Јас користам една хидратантна од Тиам па после Cicaplast и тоа навечер само. Ама откако ја почнав поубаво ми е лицето. Ваљда океј правам.
Eve mene nekolku dena me pukna onoj psiholoski del od hormonite so milion prasanja. Dali kje bidam dobra majka? Dali deteto kje ima dobar primer od majka mu I tatko mu? Sto treba, sto ne treba? A so drugarkive se pravam pametna, se znam na teorija a sega za moevo sto e na pat sum preplashena, duri zaboraviv deka prvo treba da se porodam, odma letnav na edukacii I sozdavanje na dobra licnost. Sto mislite vie za ovoj del? Razmisluvate li? Ve fakja strav?
Ne sum mnogu razmisluvala za toa, verojatno ke pocnam koga ke se blizi vreme za poragaj, tek sum 20+5. Sega za sega sum uste so toj um deka toa se uci zaedno so bebeto i negovoto rastenje. Nikoj ne se rodil i da znae kako da bide roditel toa e fakt. No veruvam deka site nie ke se potrudime da go dademe najdobroto od nas i da napravime od nasite deca dobri i sovesni luge.
Исто. Во теорија да ме слушнеш ќе речеш оваа пет деца изгледала, а кога ќе помислам што следи во пракса за неколку месеци, ептен ме фаќа трема. Ама од друга страна со душа чекам и си викам сигурно природата не спремила да бидеме добри родители и ова детенце со причина не одбрало баш нас да го водиме низ животот. Страв не верувам дека нема некоја, ама сигурна сум дека ќе се снајдеме.
Јас сум иста, уште од сега планови дали ќе успеам, како што ќе биде, пред време ја израснав во мисливе
Ooo da me vidis mene… pred da se porodam so prvoto, bebe vo race ne fakav, od sto mi bese strav deka ke go ispustam, deka ke mi padne od race… Koga se porodiv, taka mi dojde toj majcinski instinkt, od prv den znaev kako da ja drzam, i skoro se sama pravev, so mm. Se nauciv naednas. Posle pak, drugo bebe strav mi bese da fatam. Se mi doagjaa misli deka loso go fakam, deka ke mu napravam nesto, abe gluposti. Sega pak, se mi se vrati od znaenje, i pak se sama so mm pravam veruvaj deka rabotite sami si doagjaat, kolku i da mislis deka znaes ili ne znaes
Еден куп деца поминале низ мои раце. Не дека ги гледав 24/7 и не е исто нормално како свое дете меѓутоа да речеме сигурна сум/бев дека основите ги знам и нема да барам никаква помош. Е сега со можноста за поран пораѓај и помало бебе ме фаќа страв до толку многу. Како ќе се снајдеме, дали ќе има потреба од инкубатор, креветче топло или други некои потреби. Дали ќе е се во ред. Не дека некогаш очекував да имам бебе од 3,5-4кг, немаме ни генетски предиспозиции за така. Ама можноста за предвремено пораѓање и мало бебе ме извади од колосек некако.
Грев ли е што не ги пијам редовно витамините? Уште имам гадење и киселини,имам одбивност кон апчиња,ниту за киселините нешто не сум земала. Ама едвај со сила пијам од Фемибионот. Доцнам едно 20 дена со нив,купив две кутии за прво тромесечие,ќе имам уште за 3 недели(а нели веќе треба фемибион 2 ,14+1 сум) Јадам овошје и поретко зеленчук(ми прави киселини) избегнувам брза храна...ама пак не ми е сеедно. Особено кога ќе ми текне дека во фемибион 2 има и омега,е тие па не можам да ги смислам
Моето беше прематурче 32недела плус со п.п со хипотонија.Беше 105 дена во болница инкубатори,топли креветчиња чуда и да ти кажам тогаш ич не мислев како ќе се снајдам само чекав да ми го дадат да си дојде дома,на нула бев со психа веќе.Коа си го земав беше како од секогаш да сум била мајка и бањање и хранење се си дојде само од себе.Сега паничам и јас ко тебе да не се породам порано прво,второ си викам како ќе се снајдам јас незнам да се понашам со нормални ситуации,незнам што се грчеви што е доење што е будење за јадење или скокови,ништо од тоа со синко не доживеав.Па дали ќе имам време за двете,се плашам да не го запоставам син ми,ќе ги сакам ли двете исто?Сигурно се ова нормални работи мисли ама ете да не ни е сеедно
Не е грев. Јас веќе два месеци не ги пијам, ради другите додатоци што ги има во составот. И земам храна што се надевам дека е добра и не толку третирана Сега тоа е малечко сѐ уште, можеш со храна да надоместиш. Колку што можеш. Јаткасти можеш да јадеш? Оревите имаат омега, а сепак се понеутрални на вкус. Риба сигурно не можеш. Јајце варено? И по некое свежо овошје, мандарини ако ти носи организмот, банани, аронија за железо, какао. Овес вари си.
Cerave, не знам дали ја има во аптеките во Мк ама мислам дека преку интернет да ја нарачаш. Крема број 1, исто така и за тело за против стрии е добра. На Avene исто така и на Bioderm. Јас пошо имам осетлива,сува кожа и склона кон иритации не се осудувам да ставам крема од дрогерии пошо на 2 пати си го имам изгорено лицево ии за овие со сигурност можам да ти кажам дека се топ.
Каснувам јаткасти,ореви баш имам поголема количина од празников,ќе си ги искршам. Месо едвај со сила,од риба два пати ми беше лошо,ама сега за бадник јадев па не се жалев. Јајце варено може,мандарини исто. Какао почнав на почетокот,па ми стана гадно ,засега и добра е крвната слика, т.е.железото. Ќе видам овој месец како ќе биде. Бананите исто до скоро ми беа гадни, а голем јадач на банани сум во нормални услови,па деновиве почнав пак по малку да јадам. Денот не ми поминува без овошје. Благо речиси ич не јадам, грицки исто сведено на минимум. Ограничена сум заради лошењето кое се надевам во скоро ќе заврши
Јас не пијам ништп освен витамин Д и магнезиум. Со прбото до втор триместер пиев Фемибион, со ова прв месец и тоаа чат пат.
Апсолутно никаков. До пред месец дена воопшто не пиев пренатални, внесував преку храна, мојата докторка има таква пракса, 26+ сум. Важно е фолната да ја пиеш редовно и да имаш колку можеш понутритивна исхрана. Мене железото нагло ми падна пред еден месец па си реков ајде ќе ги почнам и пренаталните. Моментално пијам метилирана фолна и б12, Пренатал на Џејмисон, магнезиум, ц витамин и Д3. Многу апчиња се, ама се навикнав. За ц витаминот сега кога се разболев матичната ми кажа да пијам по 2гр дневно. Трудници особено во време на вируси обавезно треба да пијат Ц вит.
од местото кај што живеам. маалска продавничка . ама сигурно ја има и по маркети или аптеки 160 денари е 145 мл е.
Девојки дали некоја чувствувала како боцкања во стомакот (најчесто горе) пример два пати болно ама кратко траат. Што би можело да е? 35+6 сум денес