Денес и на доктор завршив. Лаксативот не ми помогна, само ми направи страшни грчеви. Пак не можев да се испразнам. Како гас да ми се собираше во стомакот, не знам како да опишам. Добивав нагон за во вц ама пак ништо. Имав периодични болки со голем интензитет. На болница ми ставија чепче, срам не срам, тоа е. Се испразнав после 30 мин. На исхрана секако ќе повнимавам следниов период, само ете добро е да се знае дека и од неможност за одење во вц може да се јават болки. Јас цела недела бев со некоја тежина во стомакот, како топче осеќав и повремени стврднувања. Ама такви болки како вчера и сабајлево беа нешо скроз ново за мене, испаничив ептен. Не знаев дека и запек може да има вакви симптоми.
Оф леле добро е што барем се средило,ти помогнале. И мене матичната ми рече ако е толку страшно Dulcolax чепче да земам. Знам какви се тие болки,страшно е. Да не се повтори,дај Боже.
Јас мака измачив додека погодам крема за лице. Суво пресуво па и ко да ми се лупеше. И си најдов во ДМ на Алверде крема и масло,ке ти ги сликнам и ке ти ги пратам. Сеа супер ми е лицето.
Cicaplast na laroche ја почнав. Сега за сега добра е. @АнаМаријаД пушти слика од твојата крема да ја имам во предвид. И јас си имам сува кожа ептен. Фала ти
Доколку имаш повторно мака, земи 4-5 суви сливи одвечер стави ги во чаша со вода и лажичка мед. Сабајлето испиј ја водата и сливите изеди ги ( можеш и без да ги јадеш). За макс. 1 саат има да се испразниш.
Ако е cicaplast baume, да знаеш дека не е хидратантна крема туку крема за иритации. Смирува воспаленија, црвенила, и општо делува како repair над хидратантна крема. Но сама по себе не врши никаква хидратација. Јас направив таква грешка пред две години, цела зима ја користев само неа, лицето барут суво. Кога бев да барам нова крема, консултантката за продажба ми кажа како се користи правилно. Сеуште си ја користам и многу ми помага, но разлика видов тек откако почнав да ја користам на правилен начин.
Лежечки ден, барем 90% од времето. Искрено не прашав ни матичен, ни другите доктори во болница дали треба да сум на строго лежење или само забавено темпо, за барем 2 недели да издржиме ама овие денови терам вака. Со полесна храна, многу течности. Е сега ради тоа станувам и често за во ВЦ ама се надевам бар тоа не е некој проблем. На тема несовесни гости од нигде никаде без најава преѓе ни дојдоа група од 10тина роднини оти нели празници, немало што да прават. Ајде 5-10 мин. поседив со нив и доволно да се нервирам. Кај идат кај бремена жена ( да се разбериме не барам некои привилегии или медал за тоа), па уште во сезона на вируси, со мали деца. Така лабаво си кажуваат врие од сипаници во градинката кај детето, тоа не е прележано ама досега и во неколку пати контакт не фатило. Среќа јас сум прележана, не е толку трагично тоа, плус не ни имав некој близок контакт ама стварно треба осет малку.
Девојки да ве прашам до сега мислев дека така е бебето со нешто испапчено,случајно ми излезе како изгледаат Braxton Hicks највероватно тоа испапченото ми се Braxton Hicks мене не ме болат само кога ќе го видам стомакот како топче имам.
Девојки дали некоја чувствувала како боцкања во стомакот пример два пати болно ама кратко траат. Што би можело да е? 35+5 сум денес
@Thinkerbell. @princess5 Еве ја кремата и маслото,ептен ми помогнаа мене,и не се скапи. Топло ги препорачувам двете.