Пак ли? А... проклета бактерија. Ајде не се секирај, има време. Испиј го антибиотикот и готово, оттараси се веќе...Ајде, ние напред, ти по нас... Природно ќе се пораѓаш, нели? Првото ти е со царски????
E isto i jas,na den po nekolku pati vo wc,moze ko sto velat procistuvanje na organizmot da e,ili pak si mislam moze od stres od vozbuda da e
Ахахха... Мене па вистина полесно ми е. Имав малку проблем со констипација, па што и да значи ова, на мојот стомак убаво му дојде! Инаку, најдов свеж ананас... Зрел, како и сите останати. Немаше многу избор, ама нема да го чувам. Баш да видам има ли врска...
Боза НЕЕЕЕЕ, предизвикува гасови. Ни случајно да не се пие, јас таква глупот направив и детето ми фати страшни грчеви. Исто и јас.
Ne ananas, ne urmi, ne banjanje so potopla voda sto ne probav za da me fatat kontrakcii i sepak se porodiv 42ra nedela, 41+1... po zasluga na doktorite sto mi iznapikaa celi race dodeka odev na ctg... 3 dena odev na ctg i samo mi pikaa race da mi podpomognale... iskrvariv uste prviot pat koga mi pikna raka doktorot, a se porodiv posle 3 dena i toa me fatija prirodni bolki, iako doktorot me zadrza i sakase naredniot den provokacii da mi stavi inaku za da vidat dali ste otvoreni tie sto ne znaete mora da se pikne cela raka i da se proveri kaj cerviksot, odnosno rakata da go pomine cel vaginalen kanal jas imav epten dolgo grlo pa me ispomacija... dojde doktor so najgolemi race i prsti da proveri dali sum otvorena... ili pak gi pikaa racete do lakt mislam hahaha
Леле @mariz мене 3 пати така ме проверија, и мене да ми помогнеле хехе. Ужасно. Утре треба да одам на доктор, али искрено, ич ама ич не уживам во тие прегледите.....Инаку официјално 40+2 сум.
Ами мене на секој преглед што ми пика докторот рака за да види да не има отварање на цервиксот. До сега никогаш немало никаков проблем со прокрварување или сл. Затоа се чудам кога ќе прочитам...претпоставувам немаат сите лесна рака и не се осудуваат на таков зафат. Инаку јас мислам дека пукнав изминативе 24 часа. Буквално на секој саат одам во веце. Устава лом ми стана од што дехидрирав поради одење по мала нужда. Цел ден бевме испаднати и работава беше јади/пиј и оди во веце. И синоќа 4 пати станав за во веце. Рекорд. Тесно и е во стомаков и мрда, удира...
Ауууу... Ништо, сама ќе се пораѓам, дома... Повеќе ми е страв да ме чепкаат... Ау, ау... Како ќе се раѓа бе мамичке? Мене ме фаќа П..... да не кажам. А велиш ништо од ананаси и други такви нешта а?
Mnogu e nezgodno znam... Jas se tegnev na toa boksot koga me proveruvaa... inace pri proverka dali sum otvorena mi go puknaa vodenjakot... Slucajno hahah a jas vrska nemav deka taka se proveruva, ja vikam sega malku raka tuka na pocetok kje mi stavi... Toa da ti trebalo kaj vlezot na matkata da se proveri hahaha
Pa neznam nema steta od jadenje, jas jadev ama dzabe... Denta koga me fatija bolki jadev jagodi hahah inace mene ic ne mi bese strav, a strasen poragjaj imav...tie sto se plasat polesno pominuvaat
Abe koga dojde momentot i mene panika me fati, bolese ne vikam ne, ama posle toa cuvstvoto e prekrasno! Na niedna bolka ne mi teknuva, bi rodila 100 deca
@danichap земи пиј gatorade или некој таков спортски напиток што има електролити, минерали, да не дехидрираш, не е штетно за бремени жени, јас нонстоп ги пиев при крај на бременостите. @SpangeBob не знам дали има врска полот со времето на породувањето, дечкиве и двајцата ги родив после термин, првиот 8 дена, вториот 5 дена а ќерката ја родив 12 дена пред термин.
Абе каков царски.природно бев со првото.и сега докторот не сака да ми закаже царски,од оваа стреотокока,ке го мереме во понеделник.јас паника ме фака и да сум приридно ке пренесам бактеријата на бебето.ако сум царски ке имам компликации со рана...и како и да биде тешко мене...многу се исплашив денес.и ми се плаче...за малку ке се расплачев пред.докторот...јас почнав да пијам цефалексин.ама од кај да знам дека бактеријата ке се излечи до порагај.ке немам време да испитам поново...абе.нека.иде се у курац...цел ден пцувам...али само здравје...се надеваме се да биде во ред....
Можеш да пцуеш, да викаш колку сакаш мила. Само немој да си со негативни мисли. Ќе видиш дека се ќе биде во ред. До крај бактеријата АШ и Mekuska ќе си го гушкаш синчето кое ќе си го родиш природно и мнооогу лесно!
Сега се видов во огледало и се уплашив. И подочњаци ми се појавиле, а устава џабе мачкам бутер, партал е. Како пијам течности така накај веце. Не знам дали има поврзаност со хиперактивноста на бебчево денес или е нормално. Го пратив мојов на бензиска да го бара пијалаков или нешто слично.
Со такви спортски напитоци ти го задоволуваат организмот со тоа што му фали а не те тера толку на мокрење како водата, ја ги пиев навечер за помалку да станувам за во вц а преку ден ги пиев тие 2, 2,5 литри вода што морав да ги пијам.
И јас сум иста пијам вода јако ненаситна и на пола саат или 45мин и во вц...не можам ни од дома на раат да излезам.така преска сп синчето излеговме да се прошетаме на плоштад.и тој се заигра. Имаше деца...а помина саат. Мене ми се мочка.тој не сака да си појде му шепкам на мама и се мочка..а тој паметен ми вика..па најди тука некаде мочкај...абе цепки ми е синот...и се согласи да си појдеме..и јас стискајки до дома.срекја близу живеам од центар...како и да е јас без вода.неможам...
Драги дами мои, утрово се разбудив, цела вкочанета во вратот, карлицата боли, рбетот боли, напред ме боли, ова моево бебе си прета....маж ми си се фирцна и си замина на работа.....каналите на тв ми се изгубиле (овие од близу да им е срам што сметки ми праќаат).....еве само што си закажав со докторот во 10.30. Уште едно цтг поѓто имам мрзеливо дете што неќе да искочи. Инаку што правите за потечени стапала? Толку ми се потечени што во патики не ме собира. Се осеќам ка Др. Кламп
Добро ти утро и тебр галичка.од времето топло ти се потечени.јас минатиот пат кога ми беа потечени ги ставив во топла вода.не дека ми спласна отокот.ама по не ѓме болеа.и јас станав сега и се осекам ко тенк да поминал врз мене ме прегазил.се ме боле,ај со убаво ксј докторот и да си се олесниш..