежи на отворот на вагината, не внатре туку накај нанадвор? Некако чудно не можам да дефинирам, вчера ми се воспали хемороидот па се двоумев дали ми е од него бодежот,ама го чуствував накај вагина. Малку ми требаше да почнам да паничам,ама сум заспала за среќа.
    Од утре 14та.

18. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    12.407
    Денеска да. Можда расте сега забрзано, јас болки не осеќам туку ми е ептен како топка и ми тежи.
    Осеќам и влечење од кај кичмава, навистина е голема тежина, плус на други места немам ставено тежина, едино само бебето ми е.
    А вчера баш мек ми беше на допир, а сега потврд и затегнат.
    Постелката назад ти е?

19. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Леле баш така како топка цврста, и јас немам болки. Сега со ракава несакајќи се удрив облекувајќи се, како во дрво да мавнав. А кога лежам цврст е само кај што е бебето. И мене ми тежи ме тегне. Малку сега постојав на нозе и не можам, ептен ми тежи.
    Постелката последно мислам горе ми беше. На почеток на заден ѕид беше. Само знам дека и таа е скоро целосно зрела.
    Едвај чекам четврток за преглед. Побрзо ми минуваше кога имав на месец преглед отколку сега овие неколку дена.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  20. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    да се надоврзам на муабетов јас за малата земав од Машнички за деца имаат и фб и инста за нијанса се поевтини а квалитетот одличен може да се одбере апсолутно се