Хахаха не сум трудна срц, се породив јас пред 1 година и 2 месеца. Не бе да е намерно ама пр одредено јадење е такво исто е дали ќе го земеш од не знам оваа продавница или наредната демек бебе у стомак знае одредена продавница па мора да е од таму
Нели предвремено пукање на водењак може да доведе инфекција или сум грешка? Ти кажаа што довело до предвремено пукање? Зар може туку така само да пукне без некоја причина? Хахах ете и мене не ми е десено во две бремености да се запнам за нешто или паа да мешам крем со краставички, сладолед со паштета.. шо знам и мене ми е чудно. Тоа дека одредени намирници шо си ги јадел предходно не ги јадеш во бременост тоа да, ми се десило, или еве јас киви не сакам ама сега ги јадам ама напад не сум добила никогаш за одмаа во моментот да ги јадам и да терам маж да ми земе тост од ѓорче некој, а ние лисиче оти од таму ми се јадело..
Аааа не сум видела извини Жив и здрав бебуш Иначе не дека бебе знае од кај е тоа туку женава знае од кај и што и се јаде
Veruvam deka ne e lesno, jas ic ne sum strvna fala bogu. A se plasev od toa najmnogu deka ke bidam mnogu strvna, i ke imam takvi napadi za hrana. Ama pak zatoa mene kiselinive nikako da me ostavat na mira. Pocnaa mnogu da mi smetaat. Znaci 24/7 si gi imam, nema vrska ni hranata sto ja jadam. Od se mi se javuvaat. Haos.
Фала ти мила на подршката јас некогаш сум со измешани чувства... едноставно неможам да си поверувам дека ќе имам бебе... си велам ќе.го држам ли тоа нешто најубаво на свет. дали стварно ми се дешава повторно да сум бремена... сега стомакот и преткањето ми дават до знаење дека сум и така кога си мрда си го фаќам и имам убави мисли си го замислувам..... дури некако се неможам да опишам со зборови...
Хахах ете и мене не ми е десено во две бремености да се запнам за нешто или паа да мешам крем со краставички, сладолед со паштета.. шо знам и мене ми е чудно. Тоа дека одредени намирници шо си ги јадел предходно не ги јадеш во бременост тоа да, ми се десило, или еве јас киви не сакам ама сега ги јадам ама напад не сум добила никогаш за одмаа во моментот да ги јадам и да терам маж да ми земе тост од ѓорче некој, а ние лисиче оти од таму ми се јадело..[/QUOTE] Море ја најнормално се си јадев се си пиев немав мука со ништо само до 3 месец лошо ми беше ептен после за јадење мука немав ама такво нешто никој пат не ми дошло ваљда зависи до жената тогаш што знам. Фала срц, лесна бременост и лесен пораѓај
Јас со запек сум катастрофа, ни киви кај мене не помагаат. Пробај и со ленено семе (мелено во јогурт), овесни каши за доручек, суви сливи. Искрено јас го јадам се ова што го пишав, овошје јадам секој ден, јадам и кисело млеко многу и пак проблем
Дали користиш прогестеронска поддршка? И кај мене исто е. Што не правев и пак џабе. На почеток од кринон гелот мислам ми беше. И коа го прекинав ми се стабилизира столицата. Сеа па утрогестан ми дадоа два пати на ден ставам и пак почна запеков. Леле полошо нешто нема.
Еднаш ми се случи ова во прво тромесечие кога најмногу ми се лошеше. Ми текна на едно тајландско пилешко со лимон и лут сос, па фино лепо од пижами се пресоблеков, запалив кола, се трткав барав паркинг во дебар маало...ама битно пресреќна си дојдов дома со кутивчето и си го изедов пред телевизор Друг пат не памтам да ме здрмала криза за храна, ама ова беше страшен порив. Инаку да се пријавам на неколку денови пред трето тромесечие, официјално со укочен нерв во колк и хемороид не знам што попрво ме боли
Ништо не користам, користев Утрогестан на почетокот на бременоста и ги прекинав 13 недела. Сега само пренатални користам Pregnacare и магнезиум. Божем и пробиотик земав, џабе. Не знам што ќе беше ова, вечно се чувствувам подуено како балон. Докторката ми препиша некој сируп ама јас божем да не пијам такви работи и не го земав. Сега во четврток сум на преглед и ќе прашам пак кој беше зошто ми е страв да не направам проблем со хемороиди на крај.
Пробајте со смокрван сируп. Детски е, на природна база (на база на суви сливи и смокви) и дозволен за трудници. Јас само со него успеав да ги раздвижам цревата
Прогестеронот знае да успори перисталтика на црева. Веројатно ќе се стабилизираш за некој ден. Мене најмногу ми помага пикантно лута храна или магнезиум. Конкретно магнезиум цитрат најмногу помага против запек од сите други соединенија. Види каков состав е тој што го пиеш или побарај во аптека.
Samo sto zboruvav so mojata doktorka, i mi kaza deka ako si 36ta polna mozes da se porodis vo istiot den bez nikakov problem i rizik po bebeto ili po tebe. Eve i jas ja cekam 36ta i ke me porodat posle nekoj den zaradi placenta previa. Taka da koga ke ja napolnis 36ta veke ne e strasno ic. Zeni i so rizik za predvremeno poroduvanje docekale 40ta a ima takvi i sto gi poroduvaat vo 42ra so provokacii zasto ne se otvaraat. Taka da uzivaj, vo bezbedna zona sme dvete samo Gospod da ne cuva i so lesno da mineme.
Ако продолжи ова ке морам да земам и тоа да пробам. Фала ти. Магнетранс пијам комбиниран цитрат и оксид. Знам порано пиев друг еден со б комплекс беше тој и со него дури и течна столица имав некогаш. Ова за пред бременост зборам. Може треба тој да си го земам пак место овој. Кафе неможам да смислам во бременоста. На почеток еднаш ми се згади повратив и толку,се скарав со кафето,а обожавам иначе. Ова со сливите ке пробам баш,ке ставам вечер па ке се напијам утре. Фала ти.
И јас почнав во колкови да се укочувам поготово навечер во спиење ко ке треба да се свртам на друга страна смрт ми е. Дали ова од толку лежење пошто лежам нели ради постелката или од самата бременост си е појма немам ама боли корне. И хемороид изгледа и јас си добив,мислам на толку запек чудно ке беше да не излезеше
Јас пробав и сок од суви сливи за запек, некој го спомна низ темава, пак ништо. Чиа, грав, ленено семе, киви, сливи, луто, шо не пробав последниве два дена. Ништо не помага, пишав порака на доктор пошо ме фаќа уплав да не добијам пак болки ко викендот. Чепчето си вршеше работа ама не е решение секое одење со чепче да е. Не знам шо ќе се прави.
Мене ми даде глицерински чепчиња по потреба да ставам. Ама кај ке ставам кога да ми извините на шоља ке седнам ке почнам убаво па ке се заглавам.
Епа со здравје да си ги носиме се уште испробувам што ќе ми помогне, ќе споделам ако нешто ме спаси. Инаку болките претпоставувам се сплет на недвижење, плус плодот што се повеќе тежи, карлица лигаменти што се шират. Јас не лежам веќе месец дена, ама сега морав пак да прилегнам заради хемороидов и одма ми се воспали нервот. Пред бременоста бев многу активна, вежбав, планинарев, ваков начин на функционирање воопшто не ми прија. Да се смири ова чудово и се враќам барем на истегнување и полесни вежби. Ти ако добро памтам уште малку имаш до преглед, држам среќа да е крената постелката и да се раздвижиш малку после тоа